Skocz do zawartości
pio

Jak wyrzucić logo ZAPRASZAMY z winXP

Rekomendowane odpowiedzi

Andriu fistaszka to ja mam odchaczonego. Mi nie chodzi o logowanie użytkowników, tylko o bitmapę która pojawia się na sekundę i znika. W windzie 98, to był chyba plik o nazwie logo.sys, po wyrzuceniu którego nie pojawiało się logo windowsa w trakcie bootowania, a w windzie xp nie mogę nic takiego znaleźć, a drażni mnie to ZAPRASZAMY.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.themexp.org/view_info.php?id=3037 na tej stronie macie do ściągnięcia nowe logo bootowania Bootscreen: Water Windows by Swissboy, Login screen: Midnight Blue by BluezCluez2! Polecam, nie ma już logo zapraszamy tylko ładny niebieski ekran z napisem XP. Mam nadzieje że wam to wystarczy!Szacuneczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapraszamy to czesc ekranu logowania "Logonui.exe" Nie da sie tego wywalic chyba ze zamienic na inny z netu (fajny jest apple mac :)) Jezeli chodzi o ekran botowania a nie logowania (windows xp i ten pasek co przechodzi) to jest plik ntoskrnl.EXE tez go nie mozna usunąć, żeby jednak go nie oglądać trzeba dopisać w boot.ini po spacji /SOS :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sliczne dzięki za pomoc i jeszcze jedno pytanie: Czy są jakieś programy do edycji tego ekranu logowania (ZAPRASZAMY)? Skoro nie mogę tego wyrzucić to może chociaż zamienię na fajne zdjęcie albo rysunek. Do win98 było kilka takich programów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi