Skocz do zawartości
BTK_BLR

Wybor Obudowy

Rekomendowane odpowiedzi

Wiekszy porzadek w obudowie - z zasilacza wychodza tylko te kable, ktore sa Ci potrzebne, nie ma problemu z upchaniem zbednej wiazki (no, nie zawsze - np. w mojej zasilce kable do mobo sa na stale - odpinane sa Molexy, SATA, PCI-E)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lian Li za droga, za oszczedzone pieniadze biore X1950XT 512MB.

Ostatnie pytanko- czy w Antec NSK6000 i Soancie III da rade puscic kable, tak jabky za plyta glowna? Nie przez srodek tylko tak za sciana na ktorej jest mobo... Mam nadzieje ze mnie zrozumieliscie...

Jaka zasilke za 250zl polecicie Amacroxa czy HK350AP? Czy cos z odpinanymi kablami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lian Li za droga, za oszczedzone pieniadze biore X1950XT 512MB.

Ostatnie pytanko- czy w Antec NSK6000 i Soancie III da rade puscic kable, tak jabky za plyta glowna? Nie przez srodek tylko tak za sciana na ktorej jest mobo... Mam nadzieje ze mnie zrozumieliscie...

Jaka zasilke za 250zl polecicie Amacroxa czy HK350AP? Czy cos z odpinanymi kablami?

W NSK-6000 puścisz za mobo wszystkie kable, no może z wyjątkiem kabla ATX 24 pin (nie próbowałem ale może być za gruby). Dla większego luzu wyciąłem tylko kawałek kołnierza blachy ( 2 cm)

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Co do zasilacza to albo jak wcześniej radzono Amacrox albo może z Allegro Enermax Liberty 400 za 250 zł (odpinane kable).

Edytowane przez Miszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co lepiej wziac?

Antec NSK6000 za 269zl + jakas zasilka za ok. 250zl

Antec Sonata III za 500zl z zasilka Antec Earth Watts 500W w komplecie

Za NSK6000 przemawia fajny wyglad, dobra wentylacja oraz wielkosc (pomiesci 8800GTS, HD2900XT)

Natomiast Sonata III kusi zasilka konkretna, ale jest mala, ma drzwiczki- dla mnie to minus duzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co lepiej wziac?

Antec NSK6000 za 269zl + jakas zasilka za ok. 250zl

Antec Sonata III za 500zl z zasilka Antec Earth Watts 500W w komplecie

Za NSK6000 przemawia fajny wyglad, dobra wentylacja oraz wielkosc (pomiesci 8800GTS, HD2900XT)

Natomiast Sonata III kusi zasilka konkretna, ale jest mala, ma drzwiczki- dla mnie to minus duzy.

Według mnie za Sonatą przemawia tylko to,że z przodu ma 12 cm wentyl (NSK-6000 2x 92mm). Reszta (wygląd, wymiary,funkcjonalność) na plus dla NSK-6000. I nie piszę dlatego,że mam tą budę. Przed zakupem miałem podobne dylematy. Brałem pod uwagę Sonatę II (tróki jeszcze nie było) Solo i inne. Zdecydowałem się na NSK-6000 i naprawdę nie żałuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A te 2x92mm z przodu nie halasuja? Przeplyw powietrza jest dobry?

Z hałasem nie ma problemu. Ale trzeba kupić dobre wentyle. Najlepiej Fander 92mm ale obecnie są niedostępne (będą około lipca). Mają swoją regulację obrotów. W sumie z przodu wystarczyłby jeden, ale jak masz więcej twardych dysków to przyda się drugi. Dobre są też Noisblockery BlackSilent (ja mam Fandera i Noisblockera). Odpowiednio skręcone dają ciszę i dobry przewiew.

Zeby mieć spokój z regulacją w poniedziałek kupuję taki regulator

Dołączona grafika

Nie chcę się powtarzać ale tak jak z zakupu niektórych komponentów mojego komputera nie jestem do końca zadowolony tak przy zakupie obudowy trafiłem w dziesiątkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to elegancko.

Lacznie mozna do tej budy zamontowac 4 wentyle: 1x120mm z tylu, 2x92mm z przodu i 1x120mm na boku?

Jak myslisz 8800GTS/GTX albo HD2900XT wejda do tej budy?

Z boku to wejdzie 80mm ale mało kto je zakłada. Moim zdaniem niewiele daje a nawet zakłóca przepływ powietrza przód-tył.

Co do karty graficznej to nie wiem czy wejdzie. Mogę ci podać odległość od tyłu obudowy do kosza na dyski ale kosz można wyjąć (jest wysuwany) i wtedy wejdzie każda grafa a dysk dajesz do górnego kosza albo w jakiś sprytny sposób podwieszasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi