dziadek lucek Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Witam mam do was prośbę chcę złożyć dla kumpla niedrogi zestaw na AM2. Chodzi o procesor pamięć ram i jakiś zasilacz. Na razie mamy tylko płytę ABIT NF-M2 nView i trzeba dokupić jeszcze: -procesor ( zastanawiam się nad mocnym X1 gdyż 2 jajek na razie nie wykorzysta ) 3500 na allegro kosztuje ok 170 zł i podkręcić go do ok 2700 Mhz -pamięć RAM na pewno 1 GB i chyba PC 667 (raczej w jednej kości) -zasilacz jakiś niedrogi żeby pociągnął ten zestaw plus (dysk i 2 napędy) Na te części chce przeznaczyć ok 420 zł. Co możecie mi polecić ? Mam mętlik w głowie co do procka i pamięci, a zasilacz to w ogóle nie wiem jaki wybrać. Bo podobno nie wszystkie działają na nowych płytach AM2. Czy płyty Abita są wybredne co do kostek pamięci ? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 bierzcie x2 3600+ . przyda sie ;) pamieci GoodRAM / Adata / Kingston . Kingstony sie podobno najnowsze dobrze kreca , no a GoodRAM i Adaty to teraz nic nie wiadomo. Ja jednek GoodRAMY bym bral :) a zasilacz.. jaka bedzie potem grafa? bo mozna albo delte 350, albo 400 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Brisbane X2 3600+ ~ 240 zł 1GB A-Data 667MHz ~ 180 zł zostaje jeszcze zasiłka ... IMO starczy Delta 400 z allegro, niech kumpel dołoży. Te 2 jajka mają przyszłość :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Sprawa wygląda tak że chce wydajny komputer za nie duże pieniądze. Więc z X2 wychodzi grubo ponad 500 zł. A możecie linkiem do zasiłki zarzucić ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 a dlaczego z X2 nie będzie wydajny za małe pieniądze ?? zasilacz => http://allegro.pl/item187952013_nowy_zasil...1_a_od_ss_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 X2 owszem nie jest drogi i jak na swoją cenę jest bardzo wydajny i mocny. Ale on ma tylko 420 zł więc nie wiem jak się zmieści w tej kwocie. A może kupić coś najtańszego (komp będzie do neta, muzyki i czasem jakieś gierki) wpadłem na pomysł że może kupić jakiegoś sempa 3000 allegro ok 80 zł. Zbierać i po wakacjach kupić x2 jak będą jeszcze tansze ? Co sądzicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 tez dobry pomysl. tylko zauwaz ze w wakacje sie najdluzej przy kompie siedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 IMO jak jeden rdzeń to niech będzie ten Semp 3000+ , a do X2 dozbiera ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Ale to osoba która w wakacje spędza poza domem wiec chyba ten semp będzie dobrym wyborem. Potem kupi x2. Czy może dołożyć te 20-30 zł do używanego Athlona 3000 ? Albo 3200 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 mozna i tak, ale ten semp powinien na razie wystarczyc, roznicy tak wielkiej pomiedzy S64 3000+ a A64 3000+ nie ma . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Dołożyć 20 zł do Athlona jest sensowniejsze. Przy odsprzedaży też więcej dostanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 A jaki ram wybrać ? GoodRAM / Adata / Kingston ( 1GB PC 667 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Poszukaj Goodrama na Micronach. A-data też syci ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 No ja też jestem za goodram'ami. Lepiej wsiąść athlona za 20 zł więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...