dzuj Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Siemka po pierwsze cześć bo jestem tu nowy a po drugie mam problem chce kupić kartę graficzną z obsługą DX10 ale mam radeona 9600 i pewnie mam stare wejść i muszę jeszcze dokupić płytę główną i teraz by mógł mi teraz by ktoś doradzić co kupić aby zapłacić no max 1200zł i z góry dzięki za pomóc (i żeby karta była dobra :D) a myślałem o geforce 8800 ale gdy dowiedziałem sie, że muszę kupić płytę główną xD no chyba, że ktoś zna dobry sklep i tani z tą kartą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 podaj swój sprzęt ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 sprawdz jakie dokladnie masz graty w kompie zobacz za ile je sprzedasz na allegro i wtedy mozna cos skladac kn9/x2/1gb/ i pewnie styknie na jakies 8600gt chociaz 7900gs od palita bedzie wydajniejsze a do dx10 to jeszcz viśta wio potrzebna jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzuj Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 (edytowane) mój komp to: Pentium 4 3200 radek 9600 512ddram dysk 140gb płyta główna GIGABYTE GA-8IPE775-G karte chce wymienić bo jest z lekka stara a tak w ogóle chce grać na max detalach w gre, która niedługo o wychodzi w szatrsze wejse mogłem na max ale tu sie lekko boje która karta lepsza? geforce 8600gt czy geforce 7900gs i obydwa obsługują DX10? Edytowane 22 Maja 2007 przez dzuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 sprzedaj wszystko, oprócz napędów i obudowy. Jak masz 1200 zł , dołożysz trochę za sprzedany sprzęt i masz za to nowego kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzuj Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 kompa na pewno nie opchne chce po prostu kupić karte graficzną i płyte główną bo karte chyba kupie geforce 8600gt bo na pewno dobry jest tylko potrzebuje jeszcze płyte główną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 (edytowane) plyta do tego juz pewnie ddr2 bedzie potrzebny(ten Twoj to pewnie 266 jest :)) do tego bedzie potrzebny zasilacz bo pewnie masz jakiegos klopsa i popierwsze do xp niebedzie dx10 a wista na twoim obecnym sprzeckie bedzie czkawe miala i sie udusi Edytowane 22 Maja 2007 przez HiPhO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzuj Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 a wiecie co ja chciałem kupić tą kartę bo chce dobrze gra w HL2 EP2 ale na mojej karcie gram w EP1 i HL2 na max detalach i jest ok to w Ep2 też powinno być dobrze to je sobie jednak te 2gb ram do kupie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Taki manewr nie ma najmniejszego sensu - strata kasy. Albo zmień kompa, albo kup kartę na AGP - ta pierwsza opcja jest IHMO najbardziej rozsądna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzuj Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 hmm no dobra to dajcie mi jakąś dobrą karte na, której bede mógł sobie na max detalach w Ep2 grać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Na agp ? Można wziąć 7300gt ale się nie opłaca. Lepiej coś nowego już złożyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzuj Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 no to na kompa zbieram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 ale się wyżywacie na nowym uczestniku.. nieładnie ;) przecież chciał tylko do swojego kalkulatora kartę graficzną dokupić.. :) Na AGP można dostać gf7600gs z DDR3 albo radeona x1950pro. Nówki max do 700zł, a na allegro na pewno taniej. To nic że za tą cenę byłaby płyta z prockiem i giga ramu.. BTW. Ja nie wiem jak do tej pory wytrzymujesz przy 512MB RAM (i jeszcze próbujesz na tym grać!) 1GB to minimum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Ja bym sprzedał wszystko i kupił dokładnie to samo (oprócz dysku, który ofkoz masz) co w zestawie Sysaka za 1500 zł: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=168134 Na AGP nie opłaca się dokładać do 7300/7600/7900 i do radka X1950 pro, w ogóle AGP już nie ma przyszłości ;). Nie wykorzystasz potencjału tych kart tak jak na x2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzuj Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) zdecydowałem sie, że kupie sobie jedynie te ramy bo w Ep2 na moim kompie spokojnie sobie pogram :D a tego ramy wejdą mi na AGP? Edytowane 23 Maja 2007 przez dzuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 