Skocz do zawartości
kalvin

Nietypowy Problem Nowa Pamiec A Problem Z Sterownikiem Ekranu+restart

Rekomendowane odpowiedzi

Hej postawilem najpierw temat w dziale KArty Graficzne http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=236138 a ten jest jego kontynuacja dlatego ze jak sie okazalo po wyciagniecu nowej pamieci 1GB Kingston wszystko dziala nie robi sie zadna zwiecha ani zaden blad sterownika ekranu, pomyslalem wiec ze to przez pamiec i przez 9h dzialal MEMTEST86+ i wynik taki PASS:10 ERROR : 0, to juz niewiem co nie dziala? Moze sie przegrzewa przez ta nowa pamiec czy co?

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam bios Phoenix wiec tam nie da sie nic zmieniac oprocz botowania, ale co najsmieszniejsze troche tam popatrzylem co jest i spotkalme sie z Oopcja Video Memory i sam ustawil 128mb dlaczego ustawil taka wartsoc???? myslalem ze moja karta ma tylko 32mb-bo tak ostatnio bylo ustawione? Intel Graphics MEdia Accelerator 900, i teraz w systemie tez jest podane 128mb

Temat rozwiazeny:) dobra komunikat sie pojawia taki dopuki nie bylo w biosie ustawioenj opcji VideoMemory co dlamnei jest dziwne dlaczego nie wykryl na poczatku nowej pamieci i nie zwiekszyl rozmiaru bo jak doczytalem mam karte zintegrowana i zwieksza swoje mb jak ja wieksza ram w laptopie i to tyle, teraz w Video Memory jest 128mb ustawione, bo mam tyle pamieci ze sam sobie tyle przydzielil, szkoda ze nie moge zmiejszyc na 64mb bo bylo to wystarczajace:]

pozdr.

Edytowane przez kalvin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi