Mario2k Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) zaqzax12 Zapodaj chocby nawet 15 min z Orthosa na priorytycie powyzej 5 z FSB 375Mhz (3Ghz) przy napieciu 1.35v. Moj robil 3650MHz na Vcore 1.375 ;) jak mu dalem browara wypic :) Edytowane 3 Listopada 2007 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Czy do wyższych modeli dołączany jest mikrofonik soundmax superbeam? Przesiadam sie z p5b dlx na p5k-e wifi i ciekawi mnie czy jest tam to cudne urządzenie ;) W Premium brak, a w delux to niech sie wypowie jakis uzytkownik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaqzax12 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 zaqzax12 Zapodaj chocby nawet 15 min z Orthosa na priorytycie powyzej 5 z FSB 375Mhz (3Ghz) przy napieciu 1.35v. Moj robil 3650MHz na Vcore 1.375 ;) jak mu dalem browara wypic :) wale normalnie orthosa, 2x dawalem po 8h i bylo ok, 2 rozne testy do tego, wiec wierze ze chodzi stabilnie. jak wywala to wywala odrazu, po 2 min, po 25, max po 40. szkoda mi katowac cpu wyzszym napieciem, nic nie poradze wiecej juz chyba na moim nie da sie podkrecic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!xelek Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 wale normalnie orthosa, 2x dawalem po 8h i bylo ok, 2 rozne testy do tego, wiec wierze ze chodzi stabilnie. jak wywala to wywala odrazu, po 2 min, po 25, max po 40. szkoda mi katowac cpu wyzszym napieciem, nic nie poradze wiecej juz chyba na moim nie da sie podkrecic. Nie czytałem opisu całego problemu, ale nie widziałem żebyś coś pisał o FSB Termination Voltage. Na początek ustaw napięcia domyślne na NB i v core. Ustaw sobie mnożnik na x7. Podbij FSB do 400, daj FSB Termination Voltege na 1.3V i zobacz jak ze stabilnością. Nie znam możliwości P5K ale myśle, że procek powinien zrobić te 2.8 na domyślnym napięciu. Dla pewności, że to na 100% nie procek możesz dać mnożnik x6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vip7 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 na p5k-e wifi\ap odpale sli? Bo cf ta mobo wspiera a jak sprawa ma się z sli? bo w domu leży 3x7900gs i szkoda się nie pobawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 nie da rady SLi tylko CrossFire! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vip7 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 znajomy na msi p35 odpalił sli 7600gs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zervis Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 znajomy na msi p35 odpalił sli 7600gs Taaa.. Pewnie jeszcze na procku AMD i pamiątkach DDR3 -_-" ludzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Taaa.. Pewnie jeszcze na procku AMD i pamiątkach DDR3 -_-" ludzie... W sensie, że widzisz jakiś problem w odpaleni sli <g80 na p35? Na chipsetach intela można odpalić SLI na gf6/gf7,. z tym, że na sterach 84.56mod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Taaa.. Pewnie jeszcze na procku AMD i pamiątkach DDR3 -_-" ludzie... Idz sie doszkol. SLI na P35 to nie problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vip7 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Pytam tych co się znają.. A nie piszą jakieś głupoty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Szczerze mówiąc nie specjalnie mam ochotę przekopywać się przez cały wątek a mam jedno pytanko: czym różni się wersja Deluxe od Premium? Jakieś kolosalne różnice czy kosmetyka? Mam ta płytę (Premium) od kilku dni i jestem zachwycony - stabilna, szybka i świetnie wykonana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 układ zasilania (8 faz) + 2 wentylatorki w pudełku do chlodzenia mobo.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vip7 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 deluxe jak i wifi\ap mają 8faz. Premium ma troche inne pcb lepsze wyposarzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaqzax12 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) Nie czytałem opisu całego problemu, ale nie widziałem żebyś coś pisał o FSB Termination Voltage. Na początek ustaw napięcia domyślne na NB i v core. Ustaw sobie mnożnik na x7. Podbij FSB do 400, daj FSB Termination Voltege na 1.3V i zobacz jak ze stabilnością. Nie znam możliwości P5K ale myśle, że procek powinien zrobić te 2.8 na domyślnym napięciu. Dla