eaeae Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Hi. Posiadam procka intel dual core e2160 - 1.83ghz, 1mb cache. Slyszalem ze po wykreceniu go na wartosci >2.7 proc po czasie ok. roku padnie. To samo tyczy sie z modelami e4300 i 6300. Ile w tym prawdy? Czy jesli zmienie samo fsb, a nie napiecie to nie padnie? Sprzet nowy, wiec nie cche go stracic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 :lol: Sprzedawca w sklepie Ci tak powiedzial czy co? Moj duron wykrecony w bodajze 2003 czy 2004 (cholera skleroza) z 600Mhz na 1000Mhz smiga po 10 godzin dziennie codziennie i jakos nic mu nie jest. Owszem, bedzie Ci sie proc zuzywal szybciej tzn zamiast pasc po 30 latach padnie po 20 ;-) BTW bylo to juz poruszane na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Lepiej niech padnie po roku niz 20, póki jeszcze będzie na gwarancji :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Chyba ze padnie w szostym dniu ciaglego renderingu sceny w 3dSM (zycie potrafi zaskoczyc :lol:), ale generalnie to masz racje ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Nie ma szans by padł. To co taki E6700, który niczym się nie rożni po za taktowaniem (noi i cache) tez padnie po roku już bez oc? Nie mówię już o 6800 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vodor Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 (edytowane) liczy się przedewszystkim temperatura. Proc podkręcony, ale dobrze chłodzony będzie pracował dłuzej niż ten gorący na defaultowych ustawieniach. No i zbyt wysokie napięcie też daje popalić i to nie tylko za sprawą podwyższonej temp. Bardziej można się martwić o płytę główną czy zasilacz. Procesor nie jest pierwszorzędną ofiarą oc, mimo pozorów :lol: Mój kolega powiedział, że nie podkręci kompa bo to go zniszczy. Ja byłem przeciwnego zdania i ze swoim zrobiłem inaczej :) Efekt jest taki, że mój dalej działa, a jego wiesza przy wczytywaniu BF2. :lol: Chłopak zapomniał ze od czasu do czasu trzeba komputer odkurzyć Edytowane 10 Czerwca 2007 przez Vodor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...