Skocz do zawartości
promieniowanie

Nietypowy Ból Oczu Od Lcd

Rekomendowane odpowiedzi

Szukaja używałem i nie znalazłem, monitor mam jak z podpisu, używam go już z rok niecały i od kilku dni mnie strasznie zaczęły boleć oczy, właściwie szczególnie jedno i nie jest to pieczenie typowe od siedzenia długiego ale wewnętrzny ból jakby w gałce, uczucie jakby tam było za duże ciśnienie, oczywiście w momencie jasnych screenów ale nie tylko, kurde nigdy nie miałem takich przypadłości a lcd używam już od ponad roku, kontrast i jasność mam ustawione bardzo nisko. Czy taka przypadłość dotknęła już kogoś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez wizyty u okulisty raczej nie stwierdzisz czy to wina akurat LCD. Powiem ze pol roku temu przez dwa dni tez mialem to samo w pracy ale minelo, pracowalem akurat przy lcd ale czy nie mialbym tego samego przy crt albo gazecie to nie wiem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi się wydaje że to niekoniecznie od lcd (ale w sumie od tego się zaczęło) bo wczoraj spanikowałem jak już mnie bolało, wyłączyłem komputer i poszedłem spać w całkowitych ciemnościach a mimo to opisany ból i tak od czasu do czasu narywał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Pigmej

promieniowanie- a przejdź sie qcze do okulisty, a nie szukasz znachora na forum :mur: :mur: :mur:

Administracja powinna usuwać topici typu "boli mnie x. Czy to y?". Czy już całkiem rozum niektórzy stracili? Własne zdrowie omawiacie na forum?

Ehhh... ręce opadają :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

promieniowanie- a przejdź sie qcze do okulisty, a nie szukasz znachora na forum :mur: :mur: :mur:

Administracja powinna usuwać topici typu "boli mnie x. Czy to y?". Czy już całkiem rozum niektórzy stracili? Własne zdrowie omawiacie na forum?

Ehhh... ręce opadają :sad:

Chłopie spokojniej trochę, przejdę się do tego okulisty ale chyba wstępnie mogę się zapytać na forum o sprawę związaną bezpośrednio z monitorem, tym bardziej że temat-nowość, a sprawa opisana może i Ciebie dotknąć więc śledź wątek uważnie. B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właściwie szczególnie jedno i nie jest to pieczenie typowe od siedzenia długiego ale wewnętrzny ból jakby w gałce

A jaki masz wzrok ? Konkretnie ile dioptrii dla kazdego oka. Byc moze jedno oko masz slabsze i jest bardziej "wysilone" ?

Ja mialem kiedys to samo i czasami mi sie jeszcze zdarza :) Problem w tym ze jedno oko mam idealne (zero) i byle jakie szkielko (bez korekty) przed tym okiem powoduje pogorszenie wzroku.... musialbym nosic okulary z jednym szklem albo jedno szklo kontaktowe :huh: ? :unsure:

PS.

Mam crt B-)

PS2.

Bol ten moze rowniez wystepowac (przy najmniej u mnie) od.... "bolacego" zeba :wink:

Edytowane przez rcube

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli odczuwasz rozsadzanie od środka, to jest to objaw rzeczywiście zbyt dużego ciśnienia w oku. Dostaniesz na to krople (lub inny specyfik) i przejdzie.

Jeśli sie dobrze orientuje to takie schorzenie może prowadzić do powstania jaskry w oku ... ale mogę sie mylić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...