Kamilek Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Witam.Temat załozyłem bo wpadłem na pewien pomysł. Wiemy ze podłaczanie dysków zewnetrzynch na usb czy firewire daje transfery rzedu 30MB/s. Teraz sie pojawił kontroler eSATA na PCMCIA np. taki http://www.allegro.pl/item196576328_kontro...yskow_zewn.html Ma złącze esata czyli transfer danych dysku np. 3,5 cala ktorego włozymy do obudowy eSata nie powinien sie róznic od tego podłaczanego do zwykłego PC. Jest tylko mały haczyk.Czy interfejs pcmcia nie spowoduje tutaj spadku transferu ?? Niby pcmcia pracuje z częstotliwością 33 MHz (zapewniając maksymalny transfer danych 133 MB/s) przy napięciu 3,3 V. Jesli nie to mozna sie cieszyc pełnymi transferami dysku w laptopie !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Ciekawe, czy można odpalić system z takiego HDD, jeśli wymontujemy dysk z laptopa. Ja mam już zajęte złącze, więc nici z takiego rozwiązania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 a Wie ktoś z Was czy pcmcia wyrobi z tymi dyskami ?? Chociaz predkosci odczytu z 60MB/s :) teoretycznie jest 130MB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 a Wie ktoś z Was czy pcmcia wyrobi z tymi dyskami ?? Chociaz predkosci odczytu z 60MB/s :) teoretycznie jest 130MB/swiesz siec 1GB to teoretycznie 1000Mbps realnie z 800 ;] zatem nie podejrzewam az 50 % spadku wydajnosci chyba ze wezmiesz dysk ktory faktycznie ma predkosci rzedu 40MB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...