Chapakostabakos Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 (edytowane) witam mam zamiar zmienić płyte, procek i ram do 1800-1900zł i właśnie nie wiem na co zmienić bo za bardzo się na tym nie znam. komputer ma być szybki i wydajny, przygotowany do pracy 24 na dobe :) resza to: dysk to 250 GB serialATA 16MB cache grafika geforce 7900 GS zasilacz Chieftec 560W z góry dzięki za pomoc pozdrawiam Edytowane 4 Maja 2007 przez Chapakostabakos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Nie łaska poszukać... :? Abit QuadGT albo AB9, do tego jakiś E4XXX albo E6600 a ram to special ops. BTW: Co to za zasilacz?? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chapakostabakos Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 no właśnie poszukał bym sobie jak bym się na tym znał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 (edytowane) no właśnie poszukał bym sobie jak bym się na tym znała bedziesz podkręcał sprzęt ? POZDRO Edytowane 4 Maja 2007 przez lukaspl21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 no właśnie poszukał bym sobie jak bym się na tym znałWystarczy przeszukać ten dział i znał byś odpowiedź... Nadal nie napisałeś co to za zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chapakostabakos Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 napisałem zasilacz "Chieftec 560W" tak bede kręcił jakieś tam pojecie mam i podam kilka i którą z wymienionych płyt byście mi polecili: Gigabyte GA-965P-DQ6 Abit AW9D-MAX Asus P5W DH Asus P5N32-E Abit AB9 QuadGT pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 bierz quada, proca wg uznania grzechu nie znasz chieftec'ów ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 no to Quadzik za 650zł w apollo jest za 615 ale brak w tej chwili E6420 zł ok 650 w apollo pamięci np http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=2016 taniej np Goodramy PRO http://www.znak.pl/index.php?cid=305&s...24800Goo+Pro+C5 można w sumei też zrobić tak Abit Ab9 / MSI na 650 i ok 400zł E6600 za 768 zł a apollo do tego Goodramy za 480zł wyjdzie taniej :rolleyes: a masz większy mnożnik ale płyta nie pociągnie wiecej jak ok 430 na szynie :mur: czyli teoretycznie do 4ghz nie podkrecisz , ale to już wybor zalezy od ciebie bo nei wiem czego oczekujesz POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 (edytowane) grzechu nie znasz chieftec'ów ? :DNa początku nie było napisane że chieftec, było tylko zasilacz 550W a dopiero potem nastąpiła edycja której nie widziałem. Edytowane 5 Maja 2007 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 zamiast chiefteca bierz bequiet straight power... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 już go ma, to przecież nie jest zła zasiłka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 aha.... sorki nie doczytalem. a tego chiefteca masz wersje "cable managment"? (czy jakos tak <_<) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chapakostabakos Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 niestety nie wiem jaką mam wersje zasilacza powiedz mi czym sie to różni a bede wiedział o co biega a co powiecie na płytke Abit AW9D-MAX czytałem w różnych recenzjach i wypadła nie źle oczekuje od komputera szybkości i wydajności na jakimś pilocie, WI FI, SLI czy CF mi nie zależy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 chodziło mu czy masz z odpinanymi kablami czy nie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 z reszta niewazne :P i tak mogles kupic za ta cene duzo lepszy zasilacz no ale w sumie twoja sprawa (np. be quiet straight power B-)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Jesli ten 560W to seria CFT słowa "duzo lepszy zasilacz" sa tylko wymysłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chapakostabakos Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Na moim starym komputerze bardzo dobrze trzyma napięcie i w ogóle sie nie wahają a mój stary komputer to: geforce 7900GS dysk 250 gb 1 GB ramu celeron D :-P 2.5@3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 [ot]stary :| tez chce miec takie stare komputery... <_< ale juz niedlugo :D [/ot] abit ab9/msi p6n sli-fi e4400 2x1gb ocz special ops 800mhz/cl5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chapakostabakos Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 To jaką w końcu wybrać te płyte: Abit AW9D-MAX Abit AB9 QuadGT Asus P5N32-E nVidia nForce 680i SLI Bo jutro jade zamówić kompa i nie wiem ktorą zamówic pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 ja bym brał QuadaGT ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek92 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 (edytowane) A moze P5N32 E SLI plus? Link: http://www.frazpc.pl/artykuly/532/ASUS/P5N...US/Dwa/w/jednym Wydajnosciowo jak 680i SLI, a koszt. ok. 650zl.I od razu masz SLI, a do krecenia E6420 wystarczy...Sam bym ja kupil, gdybym mial na nia hajs. Albo z tanszych cos na 650i SLI, np. Abit Fatal1ty FP-IN9 SLI lub Gigabyte GA-N650SLI-DS4? Link: http://vr-zone.com/?i=4939 Pozdro Edytowane 6 Maja 2007 przez Bartek92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 DS4 jest fajna ale ma sztywnego strapa :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 abit quadgt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chapakostabakos Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Ciężki mam wybór po miedzy: Abit AW9D-MAX (szybsza od p965) Abit AB9 QuadGT (bardzo dobrze sie kręci) Asus P5N32-E nVidia nForce 680i SLI (obsługa FSB 1333) a jutro wieczorem zamawiam :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 w msi p6n sli-fi tez masz obsluge 1333mhz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...