szpot Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 (edytowane) Witam. Okazuje się, że będę miał 300 zł na kartę graficzną (jupi) :D :D Bardzo proszę o pomoc. Która z tych dwóch kart jest lepsza?? galaxy_7300gt_256ddr3_1_3ns_500_1400mhz_zalman czy ta: palit_8500gt_256ddr3_8500_gt_600_1200_sonic_dx10 Wydaje mi się, że im większy numerek tym karta jest lepsza prawda?? EDIT. Kupiłem tą kartę: KARTA GRAFICZNA Co o tym sądzicie - 300 zł z gwarancją jeszcze na 2 latka :D Edytowane 3 Czerwca 2007 przez szpot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Żadna... Bierz 7600gs palit sonic albo galaxy, skopie te karty równo [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpot Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 ale to już jest troszkę dziwne. To jak to już jest z tymi numerkami bo już się gubie:( na co trzeba się głównie patrzeć wybierając kartę grafiki?? Czemu 7600 jest lepsza od 8500?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 bo 8500GT jest tak wykastrowany wzgledem 8600 (o 8800 juz nie mowie), ze ma wydajnosc do [gluteus maximus] za 280-300zl mozesz dostac 76GS'a ktory bedize lepszy od 8500GT i 73GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Palit Sonic 7600GS 256MB DDR3 będzie najlepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpot Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Tak jak w poście na początku. Kupiłem kartę Gainwarda GF 7600GT 256MB 560/1400 DDR3 za 300 zł + 2 latka gwarancji. Co o tym sądzicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Grafa fajna, ale co do gwary Ostatnio na innym forum czytałem o gwarze w MMV dot. Gainwarda i szczerze - posty użytkowników mający z nią do czynienia nie napawały optymizmem - np. jedna osoba czekała 3 miesiące itd. Pozatym na www MMV nie widzę już Gainward'a "(xxxxxx @ 15 maja 2007, 16:35) Właśnie odpowiedziano mi serwisu MMV. "Witam Niestety nadal nie dostaliśmy takiego modelu abyśmy mogli Panu wymienić kartę." Pierwszego @ wysłałem 26 lutego." Jeden z postów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Nie popisałeś sie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drizit Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Mały of top: słuchajcie. W Warszawskim Znaku mało nie pobiłem się z pseudo sprzedawcą o grafę :D wpierał mi ze 8600GT będzie zdecydowanie wydajniejsze od ... 7900GS Galaxy wersja podkręcona od Coolermastera 600/1600Mhz (i tak ją kupiłem w Komputroniku). No mało nie spadłem z krzesła jak to usłyszałem... I dodatkowo niby te 8600GT spokojnie sobie poradzi z nawet bardzo wymagającymi grami na DX10, więc karty z serii 7xxx to przeżytek... Całe szczęście ze byłem z qmplem bo doszłoby do rękoczynów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 (edytowane) Mały of top: słuchajcie. W Warszawskim Znaku mało nie pobiłem się z pseudo sprzedawcą o grafę :D wpierał mi ze 8600GT będzie zdecydowanie wydajniejsze od ... 7900GS Galaxy wersja podkręcona od Coolermastera 600/1600Mhz (i tak ją kupiłem w Komputroniku). No mało nie spadłem z krzesła jak to usłyszałem... I dodatkowo niby te 8600GT spokojnie sobie poradzi z nawet bardzo wymagającymi grami na DX10, więc karty z serii 7xxx to przeżytek... Całe szczęście ze byłem z qmplem bo doszłoby do rękoczynów. Niezle, szkoda tylko ze racja raczej nie byla po twojej stronie.... <_< Raz jedna a raz druga wypada lepiej w testach..... Ale skoro do rekoczynow o malo nie doszlo to swietnie o tobie swiadczy, masz 6 paskow na spodniach? Edytowane 3 Czerwca 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Niezle, szkoda tylko ze racja raczej nie byla po twojej stronie.... <_< Raz jedna a raz druga wypada lepiej w testach..... Ale skoro do rekoczynow o malo nie doszlo to swietnie o tobie swiadczy, masz 6 paskow na spodniach? I tak i nei. :] Z testow na egieldzie wynika, ze w niektorych grach 8600gt ma wydajnosc 7600gt... wlasnie tak rozmyslalem nad kupnem tej karty, ale jednak pozostaje jakis niedosyt. Kupowac juz z mysla o dx 10 ? Jak zobaczylem jak CoH dziala na dx 10 (8800 sie dusza) to ja nie wiem, czy jest sens. :| szpot jesli chcesz kupic karte i jej nie wymieniac przez dlugi czas a chcesz grac w nowe gry (tzn. tak, zeby sie w ogole odpalily i ew. grania na low) to lepiej brac 8500gt, jednak 'odpalisz' gry pod dx 10 w przeciwienstwie do 7600gs. Jesli chcesz zmienic karte tak ~w przyszlym roku , gdy beda juz masowo wchodzic gry z dx10 to lepiej brac 7600gs jednak, nie ma co sie oszukiwac, wydajnosc w grach pod dx 9 ma wieksza od 8500gt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Jak zobaczylem jak CoH dziala na dx 10 (8800 sie dusza) to ja nie wiem, czy jest sens. :| To tylko patch, poczekajmy az wyjdzie cos natywnie obsugujace dx10 i nie bedace konwersja z xboxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drizit Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Ale skoro do rekoczynow o malo nie doszlo to swietnie o tobie swiadczy, masz 6 paskow na spodniach? Jeśli chodzi ci czy jestem dresiarzem i do tego łysym to odp. brzmi NIE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 (edytowane) Jeśli chodzi ci czy jestem dresiarzem i do tego łysym to odp. brzmi NIE. Nie przejmuj sie :) leborg próbuje każdemu dopiec ;) Zresztą a nawet jabyś miał 6 pasków to co to zmienia?? Osobiście znam dresiarzy. Ale nie są to debile używający tylko słów nak i h. Widać leborg że jesteś baaaaardzo tolerancyjny :D Edytowane 3 Czerwca 2007 przez dzikidaniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...