Pawelek69 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Witam! Od wczoraj nie mogę zsynchronizować czasu w Windows XP. W zakładce „czas z Internetu” mam 2 serwery i podczas próby synchronizacji z któregokolwiek widnieje informacja że wystąpił błąd. Ponadto po włączeniu komputera mam godzinę 1:00, data działa normalnie. Co się dzieje? W biosie widnieje informacja że napięcie baterii wynosi 3,02 V, czyli chyba OK. Co się stało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 1. Napięcia mierzymy miernikiem! 2. Synchronizację czasu wyłącza XP-Antispy. Zapewne on też potrafi ją włączyć. 3. Ewentualnie może jakiś firewall/wszechstronny antywirus blokuje dostęp do Internetu dla tej usługi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) Bateria jest dobra, firewall to ten z windows XP i nic nie blokuje. Zauważyłem że kiedy włączam komputer, mam tą samą godzinę o której go wył. Jakiej propozycje? EDIT: Da się synchronizować z ntp.task.gda.pl . Te pozostałe wbudowane w Windows XP działają wam? Edytowane 16 Czerwca 2007 przez Pawelek69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Ja nie używam tej synchronizacji. A co do zegara, to też tak miałem. Też na Epoxie - tylko inny model. Spróbuj: 1. Przeczyścić wszystko z kurzu - razem z bateryjką (wyciągnij i włóż na miejsce). 2. Zmierz jej (bateryjce) napięcie - w razie potrzeby wymień. 3. Zresetuj ustawienia bios i ustaw jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 OK dzięki pomogło:) Pożyczyłem miernik i bateria miała faktycznie 1,5 V, a płyta pokazywała 3,1 V. Wymieniłem na nową GP i działa jak należy. Dzięki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...