BrD* Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 (edytowane) Pozyczylem PC'ta od kolegi i napotkalem pewien problem... Otóż kiedy uruchamiam wiecej programow procesor sie przegrzewa i piszczy... Dośc głosno dlatego mnie to denerwuje, mysle ze moze to byc spowodowane nie docisnietym do konca radiatorem. (ta czarna klamra jest złamana i musze dociskac radiator), ALE! docisnalem go swoimi sposobami i kiedy odpalam gierke lub wiecej procesow on znowu piszczy! Prosze o pomoc kogos kto sie na tym zna, a sadze, ze na tym forum jest gro takich ludzi :) PISK !!! :mur: @EDIT jezeli zalozylem temat nie tam gdzie trzeba, lub jezeli ktos ma jakiekolwiek zastrzezenia to przepraszam. jestem nowy :) Edytowane 21 Maja 2007 przez BrD* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 a konfig jaki? imo to nie procek piszczy predzej jakies cewki na mobo albo zasilaczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 a konfig jaki? imo to nie procek piszczy predzej jakies cewki na mobo albo zasilaczu A mi się wydaje że to płyta piszczy bo procek ma za ciepło, ściągnij radiator, przesmaruj pastą i załóż go dobrze z powrotem. IMHO powinno rozwiązać problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 niech autor sie wytezy troche i napisze cos o sprzecie tamperaturach i napieciach bo narazie trudno jednoznacznie stwierdzic w czym jest problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrD* Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 niech autor sie wytezy troche i napisze cos o sprzecie tamperaturach i napieciach bo narazie trudno jednoznacznie stwierdzic w czym jest problem oczywiscie bardzo doceniam twoja wczesniejsza pomoc. Mimo to mysle ze dosc dobrze opisalem swoj problem. Napisalem ze procesor ma zbyt wysoka temperature i piszczy (po chwili namyslu sam doszedlem ze nie piszczy procesor tylko plyta glowna, tak jak to mowil kolega powyzej). Napisalem rowniez ze klamra dociskajaca radiator do plyty jest ułamana i musze na swoje sposoby go dociskac. Wiec sam widzisz ze nie potrzebna tu jest informacja o sprzecie, poniewaz mielismy do czynienia z uszkodzeniem mechanicznym :) Nasmarowalem procek nowa pasta, docislem radiator i wszystko gra i szumi ;] Dzienx za pomoc i POZDRAWIAM! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Ale uchwyt to bym radził naprawić/wymienić, bo już widziałem przypadki, jak sobie radiator spadł na grafikę, a że był ciężki, to zrobił swoje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...