Gość Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 nagle zdalem sobie sprawe ze jestem zalosny (indywidualna opinia) nie mam na mysli innych ludzi kiedys wiele czytalem kiedys ostatnio otworzylem oczy i ponownie wzialem sie za lektury proste pytanie Ile ksiazek , np w przeciagu ostatnich kilku / nastu miesiecy , udalo ci sie przeczytac ... pomijajac lektury szkolne i ksiazki o tematyce komputerowej ... czyli jak przedtsawiala sie wlasna inicjatywa ? rok 1984 orwella czarnego aniola zemste manitou mastertona teraz pozyczylem pamietnik znaleiozny w wannie lema proze i poezje ea poe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 -pianista -los utracony -migawki wspomnien -alchemik wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 władca pierścieni i to wszystko, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 przecietny Polak czyta 0,5 ksiazki rocznie :lol: Osobiscie czytam jakies 12-15 tytulow w ciagu roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Wliczając czytanie powtórne(i więcej) czy nie? Bo świeżych to: Narrenturm Sapka :D ; Limuzyna Daimler Benz Huelle'go :D ; coś z aniołami w tytule autorstwa mojego przyjaciela Eryka Habowskiego (sh.t! zapomniałem tytułu :oops: ) - ale dobre, polecam :D ; No i pare tytułów nie po raz pierwszy: Czarne Oceany Dukaja :D :!: :D :!: :D któregoś Forsyth'a - mój ulubiony spec od sensacji krótkie powiastki Ziemkiewicza :D ... ale rzeczywiście mniej tego mi się czyta niż kiedyś :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Eh, też zauważyłem to niepokojące zjawisko. Kiedyś czytałem 20 książek/miesiąc, a teraz...wstyd się przyznać. Jak jedną w miesiącu przeczytam, to dobrze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Eh, też zauważyłem to niepokojące zjawisko. Kiedyś czytałem 20 książek/miesiąc, a teraz...wstyd się przyznać. Jak jedną w miesiącu przeczytam, to dobrze... 31 : 20 = 1.55 ksiazki dziennie no niezle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Eh, też zauważyłem to niepokojące zjawisko. Kiedyś czytałem 20 książek/miesiąc, a teraz...wstyd się przyznać. Jak jedną w miesiącu przeczytam, to dobrze... 31 : 20 = 1.55 ksiazki dziennie heheheh Oj graham, graham - zastanow sie co piszesz :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Eh, też zauważyłem to niepokojące zjawisko. Kiedyś czytałem 20 książek/miesiąc, a teraz...wstyd się przyznać. Jak jedną w miesiącu przeczytam, to dobrze... 31 : 20 = 1.55 ksiazki dziennie no niezle Chyba coś z matematyką kiepsko u Ciebie co ? Powinno być odwrotnie 20:31=0,645... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Eh, też zauważyłem to niepokojące zjawisko. Kiedyś czytałem 20 książek/miesiąc, a teraz...wstyd się przyznać. Jak jedną w miesiącu przeczytam, to dobrze... 31 : 20 = 1.55 ksiazki dziennie no niezle Chyba coś z matematyką kiepsko u Ciebie co ? Powinno być odwrotnie 20:31=0,645... ok , popelnilem gafe jednak jezeli ktos ma mi to do zarzucenia niech pisze PW innymi slowy niech beda wpisywane tylko wiadomosci na temat topicka a nie te dotyczace żerowania na cudzej pomylce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Ja w ciagu ostatniego roku przeczytalem z pare tysiecy stron ksiarzek a byly to min: T. Clacny "Suma wszystkich strachow", "Dekret", "Czerwony sztorm", "Bez skrupulow", "Dlug honorowy" (czytam wlasnie) "niedzwiedz i smok" (czeka w kolejce) poza tym w ciagu ostatnich 3 lat przeczytalem jeszcze prawie wszystkie ksiarzki C. Cusslera(+- 20 ksiarzek) do tego 4 ksiarzki T. Harrisa wchloniete od ostatnich wakacji 8) jestem ksiarzkocholikiem :P a i bylbym zapomnial "wiecej ksiarzek niepamietam ale bardzo za nie zaluje" :wink: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 JA tam czytam tylko lektury - mi to starczy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 JA tam czytam tylko lektury - mi to starczy :P Wspolczuje. Wiele tracisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 JA tam czytam tylko lektury - mi to starczy :P Wspolczuje. Wiele tracisz. Popieram Czytanie to tak zajebista sprawa ze, nawet nie postaram sie tego opisac, to trzeba samemu przezyc. Czytam bardzo duzo, niestety wiele z przezytanych to juz kolejny raz te same. Ostatnio po raz ktorys z rzedu skonczylem czytac cykl "Diuna" Franka Herberta, zajebiste na ,maxa. Teraz zaczynam po paru latach przerwy "Sage o ludziach lodu" Margit Sandemo, tez ciekawski cykl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 ja nic nie czytam...nawet lektor ostatnio nie czytam ...ALe postanowilem soibie ze zaczne czytac ksiazki ( nie lektury ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 A ja przygotowuje się do recenzji Hearts of Iron (w PL - EU:II WŚ) i wypożyczyłem I tom o IIWŚ Winstona Chruchilla. Zobaczymy jak się będzie czytać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 JA tam czytam tylko lektury - mi to starczy :P Wspolczuje. Wiele tracisz. Popieram Czytanie to tak zajebista sprawa ze, nawet nie postaram sie tego opisac, to trzeba samemu przezyc. Czytam bardzo duzo, niestety wiele z przezytanych to juz kolejny raz te same. Ostatnio po raz ktorys z rzedu skonczylem czytac cykl "Diuna" Franka Herberta, zajebiste na ,maxa. Teraz zaczynam po paru latach przerwy "Sage o ludziach lodu" Margit Sandemo, tez ciekawski cykl. Rzeczywiście super sprawa!!! Zresztą u mnei widać. Przez ok. 2-3 lata z fantasy przeczytałem ok. 50 książek. Ostatnio nieco mniej czytam, bo musze magisterkę pisać, ale jużkilka kolejnych tytułów czeka na przeczytanie. Jka dla mnie kto nie czyta jest od razu nieco "ograniczony". NIe wspomnę o tym, że od czytania można poprawić swój styl wypowiedzi, ortografię no i rzecz jasna wiedzę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...