Duszolap Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Witajcie, Poprzedni post wrzucilem do zlej kategorii, wiec pouczyony przez moderatora, poprawiam się:) Jako wieloletni użytkownik AMD, odrazu przyznaje, że nie jestem na czasie w temacie Inteli i słabo sie na tym znam - dlatego zwracam się do Was z prośbą o radę. W tej chwili mam AMD64 3200+@2700 na wodnym chłodzeniu i 2GB Corsaira, wszytsko to na DFI Ultra nforce4 Lanparty. Poczytałem troszke o dużych możliwościach OC procesora E4300 i przymierzam się do przesiadki. Niestety będąc "zielony" w temacie Intela nie wiem co wybrać. Zauważyłem ,że często padaja propozycje płyt głównych Asusa p5b oraz p5n-e - niestety są też (podobno) jakies problemy z napięciem na tych płytach. Chciałbym więc prosić was o podanie zestawu płyta + ram na którym mogłbym wykorzystać potencjał chłodzenia wodnego i "porządnie" podkręcić E4300. Jeśli macie jakies alternatywne propozycje to jestem oczywiście zainteresowany. Z góry dzieki za odpowiedź;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio7 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) Zależy ile masz kasy.Jak bez limitów to brałbym Asus Striker Extreme a jak masz koło 600 zł to kup Asusa p5n-e i dokup mu jakiś wentyl lub radiator na chipset bo mocno sie ta płyta grzeje. Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez michcio7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Asus P5N-E SLI 2x1gb Patriot LLK :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Jak chcesz mocno krecic to zapomnij o p5n-e. Za duzo mozesz pozniej sie irytowac ;] Albo AB9 albo P5B. Moze jeszcze gigabyte'a ds4... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zależy ile masz kasy.Jak bez limitów to brałbym Asus Striker Extreme a jak masz koło 600 zł to kup Asusa p5n-e i dokup mu jakiś wentyl lub radiator na chipset bo mocno sie ta płyta grzeje. Asus Striker Extreme to jest najbardziej kłopotliwa mobo pod słońcem :mur: Poza tym taki sam Asus P5N32E SLI tyle, że bez bajerów (nawet na PCB jest napis na laminacie "STRIKER") kosztuje 400 zł taniej... P5N-E bym sobie odpuścił. Mój wybór padłby na coś z rodziny P5B Asus P5N-E SLI 2x1gb Patriot LLK :wink: Hmm a czemu akurat te Patrioty? Jak chcesz mocno krecic to zapomnij o p5n-e. Za duzo mozesz pozniej sie irytowac ;] Albo AB9 albo P5B. Moze jeszcze gigabyte'a ds4... Dokładnie. Ale DS4 w rewizji 3,3 ma problemy z przebiciem się powyżej 370 MHz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Male [ot] Xtreme Addict Jakie napiecie bez nawiewu przezyja LLK 667? :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) Elpida... powinna przeżyć ok. 2,25 ~ 2,3v bez nawiewu :) (przy większym pewnie będzie się wywalać) Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Mocniejszy od E4300 jest E4400 i dzisiejsze ceny ceny zaczynają się od 510 Trzeba poczekać aż stanieją E4300(bo mają zabytkowe ceny) lub kupić E4400 http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ...it_2_00GHz_BOX/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...