pewności, że to na 100% nie procek możesz dać mnożnik x6. jakie jest domyslne napiecie dla NB ? wiec wlasnie testuje na fsb 400 i mnozniku x7, domyslny voltage dla cpu, dla nb 1.25v. narazie stabilnie, wiec raczej wyglada to na kiepskie cpu. Edytowane 4 Listopada 2007 przez zaqzax12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_PC Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Obecnie stoję przed wyborem nowej płyty pod E2160. Pod uwagę biorę P5K lub P5K-E wi-fi. Wiem czym te płyty się różnią i w zasadzie P5K jest dla mnie na obecną chwilę wystarczająca (jeśli chodzi o OC). Kusi mnie jednak dźwięk na P5K-E, czy może on dorównac lub przewyższyc mojego obecnego SB Audigy a w niedalekiej przyszłości X-fi jeśli chodzi o dźwięk przestrzenny w grach? Czy ADI na P5k-E obsługuje EAX? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaqzax12 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) wszystko jest stabilnie ... (orthos 3x po 8h) wypalam w nero i nagle BSOD (irql not less or equal), po restarcie freez 1 min. jak sie pokazalo logo XP, potem normalnie sie zaladował sytem. ciekawe :-/ ps. przeinstalowalem sterowniki do intela i wrzucilem te od jmicron w innym trybie i chyba minal problem, ale to w pelni pokaze czas. Edytowane 4 Listopada 2007 przez zaqzax12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 zaqzax12, a jaki masz dysk i nagrywarke? W standarddzie SATA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaqzax12 Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 zaqzax12, a jaki masz dysk i nagrywarke? W standarddzie SATA? nagrywarka na pata (ide na jmicrona wpieta), a dysk na sata wpiety standardowo. narazie ten problem pomine, poki co wypalilem 3szt. cd i jest ok. ale cos jest nie stabilnie, raz dziennie walnie bledem jakis program, obojetnie jaki, miranda, outlook czy firewall, moze napiecie jeszcze podniesc ? bo wszystko jest juz przetestowane wiele godzin w orhosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Potrzebuje pilnie paru odpowiedzi. Narazie tylko przeczytalem 2 ost. strony, wybiorczo zapoznam sie z topic w nocy. Jutro juz ostatecznie musze zamowic plyte i proc. Moze zaczne od tego, co bedzie siedziec na plycie: CPU E6550 lub E6750 4x1GB Ocz Platinum rev.2 2xHDD 500GB SATA Samsung 203H SATA 8800GT (jak tylko trafia na rynek) Zasilka Corsairs 520 Wszystko za wyjatkiem proca i grafy juz mam. Ostatni dylemat to plyta glowna i proc, ale proc to maly dylemat, plyta duzy. Bylem juz zdecydowany na MSI FIR, niestety z tego co jest w watku o plycie jest dosc problematyczna. Z wielu plyt wybralem 3 typy, wspomniany MSI i Asus P5KC lub Asus P5K, ewentualnie P5K-E (ale wifi mi zbedne, a jednak to 100zl wiecej) Czy te dwa pierwsze wymienione asus sa dobrym wyborem, czy sa nimi jakies problemy? Czy beda obsadzone napisalem, czy nie beda sie podzespoly "zrec" z plyta? Chcialbym wycisnac troche sokow z proca. Jak widac moj starym komp "Famili one" z sig byl (juz poszedl w swiat) oparty na asus, ale czy te sa warte uwagi czy moze jednak MSI FIR? Acha i jeszcze, ilo stopniowe maja zasilanie wymienione plyte (2 pierwsze o ost. ktos spomnial pare post wyzej). Ile wentylatorow moge podpiac do plyty i miec nad nimi kontrole obrotow? Prosze o konkretne odpowiedzi, nie cierpie kupowac nowego sprzetu, zawsze mam duze rozterki, a budzet ograniczony :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalif Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 (edytowane) siema dobrałem sobie zestaw 1 Intel Core2 Duo E6750 2,66GHz (S775) BOX 2 Asus P5KC Intel P35 3 OCZ Technology 2x 1GB DDR2 800MHz Platinium CL4 4 WD Caviar SE-16 320 GB WD3200AAKS16MB cache SATA-II 5 GeForce 7300GT Galaxy 256MB TV & DVI (500/1400) (PCI-E) Zalman 6 Zasiłka Corsair 450W Pytania do was: myśle nad płytą, przeknałem się do asusa, mimo że 3/4 ludzi z boardów poleca msi fir, reszta faxony albo gigabajty, ew abit p35 Dlaczego? tamte są lepsze? eee? Pozostane raczej przy asusie, ale jeszcze zapytam czy wersji Asus P5K-E/ WIFI-AP Intel P35 nie pobrać??? Ma ona chyab wiecej faz na procesor. I w ogole chyba lepsza. Ale nie grzeje sie przeto bardziej???? Ah no i jeszcze edno- przeczytalem prawie wszystkie 30 stron tego tematu i byly problemy z pameiciami czasami. ocz cl4 pojda bez problemu? Bardzo prosze o przyzwoite techniczne pomocne słowa :) Edytowane 5 Listopada 2007 przez kalif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vip7 Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 (edytowane) Ocz special osp 2x512mb 800mhz cl5 @ 1050mhz sobie śmigają idento kingstony 2x1gb 667@1050mhz cl5 wyniki na 2.3v. Obsadzilem wszystkie sloty oc takie samo i wszystko śmiga. Sb u mnie się nie grzeje nb już troche tak a zasilanie nieznacznie ASUS P5K-E \wifi-ap MA 8FAZ ZASILANIA NIECH SIĘ TO DŁUZEJ NIE POWTARZA chcialbym wycisnac troche sokow z proca. p5k-e wifi\ap to to samo co deluxe więc oc powinno być przyzwoite ( fsb 500mhz to raczej nie problem ) zakresy napięć też są jak najbardziej ok Ile wentylatorow moge podpiac do plytyrazem 6 w tym cpu fan co do kontroli to chyba dwa lub jeden można kontrolować lecz nie jestem pewien Edytowane 5 Listopada 2007 przez vip7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) Ja po pierwszych dniach obcowania z P5K Premium jestem zadowolony. Pomimo, ze mam PCB made in China i kondensatory fioletowe to nie mam zadnych (ODPUKAC) problemow z dyskiem, nagrywarka, dzwiekiem itp. OC na co dzien tez mi sie podoba: Procek na 3,6GHz na ~1,36V, pamieci to co widac na 2,05V. Szczytowego OC jeszcze nie badalem z powodu braku czasu. Chlodzenie plyty calkowicie zmienione na wlasne. Na razie jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam Edytowane 6 Listopada 2007 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vip7 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Przetestuj max fsb płyty. Jestem ciekaw co potrafi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_PC Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Od dziś mam P5K-E Wi-fi. Po przesiadce z Asrocka 4coreDual Sata2 mogę powiedzieć tylko jedno, płyta jest super!!! Na Asrocku mój E2160 dochodził do FSB 265 i dalej ani rusz, na P5K na defaultach na szybko zrobiłem FSB 333 i jak na razie po pół godzinie męczenia kompa nic złego się nie dzieje, temp. ok. 42st. przy Q-Fan ustawionym na "Silent", Po prostu miodzio :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rt1 Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Witam Posiadam płytę P5K-Deluxe i procka Q6600 do tego zasilacz Be-quait 750W podpiety do mobasa 4-PIN zasilaniem, ale płyta miala mnostwo zwieszen na niestandardowych ustawieniach i po wizycie na forum stwierdzilem ze trzeba podpiac zasilanie 8-PIN i tak zrobilem i ....... zasilacz szlak trafil poszlo jakies spiecie, kupilem nowy zasilacz tym razem Antec 850W ale juz nie podpiolem 8-PIN wrocilem do 4-PIN tamten zasilacz byl na gwarancji i odeslali mi 1000W tym razem ale nie mam odwagi podpiac tej plyty 8-Pin-owym zasilaniem, moze ma ktos pomysl co moglo zawinic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Witam Posiadam płytę P5K-Deluxe i procka Q6600 do tego zasilacz Be-quait 750W podpiety do mobasa 4-PIN zasilaniem, ale płyta miala mnostwo zwieszen na niestandardowych ustawieniach i po wizycie na forum stwierdzilem ze trzeba podpiac zasilanie 8-PIN i tak zrobilem i ....... zasilacz szlak trafil poszlo jakies spiecie, kupilem nowy zasilacz tym razem Antec 850W ale juz nie podpiolem 8-PIN wrocilem do 4-PIN tamten zasilacz byl na gwarancji i odeslali mi 1000W tym razem ale nie mam odwagi podpiac tej plyty 8-Pin-owym zasilaniem, moze ma ktos pomysl co moglo zawinic?? Moze przy podłączaniu BEquieta podpiales zasilanie PCI-E (8 pin takie czerwone chyba, to, ktore jest do ati hd2900xt) do mobo i dlatego tak sie stalo? Ja na roznych zasilaczach podpinalem 8pin do mobo i nie mialem zadnych problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Tez obstawiam podpiecie niewlasciwej wtyczki, badz niewlasciwe podpiecie wlasciwej wtyczki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rt1 Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Dzieki bardzo za odpowiedzi, ale nie podpiąłem kabla do PCI-E bo mam 2900XT na pokladzie i nie pomylilbym sie, wtyczka byla na 100% odpowiednia, kwestie zlego podlaczenia tez raczej watpliwa sprawa chociaz moze to co mi przyszlo na mysl to kwestia przekreconych kabli we wtyczce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Nowy bios 0404: http://rapidshare.com/files/68501414/P5KP0404.ROM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...