mmmaaarr Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Jak w temacie, czy to dobra zasilka? Nie znalazlem zadnego komentarza ani recencji wiec jesli ktos ma cos takiego lub mial kontakt to prosze o opinie. Ktos tam kupil ta zasilke i podobno jest cicha co mnie troche dziwi bo z cisza jest ciezko jesli chodzi o moc takich zasilek. A tu zapodam jeszcze linka http://sklep.benchmark.pl/pelny_34700.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Jak w temacie, czy to dobra zasilka? Nie znalazlem zadnego komentarza ani recencji wiec jesli ktos ma cos takiego lub mial kontakt to prosze o opinie. Ktos tam kupil ta zasilke i podobno jest cicha co mnie troche dziwi bo z cisza jest ciezko jesli chodzi o moc takich zasilek. A tu zapodam jeszcze linka http://sklep.benchmark.pl/pelny_34700.html Dobra, tylko po co koledze aż tyle W ? Spokojnie wystarczy bq sp 500-550W (ze wskazaniem na 550W jeżeli kolega planuje SLI z 8800GTX i osstre OC) - jak bez SLI - 500W w zupełności wystarczy i będzie jeszcze zapas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmaaarr Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 A nie dla siebie, po prostu pytam z ciekawosci czy jest naprawde taki cichy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 A nie dla siebie, po prostu pytam z ciekawosci czy jest naprawde taki cichy? Tego nie wiem, nie miałem mocniejszej zasiłki w rękach od 600W na tabliczce. Niech się mądrzejsi ode mnie w tym temacie wypowiedzą :) ps. szczerze to wątpię żeby była jakakolwiek zasiłka o mocy wyższej niż 550W "cicha". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 jest bardzo cichy ... te zasilacze są też bardzo sprawne dlatego też mają spory zapas mocy a radiatory z wentylem zdolne do odprowadzenia ciepła jak przy wykorzystaniu 750W ... Efekt = śmigło kręci się na 15% możliwości i jest cichutko ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 czy to reguła - nie wiem ale zgadza się - w teście "Moc a wydajność zasilaczy" na purepc widać podobną zależność: potwornie mocny 900W zasilacz miał pod obciążeniem (450W) wyższą sprawność niż jego o połowę słabszy konkurent ale nadwyżka mocy skutkowała też "ponad" idealnymi napięciami. a troszkę z innej beczki: zakupiłem zasilacz marki BQT i po podłączeniu kabla zasilającego (przy wyłączonym komputerze) wiatrak cichutko pracuje - to normalne? potrzebne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 może to jakaś nowa funkcja systemu ecaso, dotychczas chyba, przy wyłaczaniu kręcił się 2-3 minuty w celu schłodzenia może teraz bada temperature, i wykrył że zasiłka była nagrzana (moze stała przez jakiś czas np na słońcu) i postanowił sie właczyć i schłodzić. Jeśli kręci sie cały czas to jednak chyba jest coś nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 ecaso mają tylko DARK POWER PRO ... Jeżeli masz taki zasilacz to normalne, natomiast jeżeli masz STREIGHT'a to jest to przynajmniej dziwne ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 mam Dark Power - normalne? też masz taki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Tak jest to system ECASO, który będzie wychładzał sprzęt w środku zaraz po wyłączeniu kompa, jeśli bardzo się nagrzał. Cała seria be quiet! Straight Power ma ten sam wentylator z termicznym ustawieniem prędkości obrotowej więc 350W i 700W działa bardzo podobnie. Co do głośności to chodzi cichutko w porównaniu do większości konkurencji. Chłopaki z PurePC w Wrocławiu w ten weekend będą mieć be quiet! Dark Power 600W i be quiet! Straight Power 650W na naszym stanowisku, więc można podejść i posłuchać jak działają pod ogromnym obciążeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmaaarr Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Dzieki wszystkim za odpowiedź. Ok jest cichy a nie podnosi sie drastycznie temp w budzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 (edytowane) Za straight power Romek należy się plus Listanowi (porządna seria zasilaczy). Tylko mam 2 zastrzeżenia (małe). Napisy na wtyczkach się szybko ścierają (łatwo laikowi o pomyłkę). I moje osobiste - bardzo rygorystycznie ustawiony limit zabezpieczeń w wersjach z 4 liniami 12v, co bez skomplikowanej platformy uniemożliwia dokładne przetestowanie. Ale pod koniec roku platforma będzie lepsza - Michał obiecał. Na targach Mate użyczył mi co nieco z waszej półeczki. Zasilacze przetrwały w moich rękach jakby co. ;) Edytowane 22 Kwietnia 2007 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Te co miałeś były z pierwszej serii a nawet jak dobrze pamiętam to wziął ode mnie sample więc małe zmiany poczynione zostały od wersji jaką miałeś w rączkach a tą co jest w sklepach. Jak będziesz miał już dobrą platformę to odezwij się, podeślę na testy do ciebie jaki będziesz chciał zasilator od be quiet! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Wytargałem z tej 4-setki 30A na +12v, ale sprawność już mu zleciała na pysk. Razem z Michałem nie mogliśmy uwierzyć we wskazania. Jakbyś chciał szczegóły to odezwij się prywatnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...