Raven d(-_-)b Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Witam W tym miesiącu mam zamiar kupić kilka części do nowego kompa i prosiłbym was o ocenę ewentualnie jakieś inne propozycje co do części. Największy dylemat mam z płytą: Asus P5K Dlx lub czekać na IX38-QuadGT od Abita(bardziej skłaniałbym się ku tej opcji ale nie wiem kiedy ta płyta będzie u nas dostępna i za ile - jeśli ktoś wie prosiłbym o info), Procesor: przejściowo E2160 lub E4300 a za jakieś 6m-cy zamiana na jakiegoś 4 jajowca Zasilacz: Corsair HX520W lub Be Quiet Dark Power Pro 530W Grafika: jakiś 7900gs a razem ze zmianą procesora zakup czegoś na dx10 jeśli wyjdą jakieś ciekawe karty HDD: WD320 AAKS Mysz: Razer Dethadder Obudowa: Jakiś Chieftec lub Lian LI Do tego jakąś nagrywarkę dvd i było by wszystko. Jeśli ktoś miałby inne opcje to jestem otwarty na propozycje.Kwota jaką chce wydać to 3tys. Pamięci już zakupiłem(G.Skill Hz 1200cl5,1100cl4) dlatego nie ma ich opisie. Komputer ma służyć głównie do gier i internetu. Pozdrawiam i czekam na ocenę ew. inne propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Glownie do gier to wystarczy Ci dwujajowiec wykrecony do 3.5 a nie 4 jajka. Plyta - tutaj sie nie wypowiem bo nie sledzilem wydajnosci p5k w grach. Osobiscie bym kierowal sie w QuadGT... Grafika - 7900gs Galaxy. Zasilacz - Czemu nie S12? Nagrywarka - Samsung SH-183L - bede opierac sie na Sysaku ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven d(-_-)b Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Seasonic S12 nie ma odpinanych przewodów a na tych mi zależy, M12 ma odpinane kable ale to już jest 150 zł równicy, poza tym słyszałem że COrsair jest właśnie robiony na bebechach seasonica i zbiera bardzo dobre recenzje na zagranicznych serwisach. Co do procesora to teraz kupie 2160 lub 4300 i podkręce a za pół roku jeśli będzie duża różnica w wydajności zamienie na 4-rdzeniowy. Kierowałbyś się w QuadGT ale na 965 czy IX38? zależy mi na dobrej sekcji zasilania i dobrym oc ramów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Fakt z tym Korsarzem [; Teraz zwrocilem uwage ^_^ Co do procka - jesli chcialbys selecta kieruj sie na Gielde do watku PITera bo ostatnio on mial ladne 2 sztuki prockow. Oczywiscie do tego trzeba doliczyc chlodzenie. A 4 rdzenie jeszcze dluugo nie beda wykorzystywane w 100% w grach wiec zakup jest rownie chybiony co lodowka na syberii... Plyta - musialbys przejzecz dokladniej watek ale bralbym na 965. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven d(-_-)b Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Właśnie przed chwilą kupiłem E6400(oc do 3.5 na 1.43) czyli mam już procesor i ram do tego muszę wybrać płytę jeśli na 965 to tylko abit quadgt ale korci mnie ten asus p5k dlx, nowszy, możliwość wsadzenia pentryna, super się kręci ale jest 200zł droższy ale ten procesor co kupiłem nie potrzebuje super płyty do oc bo te 3.5 robi na 438*8 z drugiej strony to na pentryna się może przydać. A dysk ten WD w treście ppc był dobrze oceniony a ja obecnie również mam wd i nie mam z nim żadnych problemów. A ten 7900gs Galaxy do oc dobry jest bo z twojego opisu widzę że również masz 7900gs i jak się kręci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 7900gs kreci sie mniej wiecej dobrze. Rdzen w okolicach 600MHz i pamieci ~1700(850) chyba nie sa problemem dla wiekszosci modeli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...