mohito Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Mam teraz athlona Xp2400 czy cos takiego - domyslam sie ze jest na socket A. Plyta ktora mam to Epoc i chcialbym ja wymienic z kilku wzgledow. 1. Potrzebuje obslugi sata2 2. potrzebuje usb2 3. firewire tez by sie przydalo ale nie koniecznie. 4. potrzebuje tryb dual channel (2x) Wiem, ze to juz wiekowy sprzet i moze tym bardziej uda mi sie dosc tanio kupic taka plyte. Chcialbym zeby byla wydajna, bezawaryjna jakis top model z tamtych czasow. ktos moze cos pamieta z tych czasow? PS jakby byla taka w standarcie microATX i moglbym caly komp wrzucic do jakies malej zgrabnej obudowy to juz by bylo rewelacyjnie smilies/smile.gif dzieki i pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Abit NF7-S rev 2.0 - lepszej nie ma pod SocketA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohito Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Abit NF7-S rev 2.0 - lepszej nie ma pod SocketAjest jeszcze ASUS K7V880 ma 4x ddr, abit tylko 3x ddr :( mysle ze musze wybrac cos z tych dwoch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 no dobra, ale pod wzgledem mozliwosci, wydajnosci i OC to Abit nie ma sobie rownych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgadza sie - ten abit to klasa sama w sobie. Od siebie dodam , ze jeszcze Epox 8RDA3+, chociaz mozliwosci OC ustepowaly Abit NF7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fury161 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Tak,jest najlepsza,tylko że athlony 2400 kręcą się beznadziejnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Soltek 75FRN2-L na złotym laminacie - miałem, kręciłem, używałem i byłem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marvin Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Polecam płytę Asusa A7N8X-E Deluxe - swietne OC, 4 x ddr oczywiście dual channel. Sam ją swego czasu używałem i złego słowa o niej powiedzieć nie moge. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Po za tym ze padaly im biosy Epoxy wywalaly sie przy wysokim FSB Soltek zamykal licznik :D ale potrafily wywalic lipne kondzioly Abita zabijali sami userzy ladujac nieodpowiednie biosy Bylo jeszcze DFI Infinity ale ono niestety mialo niezle jzdy ze stabilnoscia biosow Ode mnie tylko i wylacznie Abit NF7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Polecam płytę Asusa A7N8X-E Deluxe - swietne OC, 4 x ddr oczywiście dual channel. Sam ją swego czasu używałem i złego słowa o niej powiedzieć nie moge. Popieram. BTW a po kiego wuja ci dual channel? On w Soc A nic nie daje ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Uważam że na równi z Abitem NF7-S rev 2.0, jest ASUS A7N8X Deluxe rev 2.0. Nie patrzcie na mój sig. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Szkoda ze dwa takie Asusy pochowalem [; Dla porownania poszly sie rabac trzy Epoxy i dwa Solteki [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 jak nie będziesz kręcić bierz epoxa 8rda3+ bez oc jest lepszy od abita :] i asusa ;] i solteka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 A w czym on lepszy od konkurencji?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 (edytowane) Mialem a7n8x-e deluxe, potem asrock k7vt4a+, a na koncu nf7-s. Asus bardzo mila plytka, zreszta o zadnej z tych 3 nie moge powiedziec zlego slowa, tylko na abicie po kilku miesiacach zaczol warczec wentyl na nb, ale ten typ tak ma Edytowane 27 Kwietnia 2007 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...