barthezz1987 Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Najpierw wchodze do biosu i biore "ide hdd auto detection". Automatycznie wykrywa mi dysk twardy(primary master) ale cd-romu(primary slave) nie widzi. Potem wchodze do "standard cmos setup" Ustawiam primary master na user, a primary slave na auto Ctrl-alt-del niby jest napisane że wykrył cd-rom ale po załadowaniu systemu go nie widzi Odpiszcie co mam zrobić.Proszę o pomoc. ps. Wgrywałem windowsa na innym komputerze ponieważ mam chyba coś nie tak z płytą główną bo nie chce mi bothować dyskietek startowych. Przed zainstalowaniem windy 98se cd-rom działał bez problemu.Przełożyłem cd-rom do drugiego kompa i działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie... ponieważ mam chyba coś nie tak z płytą główną bo nie chce mi bothować dyskietek startowych Reset ustawień bios, GoldMemory do skanowania pamięci, sprawdź wszelkie kable, wtyczki, pooglądaj kondensatory. W razie potrzeby wypróbuj inne kable, inny zasilacz, spróbuj postawić system z własnego CD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthezz1987 Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Karta się zepsuła teraz to już przestała widzieć dysk. No cóż trzeba bedzie kupić nową. Co sądzicie o tej: http://www.allegro.pl/item190810494_ecs_p6..._96mb_ramu.html Proszę o szybkie odpowiedzi ponieważ zostało tylko 11h do końca licytacji! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...