radeksz Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) Witam, kumpel byl u mnie zeby sprawdzic czy dziala uszkodzona kosc ramu bo u niego cos z nia nie tak bylo, no to wylaczylem kompa podlaczylem niebieski ekran no rzeczywiscie nie dziala , tylko ze jak podlaczylem moj ram i wlaczylem kompa okazalo sie ze mi partycja systemowa siadla , komp ja widzi ale nie moze wejsc. Co mam z tym zrobic prosze o pomoc bo zaraz mnie krew zaleje :mur:. Nichce odzyskiwac plikow i robic formata chce naprawic partycje zeby bylo tak jak wczesniej. Prosze o sensowne odpowiedzi. Partition magic pisze mi ze zla sygnatura plikow. Edytowane 29 Maja 2007 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 TestDisk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) Mam go ale nie wiem jak uzyc. Napisz jak mozesz co mam po kolei robic w nim. Dobra cos nim zaczalem dzialac i wyskoczylo "can't open filesystem. Filesystem seems damaged" Edytowane 29 Maja 2007 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=235323 Czytaj do końca... :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Widzialem to ale za duzo mi nie pomoglo, nie chce odzyskiwac danych tylko chce odzyskac partycje bo dane najwaznejsze jako tako odzyskalem. Nie wiem jak uzyc tego test diska pod dosem , kopiowac wersje dos na dyskietke czy jak ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Tak. Można też na dysk, jeśli masz partycję na FAT32. Ewentualnie użyj jednego z tych LiveCD, do których linki są w tamtym temacie - tam bootujesz z płyty i wybierasz TestDisk z menu. Poza tym na takich płytkach jest wiele innych programów diagnostycznych - a nóż widelec któryś pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...