Narril 0 Report post Posted May 29, 2007 Witam, http://img252.imageshack.us/img252/2348/beztytu322uadmm9.jpg Tak wygląda mój ping do jakiej kolwiek stronki.. Ładnie? Łącze mam z firmy Lanet, mieszkam we Wrocławiu. Aktualnie mam zrobiony "server" i przez switch rozdzielony sygnał na 4 kompy. Prędkość łącza: 1024/512. Skrin zrobiony, kiedy z internetu korzystałem sam. Wszelkie możliwe pomysły "oh dlaczego, dlaczego!" mile widziane. Dziękuję i pozdrawiam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Excray 0 Report post Posted May 29, 2007 A gdzie Ty tam widzisz jakiś problem? To że jeden ping wyszedł ponad 1 sekundę? I co z tego? Norma. Nic nadzwyczajnego. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Narril 0 Report post Posted May 29, 2007 Nie wiem, czy u Ciebie jest norma 50% utraconych pakietów, ale u mnie nie. Utracone pakiety uniemożliwiają jakiekolwiek rozsądne użytkowanie internetu, strony otwierające sie nie wiadomo ile, ciągłe pady internetu, rozłączanie z serverów, LAG przy grze, itp itd. Porównując to łącze z dsl'em z telekompromitacji, to dsl wypada dwa albo 3 razy lepiej. Nigdy nie miałem z dsl'em jakichkolwiek problemów, zero utraconych pakietów, zero opóźnień. To nie jest tak, że nagle mi łącze zaczęło świrować, ale tak już mam od dłuższego czasu.. od kiedy się przeprowadziłem na studia. : \ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mernest 4 Report post Posted May 29, 2007 Łącze mam z firmy Lanet, mieszkam we Wrocławiu. Aktualnie mam zrobiony "server" i przez switch rozdzielony sygnał na 4 kompy. Sprawdź czy pingi są na serwerze takie same, jeżeli są mniejsze to znaczy że coś namieszałeś w jego konfiguracji lub coś jest nie tak z switchem, jeżeli na nim będzie tak samo to skontaktuj się z administratorem tamtej sieci nic innego nie bedziesz raczej w stanie zrobic. Quote Share this post Link to post Share on other sites
-=virus=- 0 Report post Posted May 29, 2007 Niech zgadnę jest to radiówka? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Excray 0 Report post Posted May 29, 2007 Aaaaa, o to chodzi :) Nie zwróciłem uwagi. To faktycznie coś jest niezbyt w porządku. Może ktoś Ci się podpina pod Twój adres MAC? Nie śmiać się. W Lublinie w akademikach to prawie plaga. Ludzie kradną innym internet podpinając się pod ich adresy MAC. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Narril 0 Report post Posted May 29, 2007 Ani to nie jest radiówka, ani mi nikt neta nie kradnie. Jednak się sprawdziło to, o co miałem od początku przeczucie - dostawca leci w ****a. :S Na servie mam te same pingi.. podpinam kompa bezpośrednio do gniazda/sprawdza na servie - wynik ten sam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
psz3mo 2 Report post Posted May 29, 2007 miałem u siebie to samo, przez ok 2 miesiące. Za taki PL odpowiada dostawca, a raczej jego brak kompetencji w konfiguracji sieci. Męcz go tak długo, aż to naprawi, a jest to do zrobienia, bo u mnie firma, która przejęła mojego dostawcę internetowego naprawiła to w 2 dni :blink: a oni nie mogli sobie poradzić przez 2 miechy <_< Quote Share this post Link to post Share on other sites
nosweratu 6 Report post Posted May 29, 2007 mialem to u siebie w akademiku okazało sie że sieciowka sie wiechneła:) albo reset sieciówki u ciebie albo u dostawcy (ewentulnie reset switcha do którego jesteś podłaczony) Quote Share this post Link to post Share on other sites