sentex Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Witam... ...ostatnio zrobiłem przesiadkę z platformy AMD na Intela i w moim BeQuiet zaczęły piszczeć cewki... to jest nie do wytrzymania czy to może być podstawą do wysłania tego na gwarancję? nie było tego problemu na SanDiego@3GHz, DFI LP i 2x512 Samsungach@500MHz... teraz nawet na niepodkręconym C2D pisk jest bardzo słyszalny i denerwujący... macie jakieś rady co z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) odłącz wszystkie napędy, zostaw tylko te kable, które idą do płyty sprawdź czy to nie piszczą kondensatory w okolicy procka Edytowane 24 Maja 2007 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 OK sprawdze... choć wczoraj jak nasłuchiwałem to pisk ewidentnie wychodzi z zasilacza... sprawdze też płytę na innym zasilaczu. Kumpel elektronik powiedział, że to może być podstawą do wysłania na gwarację i niby kondensatory wydają takie dźwięki podczas przeładowania i to niby zalicza się w jakimś stopniu, że niby są nie do końca sprawne... co myślicie? wysyłać?... nie po to człowiek płaci ~400zł za zasiłke żeby później nie uciągnęła zwykłego zestawu na E6300 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Raczej źle sklejone cewki, wszystko mas z w FAQ, po to ono jest żeby poraz 1000000 nie zadawać tych samych pytań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Dzięki za rade... przeczytałem FAQ, ale nie moge go rozkręcić by zalać cewki silikonem bo jest na gwarancji :mur: ... poza tym przeprowadziłem mały test: podłączyłem Chieftec'a 400W (zapasowy zasilacz) do mojego zestawu na C2D i też piszczy następnie podłaczyłem BeQuiet'a do "testowego zestawu" (3200+AM2, ASUS M2NPV-MX + moje Patrioty i 7900GS) i jest cicho... następnie podłączyłem tez Chieftec'a do "zestawu testowego" i też jest cicho ... teraz pytanie: 1. czy z zasilaczami jest wszystko ok? a np. mobo (pod Intela) robi jakieś zakłócenia? 2. czy jednak to wina zasilaczy i nie wytrzymują obciązenia? 3. czy mój zestaw na Intelu rzeczywiście bardziej obciąża zasilacz niż ten na AMD? nie wiem już co robić... wysyłać tego BQ na gware czy jak? jeśli chce potestować na innych płytach lub nawet prockach musze to jutro zabrać do pracy ech. ps. zaznaczam że pisk jest na 100% z zasiłek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Raczej piszczą cewki na płycie, które możesz przecież skleić bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Sory, ale nie jestem jakimś laikiem :? gdy przykładasz ucho do kratki zasilacza i ewidentnie słyszysz, że dźwięk dobiega z niego nadal twierdzisz, że to płyta piszczy? na innych płytach zasilacze działają bez problemu... dziś testowałem jeszcze inne zasilacze w pracy i też piszczą (tylko na moim asusie) gadałem ze sprzedawcą jutro płyte wysyłam i mają mi wymienić na inną... i mam nadzieję, że na tym się skończy... dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Dziwne, jeśli tak mówisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Zrobie mały OT bo sprawa z zasilaczem zostala juz wyjasniona (tu ewidentnie wina mobo a nie zasilacza). Wiec jakie MAX config pociagnie ten BQ Dark PRO 530 ? Pytam bo planuje teraz takowego zakupic. Mam 410 zl i nie chce pozniej zalowac wyboru. (Do tego jakis E4300 i Asus P5N SLI). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Dziwne, jeśli tak mówisz.Wierz mi, że dla mnie to tak samo dziwne jak dla Ciebie, ale widocznie skecja zasilania na płycie powoduje jakieś anomalie... nie wiem jak to inaczej wyjaśnić :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Currtis Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Ten BQ nawet się nie zająknie. Poczytaj ten wątek i zobacz czym trzeba obciążyć komputer, żeby pobierał niecałe 0,5kW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Płyta wymieniona - zasilacz nie piszczy... i nikomu nie polecam tego szajsu jakim jest ASUS :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Ktos już dawno Ci to mówił... To, że Ci się trafiło to bywa, ale nie pisz tak, bo to jeden z najlepszych producentow płyt! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 jeden z najlepszych producentow płytbez przesadyzmu ...druga sztuka tez nie jest do konca w porządku... zresztą szkoda gadać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 bez przesadyzmu ...druga sztuka tez nie jest do konca w porządku... zresztą szkoda gadać. Mam to mobo i nie mam z nim żadnych problemów, cewki nie piszczą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Akurat z cewkami to nie zależy od modelu tylko od konkretnej SZTUKI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Tak, ale najlepiej od razu skreślić całą firmę, bo to ich wina i "Asus to szajs" :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 (edytowane) Mam to mobo i nie mam z nim żadnych problemów, cewki nie piszczą icon_smile3.gifTak, ale pisałem, że to płyta sprawiała, że piszczał zasilacz Tak, ale najlepiej od razu skreślić całą firmę, bo to ich wina i "Asus to szajs" :mur:mam do czynienia na codzień z Asus'ami i wierz mi, że można zjeśc nerwy... ale dziękuje Bogu, że szef nie zamawia Gigabyte'ów :? Edytowane 3 Czerwca 2007 przez sentex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...