Skocz do zawartości
mmmaaarr

Be-quiet Straight Power Bqt E5-700w

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, czy to dobra zasilka? Nie znalazlem zadnego komentarza ani recencji wiec jesli ktos ma cos takiego lub mial kontakt to prosze o opinie.

Ktos tam kupil ta zasilke i podobno jest cicha co mnie troche dziwi bo z cisza jest ciezko jesli chodzi o moc takich zasilek.

A tu zapodam jeszcze linka

http://sklep.benchmark.pl/pelny_34700.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Villentretenmerth

Jak w temacie, czy to dobra zasilka? Nie znalazlem zadnego komentarza ani recencji wiec jesli ktos ma cos takiego lub mial kontakt to prosze o opinie.

Ktos tam kupil ta zasilke i podobno jest cicha co mnie troche dziwi bo z cisza jest ciezko jesli chodzi o moc takich zasilek.

A tu zapodam jeszcze linka

http://sklep.benchmark.pl/pelny_34700.html

Dobra, tylko po co koledze aż tyle W ?

Spokojnie wystarczy bq sp 500-550W (ze wskazaniem na 550W jeżeli kolega planuje SLI z 8800GTX i osstre OC) - jak bez SLI - 500W w zupełności wystarczy i będzie jeszcze zapas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Villentretenmerth

A nie dla siebie, po prostu pytam z ciekawosci czy jest naprawde taki cichy?

Tego nie wiem, nie miałem mocniejszej zasiłki w rękach od 600W na tabliczce.

Niech się mądrzejsi ode mnie w tym temacie wypowiedzą :)

ps. szczerze to wątpię żeby była jakakolwiek zasiłka o mocy wyższej niż 550W "cicha".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest bardzo cichy ...

te zasilacze są też bardzo sprawne dlatego też mają spory zapas mocy a radiatory z wentylem zdolne do odprowadzenia ciepła jak przy wykorzystaniu 750W ...

Efekt = śmigło kręci się na 15% możliwości i jest cichutko ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy to reguła - nie wiem

ale zgadza się - w teście "Moc a wydajność zasilaczy" na purepc widać podobną zależność:

potwornie mocny 900W zasilacz miał pod obciążeniem (450W) wyższą sprawność niż jego o połowę słabszy konkurent ale nadwyżka mocy skutkowała też "ponad" idealnymi napięciami.

a troszkę z innej beczki:

zakupiłem zasilacz marki BQT i po podłączeniu kabla zasilającego (przy wyłączonym komputerze) wiatrak cichutko pracuje - to normalne? potrzebne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może to jakaś nowa funkcja systemu ecaso,

dotychczas chyba, przy wyłaczaniu kręcił się 2-3 minuty w celu schłodzenia

może teraz bada temperature, i wykrył że zasiłka była nagrzana (moze stała przez jakiś czas np na słońcu) i postanowił sie właczyć i schłodzić. Jeśli kręci sie cały czas to jednak chyba jest coś nie tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest to system ECASO, który będzie wychładzał sprzęt w środku zaraz po wyłączeniu kompa, jeśli bardzo się nagrzał.

Cała seria be quiet! Straight Power ma ten sam wentylator z termicznym ustawieniem prędkości obrotowej więc 350W i 700W działa bardzo podobnie. Co do głośności to chodzi cichutko w porównaniu do większości konkurencji. Chłopaki z PurePC w Wrocławiu w ten weekend będą mieć be quiet! Dark Power 600W i be quiet! Straight Power 650W na naszym stanowisku, więc można podejść i posłuchać jak działają pod ogromnym obciążeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za straight power Romek należy się plus Listanowi (porządna seria zasilaczy). Tylko mam 2 zastrzeżenia (małe). Napisy na wtyczkach się szybko ścierają (łatwo laikowi o pomyłkę). I moje osobiste - bardzo rygorystycznie ustawiony limit zabezpieczeń w wersjach z 4 liniami 12v, co bez skomplikowanej platformy uniemożliwia dokładne przetestowanie. Ale pod koniec roku platforma będzie lepsza - Michał obiecał.

Na targach Mate użyczył mi co nieco z waszej półeczki. Zasilacze przetrwały w moich rękach jakby co. ;)

Edytowane przez BENITO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te co miałeś były z pierwszej serii a nawet jak dobrze pamiętam to wziął ode mnie sample więc małe zmiany poczynione zostały od wersji jaką miałeś w rączkach a tą co jest w sklepach.

Jak będziesz miał już dobrą platformę to odezwij się, podeślę na testy do ciebie jaki będziesz chciał zasilator od be quiet!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi