Ramz Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Mi też to przeszkadzać nie będzie :) KrisJR - gdzie kupiłeś swoją karte ?? PS. Jest już dostępna w polsce ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Miałem proacownika na delegacji w USA to czemu by go nie wykorzystać...łacznie 4szt do mnie dotarły. W polsce chyba jeszcze nie ma, przynajmniej ja ich nigdzie nie widziałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramz Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Miałem proacownika na delegacji w USA to czemu by go nie wykorzystać...łacznie 4szt do mnie dotarły. W polsce chyba jeszcze nie ma, przynajmniej ja ich nigdzie nie widziałem KrisJR - może masz zbędną jedną sztuke to byś na allegro dał :) w jakiejś rozsądnej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) Niestety karty były kupowane pod wcześniejsze zamówienie musze je wysłać do nabywców. Za jakiś tydzień znowu będe miał człowieka wracającego z usa wiec moge znowu zlecić pracownikowi misje specjalną o ile nie pojawią sie w polsce wcześniej. Musze też sprawdzić jak mają sie kwestie celne bo nie chce żeby ktos miał przezemnie problemy Edytowane 24 Czerwca 2007 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramz Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 KrisJR - jeśli więc do tego czasu nie pojawią się w Polsce to ja będę chętny :) tylko daj info wcześniej na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Najpierw musze dowiedzieć sie jak maja sie sprawy celne i ile tego można bezpiecznie przewieźć co by nie narobic chłopakowi kłopotów. Jak bede miał wiecej szczegółów dam znać. Cena przewidywana oscylowała by w granicach 220-250zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 hmmm na forum ... http://forum.notebookreview.com/showthread...2643&page=8 (na samym koncu) z tego co zrozumialem zadna z kart x-fi nie obsluguje dzwieku surround (np.5.1) przez wyjscie cyfrowe. :/// Nosze sie z zamiarem zakupu ampitunera i to jest juz powazny problem jestli to jest prawda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramz Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Wkurzało mnie czekanie na premierę w naszym kraju i postanowiłem sam poszukać :) Najpierw pytanko do komputronika - niestety nie powiedzieli nic konkretnego. Następne pytanie skierowałem do Sirius.pl - tam mi powiedziano że można kupić (mimo że brak pozycji na stronie internetowej) w cenie 349zł a czas realizacji 7dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Takie okazje to i ja bez problemu znajde <_< http://www.pixmania.com/pl/pl/568206/art/c...7-1-expre.html# Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Takie okazje to i ja bez problemu znajde <_< http://www.pixmania.com/pl/pl/568206/art/c...7-1-expre.html# To jak, warto te karte teraz brac, czy moze zaczekac? Watpie jednak czy wyjdzie lepszy model. R.I.P, jak tam Twoje zdanie na ten temat i co z ta obsluga 5.1 przy wyjsciu digital? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) Warto i to bardzo bo jakość dźwięku naprawdę jest świetna. Coś lepszego w najbliższym czasie raczej nie wyjdzie za prędko moim zdaniem. Ps. Skoro karty są dostępne w PL daję sobie spokój ze ściągeniem ich z USA. Edytowane 25 Czerwca 2007 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) Warto i to bardzo bo jakość dźwięku naprawdę jest świetna. Coś lepszego w najbliższym czasie raczej nie wyjdzie za prędko moim zdaniem. Ps. Skoro karty są dostępne w PL daję sobie spokój ze ściągeniem ich z USA. U Iroli moge ja dostac za 94 euro z przesylka express, wiec sie zastanawiam .... KUPIONA :D Edytowane 25 Czerwca 2007 przez Andi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Na pewno nie będziesz żałował :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 hmmm na forum ... http://forum.notebookreview.com/showthread...2643&page=8 (na samym koncu) z tego co zrozumialem zadna z kart x-fi nie obsluguje dzwieku surround (np.5.1) przez wyjscie cyfrowe. :/// Nosze sie z zamiarem zakupu ampitunera i to jest juz powazny problem jestli to jest prawda Jak dla mnie koles bardziej podsumowal firme creative i caly marketing firmy(kastracje, wypuszczanie tego samego pod inna nazwa), co do x-fi a ktorym pisał to za duzo "moze, mysle, przypuszczam". Recenzji/testow jeszcze nie widzialem wiec ciezko powiedziec co tam w srodku jest i jak to naprawde gra.(ale bym ryl jakby nie bylo tam EMU10K2) O mojej audigy wiem tyle ze da sie zaistalowac KX,dziala ASIO, filmy 2przod+2tyl dzialaja prawidlowo na filmach AC3(podlaczone analogiem). Jak puscisz optykiem z karty do amp to wszysytkim zajmie sie amp nie karta. Jakie macie obciazenia proca przy winampie/foobarze na x-fi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Ja bym troche inaczej na to patrzyl. Psioczenie ze to tylko nowa nazwa, a sama karta jest nie pierwszej swiezosci jest troche nie na miejscu, bo Creative nie ma Audigy2 na EC. Jesli ktos ma tylko to zlacze to i tak musi zakupic wlasnie X-Fi a nie stare A2ZS, ktore najnormalnie nie bedzie pasowac. A pomijajac juz nazewnictwo, to przeciez A2ZS to nadal bardzo dobra karta i sam bym jej nie sprzedawal gdyby nie to ze z lapku nie mam PCMCIA. Edytowane 26 Czerwca 2007 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 zawsze mozna kupic adapter EC to PCMCIA :) i wtedy audigy podlaczysz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azazel85 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Takie rozwiązanie raczej nie ma sensu. Więcej zapłacisz za adapter niż za nową kartę a poza tym będzie się to walać po biurku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) Moja karta takze juz doszla, dwa dni z AMSTERDAMU :) Jednalze sluchajac muzy i przegladajac neta w operze i explorerze, slychac trzaski. Mam nadzieje ze to wina starego i rozwalonego juz systemu :D Karta tak samo odstaje jak u poprzednikow. Edytowane 27 Czerwca 2007 przez Andi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzique Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (...)Jednalze sluchajac muzy i przegladajac neta w operze i explorerze, slychac trzaski(...) No i tego się najbardziej obawiam i to jedyny powód dla którego jeszcze nie kupiłem tej karty. Standardowa karta praktycznie dyskwalifikuje używanie słuchawek ponieważ poziom hałasu towarzyszącego jest niemożliwy do zniesienia, piski, trzaski - tragedia. Szczególnie na słuchawkach typu IEM które są bardzo czułe, a nie mam ochoty nosić ze sobą nausznych zamkniętych. @Andi jakich słuchawek używasz ? czy masz możliwość sprawdzenia tych trzasków na innym laptopie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Sprawdzalem tylko na glosnikach 2.1 Logitech X-230. Odinstaluje jeszcze audio zintegrowane (sigmatela) i sprawdze ponownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramz Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Jak tylko dostane swoją w ręce to postaram się ją przetestować na słuchawkach Sennheiser HD555 (aktualnie podłączone do amplitunera). Ps. Wie ktoś w jakiej cenie będzie (lub można dostać) kabelek do podłączenia zestawu 5.1 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Ja tam nie mam żadnych problemów, nie słyszałem żadnych zakłóceń czy trzasków (nie mam odinstalowanych driverów z karty zintegrowanej tylko wyłączone urządzenie). Andi a nie masz czasami włączonego w Entertainment Mode/Mixer/Monitor Microphone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Ja tam nie mam żadnych problemów, nie słyszałem żadnych zakłóceń czy trzasków (nie mam odinstalowanych driverów z karty zintegrowanej tylko wyłączone urządzenie). Andi a nie masz czasami włączonego w Entertainment Mode/Mixer/Monitor Microphone? Nie wiem, robie na nocki i spie w dzien, musze zerknac do tego wypoczety ale dzieki za wskazowke. W ostatecznosci poleci nowy system i tak mialem zamiar to zrobic a teraz mam przynajmniej powod :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Nie no cholera wsadziłem to coś dziś w mój "poranny ekpress" slot i wstawalo ciupastwo na prawie 2cm :(... A to martwi bo ja zawsze trzymałem w tym miejscu nadgarstek. Cena w lokalnym sklepie - 3xx zł - nc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Wczoraj napisalem do Siruisa czemu wywalili taka bandycka cene skoro Creative w informacji prasowej podal ze sugerowana to 299 <_< Zobaczymy co odpisza. Mam pewne przypuszczenia, ze agencje PR-owe dostala takie info na cala Europe i po prostu przetlumaczyli (przeliczyli) ale wcale nie musi sie to odnosic do Polski :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Moze im chodzilo o 299 netto :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramz Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) Moze im chodzilo o 299 netto :lol:baxxxio - to by było nawet logiczne 299zł + Vat = ok. 360zł B-) Poza tym na allegro sirius sprzedaje już te karty właśnie w takiej cenie: http://allegro.pl/item210455893_sb_x_fi_xt...esscard_fv.html Edytowane 28 Czerwca 2007 przez Ramz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Chodzilo o cene brutto, a koles z wymienionej aukcji odpisal mi ze karty nie pochodza bezposrednio z dystrybucji i ze posrednicy tez zarabiaj :] W srode wyjezdzam i wroce w polowie lipca, poczekam moze sytuacja sie zmieni, a jak nie to biore jakiej ceny by nie mieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Chodzilo o cene brutto, a koles z wymienionej aukcji odpisal mi ze karty nie pochodza bezposrednio z dystrybucji i ze posrednicy tez zarabiaj :] W srode wyjezdzam i wroce w polowie lipca, poczekam moze sytuacja sie zmieni, a jak nie to biore jakiej ceny by nie mieli. W niedziele bede w Polsce na wakacjach, bym wiedzial to bym zakupil jedna wiecej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marucins Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 cholerka... i teraz nie wiem czy dokonać zakupu czy może tez i nie. Brak wsparcia dźwięku 5.1/7.1 przez wyjście optyczne. To jak ja teraz podłącze głośniki Z-5500 aby pokazać ich prawdziwe brzmienie :/ Adaptera brak, optyka posadzona... ojjj Creative nie popisał się! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...