Skocz do zawartości
Dj. Gargamel

Soltek vs Asrock

Rekomendowane odpowiedzi

sluchajcie dalem juz ten temat na forum ale nikt nie odpiwedzil moze teraz :) ???

w sklepie komputronika znalazlem plyte ASROCK K7VT2

zastanawiam sie czy moze nie wymienic swoje zasluzonego soltka na nia

opis plyty http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5014

chodzi o podkrecanie moj athlon xp 0.18 za cholere nie chce chodzic na fsb wyzszym niz 133 - 140 odpala sie a zaraz zwis nie pomaga podniesienie napiecia procka ani pamieci, mnoznik max 12,5 a ten asrock przynajmniej w komentarzach na stronie komputronika wyciaga 150. co o tym sadzic

Mysle tez o wymianie ramu ta plytka akceptuje sdramy i ddry mozna wiec w kazej chwili przelozyc. Czy moze wiecie czy ten ASrock ma mozliwosc zmiany mnoznika ??? Moze ktos ma taka plyte jakie wrazenie strasznie to tanie ??? Dzieki za pomoc. Trcohe mi szkoda Soltka jest super stabilny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdaje sie ze nie ma zmiany mnoznika

lepiej poszukaj jak ustawic mnoznik 13x lub 14x na procu

na mojej plycie to niemozliwe

dip switchami mozna do 12,5 powyzej tego ustawia sie automatycznie no chyba zeby zaniesc do grawera ale nie chce procka meczyc w taki sposob :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dwoch moich kumpli ma ta plyte,jeden kupowal miesiac przed drugim,roznice:

pierwszy mial radiator na NB i mnozniki do 12,5

drugi mial takie same pudelko tylko blyszczace,brak radiatora na NB i mnozniki do 14 13x to na dipach 5x 14x to 5,5x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdaje sie ze nie ma zmiany mnoznika

lepiej poszukaj jak ustawic mnoznik 13x lub 14x na procu

na mojej plycie to niemozliwe

dip switchami mozna do 12,5 powyzej tego ustawia sie automatycznie no chyba zeby zaniesc do grawera ale nie chce procka meczyc w taki sposob :)

Na zadnej Mobo nie jest to mozliwe, jesli proc nie ma odblokowanych mnoznikow powyzej 12,5x

Ja bede cial mostki L10 dzisiaj :)

Tez mam tego Soltka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asrock z nowym biosem pozwala ustawić w ramie tylko cl -2 lub 2.5....częstotliwość 200 lub 266 mhz....fsb do 248 ale co z tego jak dzielnik pci to 1/4 i nic pozatym.....wszystko co wycisnąłem z athlona 2000+ to fsb 134 czyli jakiś 2200+xp.........To płyta podstawowa a nie do podkręcania procków...nawet napięcia się nie ustawia...I problem z ramem - jak fsb =100 (200 ddr) to ram też chodzi tylko na 100 (200ddr)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...