KrOOliK89 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) Mój problem polega na tym iż pisze komunikator i chcę zrobić serwer konsolowy (bo tak :P ), co za tym idzie muszę dynamicznie obsłużyć ServerSocketa i tu jest problem. Co prawda podam inny kod niż mój, ale jak to zadziała to i ja sobie poradzę :P program Project2;{$APPTYPE CONSOLE}uses SysUtils, ExtCtrls;type Taaa = class tt : TTimer; private procedure la(Sender : Tobject); end;var aaa : Taaa; flg : boolean;procedure Taaa.la(Sender : Tobject);begin writeln('dziala?'); flg := true;end;begin flg := false; aaa := Taaa.create; aaa.tt := TTimer.create(aaa.tt); aaa.tt.OnTimer:=aaa.la; aaa.tt.Interval:=100; aaa.tt.Enabled:=true; repeat until flg; writeln('dziala'); readln;end. jaki się mogę domyślać błąd jest w aaa.tt := TTimer.create(aaa.tt);ale nie wiem jak to inaczej zrobić :( . Program nawet nie wchodzi do procedury la :( ---------------- edit Z tego co sie dowiedziałem to nie przejdzie... Bo timer potrzebuje formy żeby działać :( Edytowane 7 Czerwca 2007 przez KrOOliK89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Powinno działać. Trzeba dodać tylko nagłówek w którym jest ta klasa. Nie znam delphi ale to może być uses System.Windows.Forms albo coś takiego :D ewentualnie System.Windows.Forms.TTimer.create(aaa.tt) coś w tym stylu. To jest i tak pseudo konsola.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...