Skocz do zawartości
KowalQ

Ktory Zestaw Bedzie Lepszy Od Obrobki Video

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wujek potrzebuje komputer do ok 1100 zl.W jednym ze sklepow złozono mu cos takiego:

Intel Pentium D 925 (S775) 3.00 GHz (2x2MB cache) BOX

Microstar 945P Neo3-F Intel

GeForce 7100GS Gigabyte 128MB (512MB) TV & DVI (PCI-E) Turbo Cache

Kingston DDR2 512MB 667MHz CL5

Sprzedawca zaspiewal sobie 1084 zl.

Złozylem drugi zestaw ktory według mne ijest o wiele lepszy:

AMD Athlon 64 X2 3800+ BOX (Socket AM2, 65W

Abit kn9

2 x 512 DDR2 800 MHz GoodRAM

Galaxy geforce 7300 GT

calosc okolo 1100 zl

Który wedlug was z tych zetawow lepiej by sie nadawal do obróbki video(wujek nagrywa wesela)

Z góry dziekuje za pomoc

Edytowane przez KowalQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Starali się pozbyć tego co nie schodzi. 7100 i 512 do obróbki wideo ? Przy 1gb w AAE czuje, ze jest za malo :o Do 1100 trza brac amd, ale i tak wiadomo ze niebieski lepszy do obróbki ale 1100 to za male fundusze na smerfa :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście, chcieli wyczyścić magazyn

Potrzebujesz tylko proc, mobo, ram i grafe czy reszte bebechów też ???

Jeśli tylko te 4 rzeczy, to rzeczywiście najlepszy wybór to

kn9 250zł

X2 3600+ Brisbane 240zł

1GB RAM 667 MHz Adata/Kingston 130zł

grafa 7600GS 256MB DDR3 Palit 300zł Galaxy 330zł

razem wychodzi :920Palit/950Galaxy, więc powinno jeszcze starczyć np. na drugą kostkę pamięci 1GB.

Oczywiście jeśli za te $$ chcesz jeszcze kupić zasilacz, bude, dysk jakiś napęd, to będzie trzeba troche obciąć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlopaki dzieki za odzew,lecz udalo mi sie go namowic na cos takiego:

C2D e4400

Microstar P6N SLI-FI (nF650i)

2 x 1GB Geil DDR2

Zasilacz CHIEFTEC 450 W

Geforce 7600 GS Galaxy

Co sadzicie o zasilce?starczy do OC w granicach 2.8-3.0?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz mi te Geile tez troche nie podchodza....ale wujek sie bardzo spieszyl i wyszlo na te geile,chcielm brać OCZe ale ich znowu nie bylo w hurtowni,a znowu te corsairy kosztowaly ponad 600 zł wiec tez nei za bardzo :)

Edytowane przez KowalQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pewnein problem skladajac zestaw za pomoc konfiguratora KOMPUTRONIKA laczac ze soba np c2D + abit ab9 albo ta plyte MSI co wybralem wyskakuje ze plyta z prockiem nie jest kompatybilna o co chodzi?

Eee tam jakies bzdury... Wez inny konfigurator. Geile sa rzeczywiscie problematyczne, ale im starsze tym lepsze, jak juz je koniecznie chcesz to popros sprzedawce zeby sprawdzil date produkcji. Ja mam czerwiec 2006 i wcale nie blokuja mi O/C jak ktos napisal. Ale mam z wyboru, wiec sprawdz (tyle ze gra nie warta swieczki, duzo roboty): wstaw oznaczenie kodowe do googla i zobacz czy twoje Geile sa na Micronach D9, jesli tak to mozesz spokojnie brac. Jesli nie to omijaj z daleka i wez Corsairy, Patrioty, OCZ.

Wujas rekordow O/C chyba nie zamierza pobijac? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz dla mnie tez to sa bzdury ale mojemu wujkowi sie nie przetlumaczy on jest pewny ze panowie z komputronika maja racje bo w koncu oni to pewnie testuja itp :)w tym problem ze OCZe i patrioty sa jakos malo dostepne w hurtowniach i wyszlo na te geile choc mysle ze jak sie bedzie chcialo krecic do ok ~~2.6 to nei powinny one stanowic tego problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi