paimei Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Witam! Niedawno kupiłem radeona 9550 i coś dziwnego dzieje się z kompem po zainstalowaniu karty. Obraz co jakiś czas drga, czasem na chwilę robi się lub czarny jak przy zmianie rozdzielczości ekranu. Ponadto komp mi strasznie zwolnil. Karta podobno w 100% sprawna więc nie wiem jaki może być tego powód. Zastanawiałem się czy może to wina mojej płyty głównej. Mam starą płytę Soltek sl-75kav-x obsługującą port agp pro x4. Na stronie http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...ltek75KAVX.html znalazłem iż jest ona zgodna w dół z agp x2. Nie wiem czy obsluguje agp x8, a taki port ma karta. Poradzcie co robic! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 A pewnie wczesniej miales NVIDIE i nie umiesz obslugiwac ATI ;] Zainstaluj Catalysty najnowsze z Catalyst CONTROL CENTER - ustaw tam co trzeba, glownie odświeżania dobre czyli np jak masz monitor 15 cali CRT to ustawiasz max resolution 1280x1024 i max odswiezanie 120Hz - to jest wazne :] jakby co to pisz, system nowy mam nadzieje po zmainie grafy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paimei Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Po instalacji CATALYST jest jeszcze gorzej. Ekran nie tylko szalał ale sam monitor wydawał dziwne piski jakby go życie bolało;) Jakies pomysły co robic? Ps: co do odświeżania moj LG 17'' obsługuje max 85Hz na rozdz 1024x768. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Po instalacji CATALYST jest jeszcze gorzej. Ekran nie tylko szalał ale sam monitor wydawał dziwne piski jakby go życie bolało;) Jakies pomysły co robic? Ps: co do odświeżania moj LG 17'' obsługuje max 85Hz na rozdz 1024x768. ustaw: 1600x1200 120Hz i nie marudz.... przeczytaj dokładnie co trzeba tam wpisać :P nowy system postawiles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) @lukasrz ciekawe jak ma ustawić taką rozdzielczość :lol2: @paimei od podobno sprawna, do sprawna droga jest długa i kręta dlatego sprawdź kartę u kogoś innego, poza tym zobacz co się dzieje na omegach omegi (najlepiej na jakiś starszych) baj de łej, może coś więcej o kompie: zasilacz, procek itd... Edytowane 26 Maja 2007 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Znajac zycie jest to F700B :wink: Wiec wyzej 1280x1024 nie przeskoczy [; No i zacznijmy od ponownego postawienia systemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Znajac zycie jest to F700B :wink: Wiec wyzej 1280x1024 nie przeskoczy [; No i zacznijmy od ponownego postawienia systemu... wiesz... moja 15' noname (hyundai) lata 1600x1050 ;] to niech ustawi 1280x1024 / 120Hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 120Hz to zobaczy w 640x480 jak dobrze pojdzie [; Niestety jest to padlo jakich malo [; Swoja droga podziwiam takie noname - 1600x1050 to czcionka systemowa musi byc chyba 2,5x powiekszona [;;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 120Hz to zobaczy w 640x480 jak dobrze pojdzie [; Niestety jest to padlo jakich malo [; Swoja droga podziwiam takie noname - 1600x1050 to czcionka systemowa musi byc chyba 2,5x powiekszona [;;] eee nie o to chodzi w tych ustawieniach. Tam należy podać max rozdz. jaka wyciąga monitor i max odświeżanie - wtedy automatycznie soft (CCC) wykryją odpowiednie odświezania do poszczegolnych rozdz. Moj noname to noname tylko z zewnątrz, w środku siedzi płyta głowna od hyundai s570 + kineskop samsunga :D monitor zwie się premio :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...