dziadek lucek Napisano 1 Maja 2007 Zgłoś Napisano 1 Maja 2007 (edytowane) Mam dylemat którą z tych dwóch kości wybrać. Cena jest podobna bo 150 zł. Na co postawić GoodRam czy Kingston ? Która pamięć dobije do 800 Mhz ? A może polecicie coś innego ? Proszę o szybką odpowiedź gdyż w tym tygodniu chcę kupić pamięć. Edytowane 1 Maja 2007 przez dziadek lucek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ath Napisano 1 Maja 2007 Zgłoś Napisano 1 Maja 2007 Do 800mhz to raczej obie dobija, pytanie tylko na jakim cl. :] Z tego co czytalem to kingstony ida n 800 cl4 ~2,1v. Moza tutaj o kosci 1gb, bo z ceny wnioskuje, ze o tak chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzi Napisano 1 Maja 2007 Zgłoś Napisano 1 Maja 2007 Ja mam godramy ale nie polecam szczerze, teraz jak miałbym kupować to na pewno dołożył bym nawet te 50zł do lepszych kości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek lucek Napisano 1 Maja 2007 Zgłoś Napisano 1 Maja 2007 Tak chodzi o kość 1 GB. A która będzie na pewno działać na płytce Abita NF-M2S ? Bo słyszałem że na AM2 są problemy z ramem (składam nowy zestaw i nie jestem do końca poinformowany) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzi Napisano 1 Maja 2007 Zgłoś Napisano 1 Maja 2007 Jak widać moje na am2 działają dobrze, tylko jak pisałem minus to o/c. Trudno powiedzieć czy kingston czy goodram. Ja radze minimalnie dołożyć i mieć lepsze kości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek lucek Napisano 1 Maja 2007 Zgłoś Napisano 1 Maja 2007 A jakie kości polecasz ? Max 200 zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzi Napisano 1 Maja 2007 Zgłoś Napisano 1 Maja 2007 Hm kolega ma geil ultra 667Mhz 3-4-4-8 i mu ładnie brykają. Nie pamiętam dokładnie na ile ale te 800Mhz to robił bez zmiany napięcia i całkiem dobre timingi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xacti Napisano 1 Maja 2007 Zgłoś Napisano 1 Maja 2007 Geilom mowimy nie ;P mozna probowac jakies Adaty , GoodRAMY , Kingstony . Wszystkie powinny zrobic te 800MHz CL4 / 5 . Na razie jest duza szansa na to w Kingstonach, ale to wszystko od szczescia zalezy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eQ. Napisano 1 Maja 2007 Zgłoś Napisano 1 Maja 2007 Nie geile :-P Jak napisał xacti wyżej goodramy/adaty/kingstony z dojściem na 800 nie powinno być problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daisycutter Napisano 3 Maja 2007 Zgłoś Napisano 3 Maja 2007 mozna probowac jakies Adaty , GoodRAMY , Kingstony . Wszystkie powinny zrobic te 800MHz CL4 / 5 . Na razie jest duza szansa na to w Kingstonach, ale to wszystko od szczescia zalezy.Wiele zależy od farta, dla przykładu mój Kingston 512MB poszedł bez problemu z 533MHz CL4 na 800 MHZ CL4. W przyszłym tygodniu kupuję drugą taką samą kość i zobaczymy czy będzie równie dobra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster Napisano 3 Maja 2007 Zgłoś Napisano 3 Maja 2007 Tak jak poprzednik- każdy sprzęt reaguje inaczej na podkręcanie, więc nie dziw się, że twój znajomy na takim samym sprzęcie osiagnie lepsze wyniki. Ja polecam firmy: GoodRam, A-daty, OCZ, no i te Kingstony, choć na nich nie pracowałem. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Firekage Napisano 3 Maja 2007 Zgłoś Napisano 3 Maja 2007 W Emarkecie Corsary xms2 za 158 , w Morele za cos kolo 170 za kosci 1GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamlop Napisano 4 Maja 2007 Zgłoś Napisano 4 Maja 2007 (edytowane) Przypne sie tutaj. Jaka jest roznica miedzy A-Data i V-Data, bo obydwa produkuje A-Data, a drugie sa 10zl tansze :/ Chodzi o 1GB 667, bo sie wacham miedzy tym a GoodRam'em Aha jeszcze jedno, wolalbym miec 667 na CL4 niz 800 na CL5 i w tym kierunku prosze tez o pomoc w doborze ramu Edytowane 4 Maja 2007 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienMks Napisano 4 Maja 2007 Zgłoś Napisano 4 Maja 2007 Ja też mam taki dylemat i nie wiem co wybrać. A co sądzicie od 533 CL 3 za 120 zł 1GB Kingstona ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster Napisano 4 Maja 2007 Zgłoś Napisano 4 Maja 2007 Między A-data a V-data nie ma chyba żadnych różnic. AlienMks- Kingstona to Ci nie polecam, lepiej już wziąć jakieś GoodRamy, OCZ, Corsary. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