zdecydowałem sie, że kupie sobie jedynie te ramy bo w Ep2 na moim kompie spokojnie sobie pogram :D a tego ramy wejdą mi na AGP? Wyciagnij jedna kosc z tych co masz i idz z tym do sklepu, aha i zobacz czy masz wolne sloty na pamiec :/ Strach ci doradzac bo pewno masz codegena, zebys potem na nas psow nie wieszal :/ Wiem ze ciezko ci to zrozumiec, ale sprzedajac graty z twojego kompa i dokladajac to co masz mozesz miec 2x szybszego, a przede wszystkim przyszlosciowego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzuj Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 chyba macie racje choć szkoda mi procka opychać bo 3,2 to jest na razie dużo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 3,2 o wydajnosci obecnych 1,9 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushwacker Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) Niedawno sam mialem durona 1,1 i radka 9550 :) Teraz jestem w stadium przesiadki na C2D, 7300gt z allegro za 150zl do mnie jedzie :) Lacznie wydalem z kieszeni 1000zl minus jakies 500zl za stare graty a maszyneria bez porownania choc teraz na celinie jade :D Edytowane 23 Maja 2007 przez cekin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) chyba macie racje choć szkoda mi procka opychać bo 3,2 to jest na razie dużoIle masz lat? poczytaj troche o kompach Pozdrawiam ps. Z wiedza jaka posiadasz radziłbym ci SŁUCHAĆ a nie wypowiadać się. I robić to co radzą ci przedmówcy jak narazie masz kalkulator a nie kompa, maxymalne detale w najnowszych grach to se na screenach możesz pooglądać. Edytowane 23 Maja 2007 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushwacker Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Dla niektorych licza sie tylko megaherce i dla nich p915 bedzie szybszy od e4300 bo ma wyzszy zegar :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 chyba macie racje choć szkoda mi procka opychać bo 3,2 to jest na razie dużo Hahahaha, spadłem z krzesła. Człowieku ludzie Ci piszą że masz grata, a ty się sprzeczasz że masz ekstra kompa tylko kare słabą. Dozbieraj do 1600 zł i kup coś ala to: GoodRam DDR2 2x1GB 667MHz Intel Core2 Duo E4300 Abit AB9 Amacrox Warrior AX450-PNF Palit 7900 GS 256MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushwacker Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) Nawet te nowe E2140 styknie jak sie @ na 2.5-2.8ghz a roznicy nie odczuje zadnej w porownaniu do E4300 ;) A reszta jak pisal bedzio :) Tylko "slyszalem: ze memy GR czasami sie gryza z AB9....ale czy to prawda :huh: Edytowane 23 Maja 2007 przez cekin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Tylko "slyszalem: ze memy GR czasami sie gryza z AB9....ale czy to prawda :huh:nie, nie prawda. ktos se tak ubzdural ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushwacker Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Kolejny mit obalony :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 chociaz, wiesz. jak by tak sie zastanowic to zawsze cos sie moze z czyms gryzc. ja pomimo wszystko bym nie bral goodramow tylko kingstony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushwacker Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) Wiem z doswiadczenia ze z kingstonem nie mialem nigdy problemow zawsze ruszylo :) GR nigdy nie mialem i raczej nigdy nie kupie ;) Moge polecic Corsairy XMS 675 ;) extra memki, nie zaluje zadnej zlotowki. Koniec of-topa bo mialo byc o grafie a jest o memach :P Edytowane 23 Maja 2007 przez cekin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Jutro dojdzie do mnie taki sprzęt jaki poleciłem dzujowi z tymże karta 512MB i chłodzenie Scythe Infinity i wiatrak Arctic Fan 12L i budę Aplus Qubic (tylko z nią problem bo już ponad tydzień czekam, a koleś mówi tak jutro będzie dostawa). Zobaczymy czy to prawda że GoodRamy gryzą się z AB9, ale nie sądzę że to prawda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushwacker Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Chlopaki pisali ze nowe biosy duzo poprawily wspolprace wiec badz dobrej mysli i aktualizuj bios na jak najnowszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzuj Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 do zbieram so trochę i kupie taki sprzęt już wiem co chce w nim mieć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...