Skocz do zawartości
Gość

Co Kupić? 8800gtx Czy Hd2900xt?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Co kupić 8800GTX czy HD2900XT?

:wink:

Chciałeś założyć temat prowokacyjny, czy naprawdę chcesz kupić?

Te karty nawet nie są bezpośrednią konkurencją dla siebie. Może najpierw sprecyzuj w co chcesz grać, na jak długo ma być ta karta, jaki masz zasilacz, w jakich trybach grasz.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o granie w gothica na maxa :)

Komputer jest jeszcze w składaniu i prawdopodobnie tak to by wyglądało:

Asus MW221U 22'-1300zł

C2D E6420-650zł

Abit QuadGT-580zł

2x1GB Corssair 675MHz-320zł

Karta graf, to nie wiem jaka :P

Samsung 250Gb-230zł

Pionier212-120zł

Amacrox Spider Case-210zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GTX jest mocniejszy i bedzie nadal bo Radeon ma być konkurencją dla GTSa. Jak maś dość kasy to weź GTXa jak masz mniej to weź GTSa. Na razie 2900XT ma skopane sterowniki i nie na maxa nie zagrasz bo włączając AA będziesz miał dziwadła na teksturach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W testach G3 nie ma AA i AN więc troche bieda. Gdy kupuje sie karte za spora kase to raczej nie po to żeby rezygnować z takich dodatków.

Pewnie, jeśli brać sprawę całościowo (wydajność we wielu grach, sterowniki, głośność, pobór mocy), to można mieć jedynie wątpliwości, czy brać gts, czy dopłacać do gtx. Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodze sie z WDK ze nie ma co kupowac sprzetu pod jedna gre ktora notabene jest gniotem i tak super plynnie dzialac nie bedzie - Gothic 3 prawda? :>

Z drugiej strony nawet 8800GTS starcza do wszystkiego innego wiec nie ma co panikowac, w zestawieniu z 19' monitorem gdzie masz natywne 1280x1024 bedzie optymalnym rozwiazaniem zapewniajacym plynna gre we wszytskie przez kilka najblizszych miesiecy.

Imo 8800GTS najleszy stosunke cena/jakosc wiec polecam, kasy cos oszczedzisz to zainwestuj w wjecej ramu czy mocniejsze cpu bo grafe trzeba bedzie i tak za kilka miechow zmienic ;]

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie, za parę miesięcy będzie standardem dla gier obsługa DX10, a ten radek na demach gier z DX10, b.dobrze wypada, a na zwykłych(DX9) to równa się z 8800GTS, i w 1. teście Gothica III, to radek jest szybszy od 8800GTX, ale to tylko w 1. było(to było z DX9) :P

PS.

Ja nie chcę miec karty tylko pod Gothica, jak i monitor...Ja chcę miec do wszystkiego, prócz programowania, i tworzenia muzy :P

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lojalnie uprzedzam, że 88GTS Ci pod DX10 nie wystarczy... gdzieś były testy w DX10 i , że tak powiem, różowo nie było... Płynnie też nie

No tak masz racje ;) demo konwersji z x-boxa ;) jak wejda gry tylko (albo pisane) na PC z DX10 to zobaczymy jak sie spisywać będzie :)

Właśnie, za parę miesięcy będzie standardem dla gier obsługa DX10, a ten radek na demach gier z DX10, b.dobrze wypada, a na zwykłych(DX9) to równa się z 8800GTS, i w 1. teście Gothica III, to radek jest szybszy od 8800GTX, ale to tylko w 1. było(to było z DX9)

PS.

Ja nie chcę miec karty tylko pod Gothica, jak i monitor...Ja chcę miec do wszystkiego, prócz programowania, i tworzenia muzy

Nie patrz na wydajność tylko w jednej grze bo ogólnie lepszy jest 8800GTS od tego radka. Zastanów sie jeszcze czemu nie ma testów z AA?? Ponieważ jak sie włączy w HD2900XT to wyswietla różne "kwiatki". Nie warto sie nim interesować puki tak będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie patrz na wydajność tylko w jednej grze bo ogólnie lepszy jest 8800GTS od tego radka. Zastanów sie jeszcze czemu nie ma testów z AA?? Ponieważ jak sie włączy w HD2900XT to wyswietla różne "kwiatki". Nie warto sie nim interesować puki tak będzie.

To jest chyba kwestia nie dopracowanych sterów...

PS.

Ati, stawia na prorytet stery do HD2900XT, i za nie długi czas powinien chodzić jak należy...

Teraz nie powinno zwracać uwagi, na testy w DX9, tylko na DX10, gdzie radek jest o niebo lepszy, od GTS,

PS2.

Nie chcę mieć karty graf, tylko do 1. gry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi