TheDevil Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Witam. Starałem się znaleźć rozwiązanie w FAQ i innych tematach , ale niestety nie mogłem znaleźć. Problem wygląda tak (może w ogóle nie ma problemu, nie znam się aż na tyle :D) : Kupiłem wczoraj dysk : Seagate ST3250620AS 250GB sATA II 16MB Płyta obsługuje SATA I. Zworkę mam ustawioną ,żeby blokowała transfery więc jest na SATA I. Po zainstalowaniu XP z SP2 chciałem sprawdzić jak wykrywa dysk i o dziwo w/g mnie widzi go jako ATA 133. Poniżej daje wymagane screeny : Chciałbym się dowiedzieć czy coś jest jednak nie tak czy może wszystko jest ok i nie mam się czym martwić ? A jeśli coś jest nie tak to jakie mogą być tego ewentualne przyczyny ? Z góry dziękuje za informacje i pomoc. Pozdrawiam Devil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 w biosie masz przestawione na SATA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDevil Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 (edytowane) Hmm... wykrywa go normalnie jako First SATA Master ale czy mam coś przestawione w biosie nie wiem... zaraz sprawdzę czy w ogóle znajdę gdzie się to przestawia. Jest wszystko w biosie włączone oprócz RAID-u. Edytowane 9 Czerwca 2007 przez TheDevil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Wszystko jest w porządku. A pozatym istnieje już duży temat o tych dyskach! Po co zakładac nowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...