Je m appelle Ferdinand Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 hehe dobra juz zostawie jak jest ;) btw juz zrobilem sobie wezyk do napelniania :D Pokaż :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Dzisiaj juz powstał mały szron na moim parowniku Narazie tylko tyle pokaże bo układ jest jeszcze od poprawki. Jak całość będzie gotowa to pokaże ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 No i mam nadzieje ze moje FC skonczone. FC działa ;) więc moge się zabrać za robienie tego prawdziwego ;) Pare fotek: Ssąca zamarznięta. Mierzenie Temp. :D Temp jaką uzyskałem to -37*C zważywszy na ten termometr nie wiem czy dodać czy odjąć jeszcze pare stopni ... tak czy inaczej FC działa i można sie zabrać za robienie następnego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Nieźle. Za tak mała kase złozyłeś dość skuteczne FC. Zycze powodzenia w dalszych bojach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Jak napełniałeś? Z jakiej butli i czy jakichś reduktorów/przejściówek używałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 dobra wreszcie ci pokarze co wymyśliłem. ;) końcówka jest od pompki samochodowej ;) tylko z racji takiej ze wentyl w samochodzie jest mniejszy musiałem rozebrać to i rozwiercić i nagwintować tak aby pasowało na zaworek servisowy ;). Odrazu mowie ze nie ma żadnych strat w gazie ;) nie ucieka nigdzie wiec wszystko śmiga jak powinno. Butla jest mała z propan-butanem do tego reduktor wężyk no i końcówka by me ;) Pare fotek żebyś wiedział o co chodzi. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Gdybys użył 3 zaworów serwisowych oraz stacji manometrów gwarantuje ci ze na takim FC duużo więcej byś wycisną. Napełniłeś układ propan butanem trza było użyć R22 kosztuje tylko 15zł za 1 kg. po nim miałbyś już lepsze efekty. 2 kwestią jest to że nie dostosowałeś układu do ciśnienia, poprzez stacje manometrów udało by ci się. 3 kwestią aby poprawić osiągi jest wypompowanie jakiegokolwiek powietrza z układu tak aby nie było żadnego powietrza ,wystarczy podłączyć kompresor taki jak ty masz do zaworu serwisowego na lince ssaca która powraca do kompresora .wystarczy jakieś 15 min. wysysania powietrza i będzie gites:) Polecam poczytać na ten temat kalibracji FC:) Pozdro:) Gdybys użył 3 zaworów serwisowych oraz stacji manometrów gwarantuje ci ze na takim FC duużo więcej byś wycisną. Napełniłeś układ propan butanem trza było użyć R22 kosztuje tylko 15zł za 1 kg. po nim miałbyś już lepsze efekty. 2 kwestią jest to że nie dostosowałeś układu do ciśnienia, poprzez stacje manometrów udało by ci się. 3 kwestią aby poprawić osiągi jest wypompowanie jakiegokolwiek powietrza z układu tak aby nie było żadnego powietrza ,wystarczy podłączyć kompresor taki jak ty masz do zaworu serwisowego na lince ssaca która powraca do kompresora .wystarczy jakieś 15 min. wysysania powietrza i będzie gites:) Polecam poczytać na ten temat kalibracji FC:) Jeszcze 1 małą rada ustaw wejście do filtra u góry tak aby cały filtr był skierowany na dół i tak żeby kapliara wychodział z dołu do góry:) Poprawi to przepływ gazu:) Pozdro:) A jak chcesz jeszcze poprawić swój system to dobrze by było gdybyś linkę ssaca puścił przez chłodnice:P to ta duża co chłodzi ci gaz. Widzisz sam ze jest bardzo zimna wiec dodatkowo by schłodziła chłodnice:)Jak będziesz cos chciał to napisz na gg 5778533:) służę pomocą także innym:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Gdybys użył 3 zaworów serwisowych oraz stacji manometrów gwarantuje ci ze na takim FC duużo więcej byś wycisną. Napełniłeś układ propan butanem trza było użyć R22 kosztuje tylko 15zł za 1 kg. po nim miałbyś już lepsze efekty. 