Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Ale nie nie ^^' Mi chodziło o to ,czy można dostac coś dobrego w takiej cenie :P Kumpel kieyś mi nawijał o zasilaczach i mówił ,że za takie porządne 400-500 to 100zł minimum.Porządny to >100 ale są takie wyjątki jak delta albo fortron. Ten pierwszy robi/robił zasilcze dla chiefteca, a ten drugi to takie zasiłki jak modecom mc czy be quiet! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedHot Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Witam ponownie : ) Dużo się rozglądałem od tego czasu i mam następujące plany : Mobo + proc + chłodzenie : Udało mi się skontaktowąc z jednym z forumowiczów i ustaliliśmy ,że kupię od niego Abita NF - M2S + Semprona 3.0 + chłodzenie boxowe za 250 zł. Jak dla mnie piękny utarg. Grafika : W związku iż mobo ma zint. nie potrzebuję (tzn. nie mam kasy zeby wyać na grafę xD ) RAM : Planuję GoodRam 1 GB 667 MHz. Teraz pytanie co lepiej wziąć 2x 512 , czy też 1 GB. Chodzi mi o to czy lepiej gdy w DUALu czy też jako 1. Twardziel : Tu jest mały kłopot. Abit ma 1 wejscie na ATA 133. Planuję podłączyć Twardziela na ATA (jest na 66) + Nagrywarkę DVD w tego samego slota. Czy tak można ? Jakie moga być skutki. Jaki dysk radzici ekupić - cena do 100 zł , ew. 150 zł . Ale narpawde wolę 100 zł Zasilacz Do tej pory sądziłem ,ze delta 400 to świetny wybór, zwłaszcza gdy nie chce wydawać kasy. Lecz po przeczytaniu arta czerwcowego co kupić + romzowie z kumplem zwątpiłem. Kolega narzekał na nie trzymanie napięcia w swojej 300. Mi zależy na podkręcaniu proca i pamięci. Czy Delta wystarczy? Jeśli nie to niechętnie wydam więcej na jakiegoś modecoma 350 mc, czy też chiefteca. Zależy mi na pewnym i stabilnym rozwiązniu. Takim gdzie jest możliwość O/C . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Witam ponownie : ) Dużo się rozglądałem od tego czasu i mam następujące plany : Mobo + proc + chłodzenie : Udało mi się skontaktowąc z jednym z forumowiczów i ustaliliśmy ,że kupię od niego Abita NF - M2S + Semprona 3.0 + chłodzenie boxowe za 250 zł. Jak dla mnie piękny utarg. Grafika : W związku iż mobo ma zint. nie potrzebuję (tzn. nie mam kasy zeby wyać na grafę xD ) RAM : Planuję GoodRam 1 GB 667 MHz. Teraz pytanie co lepiej wziąć 2x 512 , czy też 1 GB. Chodzi mi o to czy lepiej gdy w DUALu czy też jako 1. Twardziel : Tu jest mały kłopot. Abit ma 1 wejscie na ATA 133. Planuję podłączyć Twardziela na ATA (jest na 66) + Nagrywarkę DVD w tego samego slota. Czy tak można ? Jakie moga być skutki. Jaki dysk radzici ekupić - cena do 100 zł , ew. 150 zł . Ale narpawde wolę 100 zł Zasilacz Do tej pory sądziłem ,ze delta 400 to świetny wybór, zwłaszcza gdy nie chce wydawać kasy. Lecz po przeczytaniu arta czerwcowego co kupić + romzowie z kumplem zwątpiłem. Kolega narzekał na nie trzymanie napięcia w swojej 300. Mi zależy na podkręcaniu proca i pamięci. Czy Delta wystarczy? Jeśli nie to niechętnie wydam więcej na jakiegoś modecoma 350 mc, czy też chiefteca. Zależy mi na pewnym i stabilnym rozwiązniu. Takim gdzie jest możliwość O/C . ram kup w jednej kosci. potem sobie dolozysz druga i git. twardziel: wd800aajs - niestety ok. 150 zł :( tanszego nie znajdziesz. zasilacz: amacrox warrior lub modecom mc. chieftec'i to praktycznie to samo co delty B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedHot Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Czytałem gdzieś ,że często są problemy z WD. Co do dysku - mnie interesuje od 60 GB SATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...