Skocz do zawartości
dziadek lucek

Skłądam Tani Zestaw ! Czy Opłaca Się Kupić Am2 X1 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam do was prośbę chcę złożyć dla kumpla niedrogi zestaw na AM2. Chodzi o procesor pamięć ram i jakiś zasilacz.

Na razie mamy tylko płytę ABIT NF-M2 nView i trzeba dokupić jeszcze:

-procesor ( zastanawiam się nad mocnym X1 gdyż 2 jajek na razie nie wykorzysta ) 3500 na allegro kosztuje ok 170 zł i podkręcić go do ok 2700 Mhz

-pamięć RAM na pewno 1 GB i chyba PC 667 (raczej w jednej kości)

-zasilacz jakiś niedrogi żeby pociągnął ten zestaw plus (dysk i 2 napędy)

Na te części chce przeznaczyć ok 420 zł.

Co możecie mi polecić ? Mam mętlik w głowie co do procka i pamięci, a zasilacz to w ogóle nie wiem jaki wybrać. Bo podobno nie wszystkie działają na nowych płytach AM2.

Czy płyty Abita są wybredne co do kostek pamięci ? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierzcie x2 3600+ . przyda sie ;)

pamieci GoodRAM / Adata / Kingston . Kingstony sie podobno najnowsze dobrze kreca , no a GoodRAM i Adaty to teraz nic nie wiadomo. Ja jednek GoodRAMY bym bral :)

a zasilacz.. jaka bedzie potem grafa? bo mozna albo delte 350, albo 400 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X2 owszem nie jest drogi i jak na swoją cenę jest bardzo wydajny i mocny. Ale on ma tylko 420 zł więc nie wiem jak się zmieści w tej kwocie. A może kupić coś najtańszego (komp będzie do neta, muzyki i czasem jakieś gierki) wpadłem na pomysł że może kupić jakiegoś sempa 3000 allegro ok 80 zł. Zbierać i po wakacjach kupić x2 jak będą jeszcze tansze ? Co sądzicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi