Skocz do zawartości
Kwazor

Kt 800 .. 890...

Rekomendowane odpowiedzi

KT800 - brak blokady, w zależności od zastosowanego generatora (i odpowiedniego oprogramowania go) mogą być obsługiwane dzielniki PCI/HTT: 1/7 i 1/8.

KT800PRO, KT890PRO - blokada jest, ale niektóre płyty mogą jej nie mieć włączonej.

Kolejny problem to zastosowane generatory zegara - nie wszystkie są obsługiwane przez CPU:FSB nie mówiąc już o clockgenie.

Z najwyżej kręcących płyt na VIA można wymienić ABIT AX8 (trochę 300-310MHz) i Soltek K890-939 (290-295MHz) - większość oscyluje w granicach od 220 do 270MHz.

Widzałem jakiś czas temu na niemieckiej stronie testy A-sraczki pod AM2 na KT890CE, szła dość wysoko ~280MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z najwyżej kręcących płyt na VIA można wymienić ABIT AX8 (trochę 300-310MHz) i Soltek K890-939 (290-295MHz) - większość oscyluje w granicach od 220 do 270MHz.

Stestowalem AX8 Leci 330 Mhz bez zajakniecia pozniej sciana.. ( mi stylka spokojnie 300 bo proc wiecej jak 3 Ghz mi nie idzie choc diabli wiedza czy na tej plycie nie wycisne czegoś jeszcze ..... testy trwaja.... )

Clockgen nie widzi mojego chipu zegara ale od czego jest Soft menu Abita..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi