Skocz do zawartości
cyra

soltek sl-75frn-l na nforce2

Rekomendowane odpowiedzi

witam...

zastanawiam sie nad zakupem plyty na nforce 2.... na fraz pc jest fajny test, ale na gieldzie dopiero jest tytulowy soltek no i msi za 650 zeta...

wiec pytanie: czy ma ktos jakies zdanie na temat tej plyty, albo ew. jakis link do testu....

bede wdzieczny za pomoc i rade.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.ninjalane.com/display.aspx?docname=sl-75frn link do testu (po angielsku) a ogólnie płytka jest spoxik...jestem jej uzytkownikiem i nie narzekam...!!! jest najtańsza z płyt na nForce 2 i przytym nie odbiega od konkurencji!!! w Bydgoszczy widziałem ją za 438 zeta!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

soltek  moze i niezły

ale na pewno lepszy bedzie epox

w solteku masz 2 fazowe zasilanie (epox 3fazowe)

w solteku fsb do 200 -epox 250

soltek vcore 1.85 -epox 2,2

http://www.overclockers.co.nz/ocnz/mobo/am...75frnl/f1.shtml

no masz rację ale jesli potencjalny nabywca Epoxa nie ma dobrego zasilacza i jakiegos WC to i tak nie wycisnie maxa z tej płytkie wiec po co płacić 50 zeta więcej??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytałem właśnie ten test z Twojego linka i

"I've achieved a maximum stable working frequency of 161MHz and anything higher will result in data corruption. This indicates that the board does NOT have a PCI lock. (Yes, I did adjust the FSB jumper to 166 MHz mode)"

Podobno wszystkie nFORCE2 maja zablokowany dzielnik PCI (czy jakos tak) a ja na swojej mam FSB 166 i jest stabilna...wiec nie wiem skad ten koleś to 161 wziął...???

(może coś żle zrozumiałem...??)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten test jest przeprowadzony na biosie 1.1 (jest już 1.3) także ich wnioski som lekko nieaktualne :P zresztą w 1.3 jest i zmiana mnożnika i blokowanie jak i sterowanie agp. płytka jest oki tak w ogóle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...