promieniowanie Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Szukaja używałem i nie znalazłem, monitor mam jak z podpisu, używam go już z rok niecały i od kilku dni mnie strasznie zaczęły boleć oczy, właściwie szczególnie jedno i nie jest to pieczenie typowe od siedzenia długiego ale wewnętrzny ból jakby w gałce, uczucie jakby tam było za duże ciśnienie, oczywiście w momencie jasnych screenów ale nie tylko, kurde nigdy nie miałem takich przypadłości a lcd używam już od ponad roku, kontrast i jasność mam ustawione bardzo nisko. Czy taka przypadłość dotknęła już kogoś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeus Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Bez wizyty u okulisty raczej nie stwierdzisz czy to wina akurat LCD. Powiem ze pol roku temu przez dwa dni tez mialem to samo w pracy ale minelo, pracowalem akurat przy lcd ale czy nie mialbym tego samego przy crt albo gazecie to nie wiem ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promieniowanie Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Też mi się wydaje że to niekoniecznie od lcd (ale w sumie od tego się zaczęło) bo wczoraj spanikowałem jak już mnie bolało, wyłączyłem komputer i poszedłem spać w całkowitych ciemnościach a mimo to opisany ból i tak od czasu do czasu narywał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 promieniowanie- a przejdź sie qcze do okulisty, a nie szukasz znachora na forum :mur: :mur: :mur: Administracja powinna usuwać topici typu "boli mnie x. Czy to y?". Czy już całkiem rozum niektórzy stracili? Własne zdrowie omawiacie na forum? Ehhh... ręce opadają :sad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promieniowanie Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 promieniowanie- a przejdź sie qcze do okulisty, a nie szukasz znachora na forum :mur: :mur: :mur: Administracja powinna usuwać topici typu "boli mnie x. Czy to y?". Czy już całkiem rozum niektórzy stracili? Własne zdrowie omawiacie na forum? Ehhh... ręce opadają :sad: Chłopie spokojniej trochę, przejdę się do tego okulisty ale chyba wstępnie mogę się zapytać na forum o sprawę związaną bezpośrednio z monitorem, tym bardziej że temat-nowość, a sprawa opisana może i Ciebie dotknąć więc śledź wątek uważnie. B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 (edytowane) właściwie szczególnie jedno i nie jest to pieczenie typowe od siedzenia długiego ale wewnętrzny ból jakby w gałce A jaki masz wzrok ? Konkretnie ile dioptrii dla kazdego oka. Byc moze jedno oko masz slabsze i jest bardziej "wysilone" ? Ja mialem kiedys to samo i czasami mi sie jeszcze zdarza :) Problem w tym ze jedno oko mam idealne (zero) i byle jakie szkielko (bez korekty) przed tym okiem powoduje pogorszenie wzroku.... musialbym nosic okulary z jednym szklem albo jedno szklo kontaktowe :huh: ? :unsure: PS. Mam crt B-) PS2. Bol ten moze rowniez wystepowac (przy najmniej u mnie) od.... "bolacego" zeba :wink: Edytowane 5 Maja 2007 przez rcube Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promieniowanie Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 @rcube Trudne pytanie, nigdy nie byłem u okulisty :) to i nie wiem, do tego ząb nie boli jak u Ciebie. Najlepiej po prostu zaniosę to lewe oko do okulisty jak będzie dalej narywać. Dzięki za zainteresowanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Jeśli odczuwasz rozsadzanie od środka, to jest to objaw rzeczywiście zbyt dużego ciśnienia w oku. Dostaniesz na to krople (lub inny specyfik) i przejdzie. Jeśli sie dobrze orientuje to takie schorzenie może prowadzić do powstania jaskry w oku ... ale mogę sie mylić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 forum.medyk.pl :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...