2 kwestią jest to że nie dostosowałeś układu do ciśnienia, poprzez stacje manometrów udało by ci się. 3 kwestią aby poprawić osiągi jest wypompowanie jakiegokolwiek powietrza z układu tak aby nie było żadnego powietrza ,wystarczy podłączyć kompresor taki jak ty masz do zaworu serwisowego na lince ssaca która powraca do kompresora .wystarczy jakieś 15 min. wysysania powietrza i będzie gites:) Polecam poczytać na ten temat kalibracji FC:) Pozdro:) A jak chcesz jeszcze poprawić swój system to dobrze by było gdybyś linkę ssaca puścił przez chłodnice:P to ta duża co chłodzi ci gaz. Widzisz sam ze jest bardzo zimna wiec dodatkowo by schłodziła chłodnice:)Jak będziesz cos chciał to napisz na gg 5778533:) służę pomocą także innym:) A po co 3 zaworki serwisowe w ukladzie? Wiesz ze praktycznie trzeba kupic cala butle R22, a to juz tak tanio nie wychodzi. Bez prozni raczej uklad by nie dzialal, a regulowac uklad mozna i bez stacji manometrow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 (edytowane) Gdybys użył 3 zaworów serwisowych oraz stacji manometrów gwarantuje ci ze na takim FC duużo więcej byś wycisną. Napełniłeś układ propan butanem trza było użyć R22 kosztuje tylko 15zł za 1 kg. po nim miałbyś już lepsze efekty. 2 kwestią jest to że nie dostosowałeś układu do ciśnienia, poprzez stacje manometrów udało by ci się. 3 kwestią aby poprawić osiągi jest wypompowanie jakiegokolwiek powietrza z układu tak aby nie było żadnego powietrza ,wystarczy podłączyć kompresor taki jak ty masz do zaworu serwisowego na lince ssaca która powraca do kompresora .wystarczy jakieś 15 min. wysysania powietrza i będzie gites:) Polecam poczytać na ten temat kalibracji FC:) Pozdro:) A jak chcesz jeszcze poprawić swój system to dobrze by było gdybyś linkę ssaca puścił przez chłodnice:P to ta duża co chłodzi ci gaz. Widzisz sam ze jest bardzo zimna wiec dodatkowo by schłodziła chłodnice:)Jak będziesz cos chciał to napisz na gg 5778533:) służę pomocą także innym:) Próżnie się powinno robić dłużej niż 15 minut, chyba, że masz pompę próżniową. Można było użyć jakiegokolwiek lepszego gazu dla poprawiania osiągów, pytanie tylko po co - na początek styka r290. A robienie wymiennika w słabym FC mija się z celem, nie wiele poprawi to temperatury. A stacja manometrów nie pomaga w "wyciśnięciu" z układu. //ryba mnie ubiegł. Edytowane 19 Sierpnia 2007 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 kret18@ chyba nie przeczytałeś głównego założenia budowy tego "FC". Poradziłem sobie jakoś bez próżni. Starałem sie tez wykalibrować układ bez manometrów według wskazówek od Maniakalnego- i wielkie dzięki za to. Tak naprawdę każdy może sie do czegoś przyczepić w tym układzie. Tutaj chodziło tylko oto aby zamrozić evap aby to zadziałało. A co do chłodniczki jestem w trakcie robienia mojego mniejszego dziecka ;) poczytaj w innym temacie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Gdybys użył 3 zaworów serwisowych oraz stacji manometrów gwarantuje ci ze na takim FC duużo więcej byś wycisną. Napełniłeś układ propan butanem trza było użyć R22 kosztuje tylko 15zł za 1 kg. po nim miałbyś już lepsze efekty. gdzie? wziąłbym całą butle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...