uosiu Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 witajcie, mam SB Live! 5.1 digital wraz z kXami. Dodatkowo doinstalowany program MJ Studio. umozliwia on obsluge dwoch kart dziekowych. i o to mi chodzi kXy zainstalowaly mi w systemie 3 badz 4 soundcardy. Na podstawowa wybralem kanaly 0/1 na druga 4/5 teraz pytanie, ktore wtyczki umozliwiaja puszczenie sygnalu z kanalow 4/5 na tylne kanaly karty? (chodzi mi ze muza leci na glosniki a na tylnym mam wpiete sluchawki). zalaczam moja tablice DSP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Lepiej byłoby odwrotnie: słuchawki we frontowym gniazdku a głośniki na tylnych. Chodzi o to, że frontowe (zielone) gniazdko ma wzmacniacz słuchawkowy. Za to zwykle to tylne w SB Live jest lepszej jakości. Co do wtyczek w DSP, to ta podstawowa konfiguracja jest mało elastyczna. Mniej więcej działa tak jak zwykła karta 5.1 i trudno rozdzielić wejścia. Moim zdaniem najlepiej to wszystko skasować i skonfigurować sobie DSP na wtyczkach ProFx, do pobrania tutaj: http://members.home.nl/nahutec/ProFx/profx3x.htm Masz kilka podstawowych wtyczek: SRC do wybrania wejścia (czyli tego co nadają programy), ADC do konfiguracji przetwornika wejściowego, czyli line-in i mikrofonu, k1lt do wyboru wyjścia, czyli przetworników DAC i gniazdek wyjściowych, mixer do regulacji głośności. Jak sobie z tego skonfigurujesz podstawowe połączenia, to potem możesz przyjrzeć się innym wtyczkom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) w sumie juz rozgryzlem co i jak i po ominieciu sorroundera jest fajnie :> a zlacza mam juz odwrocone- na zielonym jest tyl moje nowe DSP kX Edytowane 16 Maja 2007 przez uosiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...