Skocz do zawartości
Mr. bob

Co Potrafi Barracuda Iv

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :] planuje zakup Seagate Barracuda IV 7200.7 ST340014A nigdy nie mialem stycznosci z "barakami" kozystalem głownie z WD 7200. jak barakuda ma sie przy nim, głownie chodzi mi o to by nie zwalniał a nawet oczekuje by chodził szybciej... I czy on działa głosno... bo nie chce słuszec ruskiego tanka jak mi wjezdza w obudowe :) z gory dziekuje :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hym IV czy 7200.7 ?;]

IV to stare ciche i na dzisiaj wolne dyski,, 7200.7 [NA ATA!, sata już nie] to fajne ciche dyski ale o takiej-sobie wydajności

może zainteresujesz się samsungiem sp1614n?,, lepszy od 7200.7 pod każdym względem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem barke IV. Cichutki średnio szybki. Teraz mam barke VII i Maxtora 9 z 8mb cache. Seagate B 7 jest trochę głośniejszy od IV, ale i tak głośność jest OK. Jest szybszy od IV. w testach wypada gorzej niż Maxtor, ale w codziennym użytkowaniu jest to różnica nie zauważalna. Żałuję, że te 2 lata temu nie kupiłem 2 Seagate zamiasy tego Maxtora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dokładnie ten sam model. Śmiało mogę go polecić. W dodatku przeżył sporo upadków. Raz zapomniałem że mam go w plecaku i żuciem plecakiem na płytki, a dysk dalej OK. 0 badów :D. Kumpel miał samsunga nie wiem jaki model dokładnie, jakiś 40GB. Też sporo przeszedł, ale poddał się po kontakcie z asfaltem. Zaczęły lecieć na nim sektory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IV to stare ciche i na dzisiaj wolne dyski,, 7200.7 [NA ATA!, sata już nie] to fajne ciche dyski ale o takiej-sobie wydajności

IV to jedne z najcichszych dysków jakie produkowano, a 7200.7 z cichością nie mają nic wspólnego, mam jednego, słyszałem inne dwa, cóż można to określić tylko mianem "tragedia".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi