esh0 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Witam :) Mam następujący problem: posiadam film pocięty na kilka kawałków i chciałbym go połączyć, aby stworzyc jeden plik. Problem polega na tym, że gdy wrzucam pierwszy plik do SubEdita to zaczyna się ładnie film, ale po jakimś czasie się kończy (to oczywiste, w końcu to tylko fragment). Jednak co dziwne - czas trwania to nie tyle, ile wynosiłby ten fragment, a 1h29m - czyli tyle ile ma cały film. Gdy wrzucam drugi plik, w ogóle go nie odtwarza. Próbowałem otworzyć to VirtualDub'em - po otwarciu pierwszego pliku pisze coś o rekonstrukcji brakujących części, a potem wywala błąd i nie można nic zrobić. Ktoś ma jakiś pomysł jak i czym to połączyć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Spróbuj naprawić wszystkie części za pomocą VirtualDubMod: http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=7286 W przypadku dźwięku mp3-vbr lepszym programem do łączenia AVI jest AVI-Mux GUI: http://www.videoaudio.pl/forum/index.php?showtopic=4220 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zaznaczyłem opcje podane w podlinkowanym przez Ciebie temacie, ale.. "An integer division by zero occurred in module 'xvidcore'... ...while decompressing video frame 21968 with "XviD MPEG-4 Codec" [biCompression=44495658] (VideoSource.cpp:1627)." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 (edytowane) W takim razie przed rekonstrukcją indeku i klatek kluczowych przeskanuj pliki pod kątem uszkodzonych klatek - menu Video --> Scan video stream for errors --> Scan. Po skanowaniu usuń klatki z błędami (Delete bad frames). Zapisz pliki w trybie Direct stream copy pod inną nazwą i napraw indeks oraz klatki kluczowe. Możesz też spróbować połączyć filmy bez ich naprawiania w AVI-Mux GUI. A nóż/widelec się uda. Edytowane 22 Kwietnia 2007 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 W tym przypadku potrzebny jest bardziej profesjonalny program do edycji video typu Adobe Premiere 6.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 DJ AnT - aby zrobić tak jak napisałeś, muszę najpierw _wczytać_ film, a właśnie tego nie mogę zrobić, gdyż program się wysypuje :( A Avi-MUX też nie chce otworzyć tego pliku. Dziuby - spróbuję też tym. Czy jego obsługa jest jakoś intuicyjna, czy będę potrzebował mentora? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 (edytowane) Możesz jeszcze spróbować połączyć AVI tworząc najpierw plik MKV ale coś czuje, że też się nie uda. http://www.videoaudio.pl/forum/index.php?s...ost&p=29199 EDIT: Sprawdź czy dasz radę naprawić film za pomocą video-fixer. Oczywiście na kopii bezpieczeństwa. http://www.video-fixer.com/download.htm Edytowane 22 Kwietnia 2007 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Może plik został pocięty jakimś programem, np HJSplit :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Próbowałem zrobić cokolwiek programem "Super", ale też lipa - niby przerobił plik, a nie mogłem go otworzyć. Jeszcze później sprawdzę video fixer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 DJ AnT - aby zrobić tak jak napisałeś, muszę najpierw _wczytać_ film, a właśnie tego nie mogę zrobić, gdyż program się wysypuje :( A Avi-MUX też nie chce otworzyć tego pliku. Dziuby - spróbuję też tym. Czy jego obsługa jest jakoś intuicyjna, czy będę potrzebował mentora? ;) Nie będziesz miał problemu z tym programem, Jak będziesz już coś robił i miał kłopoty to napisz do mnie na PW lub w tym temacien to Cię pokieruje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 No to lipa na całej linii - Adobe Premiere w ogóle nie chce tych plików otworzyć :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...