junioor Napisano 4 Maja 2007 Zgłoś Napisano 4 Maja 2007 j/w budżetówki: a-data e.w. goodram jak masz kase bierz: ocz special ops patriot llk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sinsx Napisano 4 Maja 2007 Zgłoś Napisano 4 Maja 2007 Tylko GeiLe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
junioor Napisano 5 Maja 2007 Zgłoś Napisano 5 Maja 2007 przestan z tymi geilami :| sa fajne bo maja kolorowe radiatorki? :o jak chcesz miec dobre ramy to kupuj a-daty, albo ocz special ops. nie widzisz sinsx, ze on nie ma na tyle hajsu, zeby szalec z ramami? goodram vs. kingston i wszystko jasne. a-data (budżet) lub ocz special ops 800mhz/cl5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beka Napisano 5 Maja 2007 Zgłoś Napisano 5 Maja 2007 nie geile :] geie też nie :D a-data , albo bardzo ciekawe korsarze, które polecił Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamlop Napisano 5 Maja 2007 Zgłoś Napisano 5 Maja 2007 (edytowane) A to w miare jest, bo najtansze z tanich http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9800265 ???? Edytowane 5 Maja 2007 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beka Napisano 5 Maja 2007 Zgłoś Napisano 5 Maja 2007 ale mi się wydaje, że te po 158 mają radiatory. Mylę się czy nie ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
junioor Napisano 5 Maja 2007 Zgłoś Napisano 5 Maja 2007 ooo! jakie tego corsairy sa tanie! tansze od a-data :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mumin Napisano 5 Maja 2007 Zgłoś Napisano 5 Maja 2007 (edytowane) w zwiazku z brakiem corsairow xms2 co brac? ktos bawil sie z corsairami value select? czy moze wracamy do goodramow ew. a-daty 667? edit: kupione razy dwa nie bedzie problemu z dualem? Edytowane 5 Maja 2007 przez mumin34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamlop Napisano 5 Maja 2007 Zgłoś Napisano 5 Maja 2007 Sam jestem ciekaw jak te Corsair'y maja sie do A-Data Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
junioor Napisano 5 Maja 2007 Zgłoś Napisano 5 Maja 2007 te corsairy nie maja raczej dobrej renomy w sieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienMks Napisano 5 Maja 2007 Zgłoś Napisano 5 Maja 2007 Dobra kupiłem dziś Kingstony 667 o powiem że jestem zadowolony lecą spokojnie na 800 Mhz bez zmiany napięcia i działają stabilnie. Chyba niezła mi się kostka trafiła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamlop Napisano 5 Maja 2007 Zgłoś Napisano 5 Maja 2007 Dobra kupiłem dziś Kingstony 667 o powiem że jestem zadowolony lecą spokojnie na 800 Mhz bez zmiany napięcia i działają stabilnie. Chyba niezła mi się kostka trafiła... Ale na CL4 ?? Bo na jak na CL5 to bez rewelacji, wszystko tak idzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dwaIP Napisano 5 Maja 2007 Zgłoś Napisano 5 Maja 2007 Dobra kupiłem dziś Kingstony 667 o powiem że jestem zadowolony lecą spokojnie na 800 Mhz bez zmiany napięcia i działają stabilnie. Chyba niezła mi się kostka trafiła...Przechodzą test najnowszego GoldMemoery przy takim ustawieniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
junioor Napisano 5 Maja 2007 Zgłoś Napisano 5 Maja 2007 przestancie gnebic typa :D niech sie nacieszy ramami :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Firekage Napisano 6 Maja 2007 Zgłoś Napisano 6 Maja 2007 ale mi się wydaje, że te po 158 mają radiatory. Mylę się czy nie ? ;]Te z Radiatorami to widzialem w Morele za 170. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...