gMolimo Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Witam. Ostatnio zamierzam kupić laptopa i bardzo dużo ofert przeglądałem, testów itp. ale na jedno moje pytanie nigdzie nie znalazłem odp., a mianowicie czemu między Toshiba Satellite A200-14E (~3800zł), a Toshiba Satellite A200-10W (~4900zł) jest taka różnica cenowa? sprawdzałem cenę procesorów i są podobne (różnica może być 100zł) i dysk o 40GB większy (jakieś max 70zł). A200-10W wiadomo ma C2D i w sumie tylko tym się różni... (wydajność w aplikacjach biurowych max ~10%?). No więc skąd taki skok cenowy między tymi laptopami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1948 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Witam. Ostatnio zamierzam kupić laptopa i bardzo dużo ofert przeglądałem, testów itp. ale na jedno moje pytanie nigdzie nie znalazłem odp., a mianowicie czemu między Toshiba Satellite A200-14E (~3800zł), a Toshiba Satellite A200-10W (~4900zł) jest taka różnica cenowa? sprawdzałem cenę procesorów i są podobne (różnica może być 100zł) i dysk o 40GB większy (jakieś max 70zł). A200-10W wiadomo ma C2D i w sumie tylko tym się różni... (wydajność w aplikacjach biurowych max ~10%?). No więc skąd taki skok cenowy między tymi laptopami ? Dla czego medytujesz nad tą sprawą? Te same modele wszystkich firm w różnych sklepach mogą mieć cenę wywindowaną o te poruszane przez Ciebie 1000 zł. i nie ma czemu się dziwić przy porównywaniu innych modeli z tej samej serii, że taka jest cena a nie inna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Medytuję nad tą sprawą ponieważ C2D wydajność ma większą może z 15% której i tak nie zauważę, a cenę dużo wyższą (zamierzam sobie kupić lapka). Teraz już padł wybór na CD ponieważ nie widzę sensu dopłacać tego 1k zł do najnowszego produktu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Medytuję nad tą sprawą ponieważ C2D wydajność ma większą może z 15% której i tak nie zauważę, a cenę dużo wyższą (zamierzam sobie kupić lapka). Teraz już padł wybór na CD ponieważ nie widzę sensu dopłacać tego 1k zł do najnowszego produktu :)Pogadamy za rok albo dłużej to wtedy te 15% i więcej będzie dla Ciebie istotne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckyx Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 odpowiedz prosta, a jak wytlumaczysz ze E6700 jest drozszy od E6600 300zl mimo ze roznica jest marginalna? w twoim przypadku roznica miedzy procesorami jest jeszcze wieksza za sprawa 2x wiekszego cachu i faktu ze T7200 to jest calkowite top of the line Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 T7200 i T2450 są w identycznej cenie. Zdecydowałem się jednak na HP 6710s który ma T7300 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eKOKOsss Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 T7200 i T2450 są w identycznej cenie. Zdecydowałem się jednak na HP 6710s który ma T7300 :) Możesz coś opowiedzieć o nim (jeśli oczywiście zakupiłeś). Jest sporo opinii teraz na temat głośnych 6710b w sumie to pewnie też wersji "s" z tego względu że różnią się jedynie ilościa złączy. Ja posiadam 6710b i nie narzekam, ale ciekawy jestem o co chodzi z tą głośną praca wentyli. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...