Skocz do zawartości
Gość MaRuH

Jaki Lcd Do 900zł ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, brat chce sobie kupić monitor lcd, kwota jaką dysponuje to 900zł, ma kilka typów ale nie wie który wybrać?:

Samsung 940BW 4GT 817zł panoramiczny

Samsung 931BW wide 842zł panoramiczny

Benq FP93GS 699zł

Benq FP93GX+ 789zł

Benq FP93GX 815zł

A może są jeszcze jakieś inne warte uwagi?

Z tych to najbardziej podoba mu sie i jest go gotów kupić Samsung 931BW wide mi zresztą też bardzo się on podoba, czytałem na komputroniku komentarze o nim i wszyscy go zachwalają, chyba go mu kupie i po problemie :-P ? jak myślicie?, mam jeszcze takie pytanie czy panoramy to dobra rzecz? czy lepiej kupić normalnego lcd'ka, brat jest napalony na panorame no chyba ze ktos go przekona do normalnego lcd. Monitor przeznaczony ogólnie do wszystkiego, jak wygląda sprawa gier na takiej panoramie czy gry w rozdzialczośći 1024-768 fajnie na niej wygladaja??, brat ma karte GF7600GS Palita i gra tylko w 1024.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to na takim monitorku pogra sobie w 1440x900 wbrew pozorom jest to rozdzielczosc troszke wydajniejsza od 1280x1024 (mniej pixeli jest:)

Moim faworytem jest 931BW niestety jeszcze miesiac do zakupu...:|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale czy karta podoła w grach przy takiej rozdzielczości? nie jest za słaba, mi sie wydaje ze do takich rozdzialek to trza miec juz 7900GS/8800 ? chyba ze sie myle? a jak gra by wygladala na panoramie w rozdzialce 1024?

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tu Ci raczej nie pomoga jesli monitory chodzi. Ja mam temat pare linijek nizej i jedna osoba mi odpowiedziala. Poszukaj na necie, bo innego wyjscia nie ma. A z tych co podales, to 931BW jest najlepszy. Sam chcialem go kupic, ale jak zobaczylem na zywo, to panoramki 19` sa dla mnie za male. Uwazam, ze jak panorama, to min. 20`, taka juz wyglada fajnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech ktoś odpowie please jak to jest z tymi panoramami, w poniedzialek juz musze zamowic monitor.

Ale o co właściwie pytasz ?????????????? Na 19" 5:4 , 19" 16:10 , 17" 5:4 rozdzielczość a tym samym wymagania odnośnie karty są identyczne. Po prostu pytanie głupie i z tąd brak odpowiedzi :wink2:

Jeśli chodzi o gry 1024x768 ( niewiele jest takich których nie da się zmusić do rozdz. panoramicznych ) to będziesz miał wybór : albo wycinek ekranu (pasy: dół, góra , boki ), albo rozciągnięcie ( ze zniekształceniem [ toż to oczywiste] ) na całą powierzchnię ... jeszcze czasem da się jeśli jest opcja rozciągnąć 1024x768 tak aby na dole i górze nie było pasów tylko po bokach.

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze i głupie ale sie nie znam dlatego pytam ;d, czyli grac bede musial w 1440-900 w panormaicznej rozdzialce ale czy gry beda wolniej dzialac? karta to 7600GS palita ddr3 jak wiadomo do wiekszych rozdzielczosci jest za slaba.

EDIT: dobra juz kumam wszystko :-P

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi