Yearman Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Witam Do tej pory posiadalem 2 koscix256MB DDR 400 Mhz PC3200 -elixir i jakis saitec.W zwiazku z tym ze w dzisiejszych czasach to troche malo postanowilem dokupic kostke 512 MB wybor padl na goodram no i... resetuje mi sie komputer.probowalem wszelkich kombinacji ze zmienianiem slotow-cigle to samo-reset i bledy np explorera. Sytuacja zmienia sie gdy w slotach(3 dostepnych)sa tylko 2(wszystko jedno ktore) kosci-wtedy wszystko dziala lacznie z ta nowa koscia. płyta to MSI KT6Delta. Reasumujac komputer pracuje stabilnie gdy sa 2 kosci gdy dokladam 3 dzieja sie cuda. Da sie cos z tym zrobic. Moze ten goodram 512 nalezaloby wymienic na np elixir? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Poluzowac tamjmy dla pamieci ;] cl3 itd ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 z jaka predkoscia chodza? jezeli masz na sztywno ustawione na 400 to zmien na 333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) Paaaanowie ja jestem lajkonikiem...nie wiem nawet gdzie to sprawdzic-mozecie podac jakim urzadzeniem moge to zrobic w everest podaje mi szybkosc 3200 200MHz Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez Yearman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) w biosie zmien z 200 na 166 (pamiec) timingi tez tam znajdziesz Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) Sprawdze to ...ale czy to moze rzeczywiscie byc przyczyna resetow ? predkosci z tych 200 nie ruszalem bo nie wiedzialem nigdzie tej wartosci. natomiast timing? był ustawiony na AUTO nie wiem czy dobrze ale i zmienilem na 333 zobaczymy jak to sie spisze. Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez Yearman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Podbijam i dzieki wielkie za pomoc. Teraz po zmianie z auto na 333 komp chodzi stabilnie-nie wiem tylko czy jest to kosztem wydajnosci. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 napisz jaki masz procesor :) to wtedy sie zobaczy czy wydajnosc nie spadnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 (edytowane) Pytałem już w topicu od płyty ale z racji tego, że ma ją niewiele osób odpowiedzi pewnie sie nie doczekam więc zapytam też tu... Otóż postanowiłem sobie dokupić więcej ramu ale zamiast najpierw sprawdzić czy płyta obsługuje 3 kości to zamówiłem. :mur: Teraz zaglądam w instrukcje i okazuje się, że jakiej kombinacji bym nie zastosował system nie będzie butował :? Mam głupie pytanie, czy miał ktoś kiedyś sytuacje, że mimo iż w instrukcji pisało, że taka kombinacja 3 kości nie będzie działać to jakimś cudem zadziałało? Edytowane 2 Maja 2007 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Płyta s939 powinna pociągnąć 3 kości, wszystko jednak może zależeć od kontrolera w procku. Oczywiście 3 kości nie będą pracować w dualu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 (edytowane) Wiem, że nie będą pracować w dualu bo niby jak ;) Chodzi o to, że mam 4 sloty na pamięci i mogę wsadzić jedną kość, dwie, albo cztery... zresztą co będę tłumaczył poniżej screen z manuala od płytki... ... i kolejne pytanie czy to jest wina chipsetu (GF6100) czy konstrukcji płyty? Edytowane 2 Maja 2007 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 u mnie nie działało jak wrzuciłem 2x256 + 512 ale rozwiązałem szybko problem sprzedałem 2x256 i kupiłem 512 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Miałem 3 kości 512MB na moim BIOSTARze i wszystko śmigało bez problemów. Kontroler pamięci jest w procku i to od niego zależy, czy da radę czy nie (a jeśli chodzi o jakość kontrolerów to przy Sempronach jest olbrzymi rozrzut). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 No to sprawdzone ;] Z kośćmi 2x256 i 1x512 działa bez problemu więc z 3x512 powinny być tak samo. Teraz przynajmniej wiem żeby nie sugerować się instrukcją ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...