Qx's Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Witam poszukuję wszelkich informacji na temat silnika z tej corolli. Chciał bym wiedzieć co się w nim najczęściej psuje gdzie w necie można tanio części zamówić i czy da się usprawnić ten silnik małym kosztem :D. Z góry dzięki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klima Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 (edytowane) Wszelkie informacje uzyskasz na corollaclub ;) co do modyfikacji tanim kosztem to się nie da. Taśmą klejącą i tekturą nie zwiększymy mocy silnika ;) aaa i chodzi Ci o silnik 4A-GE? Edit: Polecam też stronkę 4age.net Edytowane 16 Kwietnia 2007 przez Klima Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 to jest 4age czy 3sge ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qx's Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 (edytowane) a jeszcze powiedzcie gdzie znajde na tym silniku oznaczenie ?? a jeszcze powiedzcie gdzie znajde na tym silniku oznaczenie ?? Bo mam mały problem z moją Corollą. Mianowicie na wolnych obrotach chodzi mi na 3 gary teoretycznie świece są w średnim stanie ale po umyciu silnika tak jak by jeszcze troszke mocy straciła. A ha i mam jeszcze pytanko za zegarach są takie diody economy i coś tam jeszcze i u mnie cały czas świeci się ta pomarańczowa. Co to oznacza ?? Dodam ze zarówno jak samochód pracuje na gazie jak i na benzynie ciągle to samo. Edytowane 16 Kwietnia 2007 przez Qx's Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klima Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) Te diody są chyba w każdej toyocie (a na pewno w starszych). Ta pomarańczowa zaświeca się gdy naciśniemy mocniej "gaz". W praktyce jednak nie trzeba go naciskać mocno żeby się zaświeciła. Gdy dodajemy "gazu" delikatnie, lub wcale to świecić powinna się zielona dioda. U mnie w e10 oznaczenie silnika jest zaznaczone dużymi literami na obudowie paska rozrządu, od góry. U Ciebie już pewnie nie ma tej naklejki, bo na pewno byś ją już zauważył ;) Na tym filmiku widać kiedy ma się świecić zielona, a kiedy pomarańczowa B) Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez Klima Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Te diody są chyba w każdej toyocie (a na pewno w starszych). Ta pomarańczowa zaświeca się gdy naciśniemy mocniej "gaz". W praktyce jednak nie trzeba go naciskać mocno żeby się zaświeciła. Gdy dodajemy "gazu" delikatnie, lub wcale to świecić powinna się zielona dioda. W Corolli AE86 jest to samo. Można ładnie nabierać mnie obeznanych - niby ekstra doładowanie i te sprawy jak sie pomarańczowa zapala :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qx's Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) No tak ale u mnie ciągle się świeci pomarańczowa zielona nigdy no i podpowiedzcie co z tym moim problemem że na wolnych obrotach jeździ na 3 świecach. A ha i silnik to 4a-eg. Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez Qx's Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...