Skocz do zawartości
Qx's

Corolla E9 Gti 16v

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuję wszelkich informacji na temat silnika z tej corolli. Chciał bym wiedzieć co się w nim najczęściej psuje gdzie w necie można tanio części zamówić i czy da się usprawnić ten silnik małym kosztem :D. Z góry dzięki za info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszelkie informacje uzyskasz na corollaclub ;) co do modyfikacji tanim kosztem to się nie da. Taśmą klejącą i tekturą nie zwiększymy mocy silnika ;) aaa i chodzi Ci o silnik 4A-GE?

Edit: Polecam też stronkę 4age.net

Edytowane przez Klima

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jeszcze powiedzcie gdzie znajde na tym silniku oznaczenie ??

a jeszcze powiedzcie gdzie znajde na tym silniku oznaczenie ?? Bo mam mały problem z moją Corollą. Mianowicie na wolnych obrotach chodzi mi na 3 gary teoretycznie świece są w średnim stanie ale po umyciu silnika tak jak by jeszcze troszke mocy straciła.

A ha i mam jeszcze pytanko za zegarach są takie diody economy i coś tam jeszcze i u mnie cały czas świeci się ta pomarańczowa. Co to oznacza ?? Dodam ze zarówno jak samochód pracuje na gazie jak i na benzynie ciągle to samo.

Edytowane przez Qx's

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te diody są chyba w każdej toyocie (a na pewno w starszych). Ta pomarańczowa zaświeca się gdy naciśniemy mocniej "gaz". W praktyce jednak nie trzeba go naciskać mocno żeby się zaświeciła. Gdy dodajemy "gazu" delikatnie, lub wcale to świecić powinna się zielona dioda. U mnie w e10 oznaczenie silnika jest zaznaczone dużymi literami na obudowie paska rozrządu, od góry. U Ciebie już pewnie nie ma tej naklejki, bo na pewno byś ją już zauważył ;)

Na tym filmiku widać kiedy ma się świecić zielona, a kiedy pomarańczowa B)

Edytowane przez Klima

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te diody są chyba w każdej toyocie (a na pewno w starszych). Ta pomarańczowa zaświeca się gdy naciśniemy mocniej "gaz". W praktyce jednak nie trzeba go naciskać mocno żeby się zaświeciła. Gdy dodajemy "gazu" delikatnie, lub wcale to świecić powinna się zielona dioda.

W Corolli AE86 jest to samo. Można ładnie nabierać mnie obeznanych - niby ekstra doładowanie i te sprawy jak sie pomarańczowa zapala :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi