Skocz do zawartości
Rafal2!omu$$

Windows Sie Wiesza [pomocy Xd]

Rekomendowane odpowiedzi

mam dziwny problem z systemem, a mianowicie, gdy włoże do napędu CD/DVD (a mam dwie nagrywarki) system się wiesza i to prawie za kazdym razem. Nic nie pomaga i trzeba reseta dawać. To jest straszny dyskomfort. Potrafi mi ktoś pomoc? kiedys było dobrze a teraz nie wiem co jest. Komputer jest swiezo po formacie. wczesniej tez tak było przed formatem, ale dwa formaty do tyłu juz nie. I to jak wkładam płyte do jednego zy drugiego napędu tak samo sie wiesza ahhh...

P.S

mam windowsa XP, jedną nagryware lite-ona a druga to z kompem była, no i chyba jest lepsza od tej pierwszej xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pojęcia jaki mam zasilacz. Kupowałem ały zestaw w media markie kiedyś... no i reczej nie było podane nic na temat zasilacza ;/ no a wyprostowanie taśmy i ponowne podpięcie napędu nie pomogło ahh. Mam takie wrazenie ze te całe ceregiele to po instalacji SP2 były. Bo na plytce windowsa mam SP1 tylko, instalowałem wszystko z płyt i sie ani jedna nie zacieła, a problem ten po SP2 hyba nastąpił

Edytowane przez Rafal2!omu$$

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwidoczniej jakiś program/sterownik - być może nawet stara wersja Nero - gryzie się z SP2. Ewentualnie inny program mający coś wspólnego z napędem CD - odtwarzacze itp. Piszę o Nero dlatego, iż podczas pierwszego uruchomienia Nero na XP SP2 system sam ostrzega, iż program może działać nieprawidłowo i pyta się, czy kontynuować. Przeważnie i tak działa poprawnie. Nowsze wersje nie generują już tego ostrzeżenia.

Włącz Menedżer zadań (Alt+Ctrl+Del) i zakończ wszystkie programy, uruchomione na Twoim koncie (w kolumnie użytkownik będzie Twój login). Pozostaw tylko Explorer.exe (pulpit) i taskmgr.exe (czyli właśnie menedżer). Potem włóż płytę i patrz, co się dzieje.

Jak będzie zwis, to sterownik lub zasilacz. A uwzględniając, że to komp z MM, to zapewne nie jest specjalnie markowy i może sobie nie radzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A uwzględniając, że to komp z MM, to zapewne nie jest specjalnie markowy i może sobie nie radzić.

:)) sama jednostka bez OS'a 4699zeta :) na grudzien 2003roku procesor P4 3,0GHz z fsb 800 i HT, jedna z najlepszychj na tamte czasy płyt głownych Gigabyte ale karta pożal sie boże, ponad 3 lata sie mecze z tym syfem (GF 5600 XT). Dlatego moge jeszcze raz napisać ze trzeba być ***** zeby kupować kompa w MediaMarkcie :/ no ale coz, 3 lata temu sie nie znałem tak jak teraz :) a co do tematu wyłączyłem all procesy i napęd smiga az miło. Sądze ze to te InCD z nera tak psuło sprawe. Odinstalowałem i zobacze jak to bedzie. Thz za pomoc. Dalej juz sobie poradze. Zapodam wam gorący kwałek za to Here 100% legal, flash ze strony producenta. see ya

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi