Skocz do zawartości
szpot

Ge Force 7600gt 256mb 560/1400mhz 1,4ns Ddr3 Gainward

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Okazuje się, że będę miał 300 zł na kartę graficzną (jupi) :D :D

Bardzo proszę o pomoc. Która z tych dwóch kart jest lepsza??

galaxy_7300gt_256ddr3_1_3ns_500_1400mhz_zalman

czy ta:

palit_8500gt_256ddr3_8500_gt_600_1200_sonic_dx10

Wydaje mi się, że im większy numerek tym karta jest lepsza prawda??

EDIT. Kupiłem tą kartę: KARTA GRAFICZNA

Co o tym sądzicie - 300 zł z gwarancją jeszcze na 2 latka :D

Edytowane przez szpot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafa fajna, ale co do gwary

Ostatnio na innym forum czytałem o gwarze w MMV dot. Gainwarda i szczerze - posty użytkowników mający z nią do czynienia nie napawały optymizmem - np. jedna osoba czekała 3 miesiące itd.

Pozatym na www MMV nie widzę już Gainward'a

"(xxxxxx @ 15 maja 2007, 16:35)

Właśnie odpowiedziano mi serwisu MMV.

"Witam

Niestety nadal nie dostaliśmy takiego modelu abyśmy mogli Panu wymienić kartę."

Pierwszego @ wysłałem 26 lutego."

Jeden z postów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mały of top: słuchajcie. W Warszawskim Znaku mało nie pobiłem się z pseudo sprzedawcą o grafę :D wpierał mi ze 8600GT będzie zdecydowanie wydajniejsze od ... 7900GS Galaxy wersja podkręcona od Coolermastera 600/1600Mhz (i tak ją kupiłem w Komputroniku). No mało nie spadłem z krzesła jak to usłyszałem... I dodatkowo niby te 8600GT spokojnie sobie poradzi z nawet bardzo wymagającymi grami na DX10, więc karty z serii 7xxx to przeżytek...

Całe szczęście ze byłem z qmplem bo doszłoby do rękoczynów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mały of top: słuchajcie. W Warszawskim Znaku mało nie pobiłem się z pseudo sprzedawcą o grafę :D wpierał mi ze 8600GT będzie zdecydowanie wydajniejsze od ... 7900GS Galaxy wersja podkręcona od Coolermastera 600/1600Mhz (i tak ją kupiłem w Komputroniku). No mało nie spadłem z krzesła jak to usłyszałem... I dodatkowo niby te 8600GT spokojnie sobie poradzi z nawet bardzo wymagającymi grami na DX10, więc karty z serii 7xxx to przeżytek...

Całe szczęście ze byłem z qmplem bo doszłoby do rękoczynów.

Niezle, szkoda tylko ze racja raczej nie byla po twojej stronie.... <_<

Raz jedna a raz druga wypada lepiej w testach.....

Ale skoro do rekoczynow o malo nie doszlo to swietnie o tobie swiadczy, masz 6 paskow na spodniach?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezle, szkoda tylko ze racja raczej nie byla po twojej stronie.... <_<

Raz jedna a raz druga wypada lepiej w testach.....

Ale skoro do rekoczynow o malo nie doszlo to swietnie o tobie swiadczy, masz 6 paskow na spodniach?

I tak i nei. :]

Z testow na egieldzie wynika, ze w niektorych grach 8600gt ma wydajnosc 7600gt... wlasnie tak rozmyslalem nad kupnem tej karty, ale jednak pozostaje jakis niedosyt. Kupowac juz z mysla o dx 10 ? Jak zobaczylem jak CoH dziala na dx 10 (8800 sie dusza) to ja nie wiem, czy jest sens. :|

szpot jesli chcesz kupic karte i jej nie wymieniac przez dlugi czas a chcesz grac w nowe gry (tzn. tak, zeby sie w ogole odpalily i ew. grania na low) to lepiej brac 8500gt, jednak 'odpalisz' gry pod dx 10 w przeciwienstwie do 7600gs. Jesli chcesz zmienic karte tak ~w przyszlym roku , gdy beda juz masowo wchodzic gry z dx10 to lepiej brac 7600gs jednak, nie ma co sie oszukiwac, wydajnosc w grach pod dx 9 ma wieksza od 8500gt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi ci czy jestem dresiarzem i do tego łysym to odp. brzmi NIE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi ci czy jestem dresiarzem i do tego łysym to odp. brzmi NIE.

Nie przejmuj sie :) leborg próbuje każdemu dopiec ;) Zresztą a nawet jabyś miał 6 pasków to co to zmienia?? Osobiście znam dresiarzy. Ale nie są to debile używający tylko słów nak i h. Widać leborg że jesteś baaaaardzo tolerancyjny :D

Edytowane przez dzikidaniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi