Gość kamil2201 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Witam wszystkich kucharzy.. Ot kupiłem sobie gofrownicę :lol: i postanowiłem zaczerapać od was jakiś naprawde dobry przepis na gofry.. Co polecacie? Ps jedliście kiedyś chleb który przedtem był osmarowany rozbitym jajkiem i przysmażony na oleju na patelni? Do tego ketchup i jakiś ser i jest naprawde dobre.. Polecam zrobić :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Mój brat zna dobry przepis na gofry ale raczej nie bede mu tym gitary zawracał. ;] Wydaje mi sie ze kazdy bedzie dobry tj. jakieś jajka, mąka chyba o0 no i w sumie to chyba tyle :lol:. Też lubie gorfy wcinać, zawsze kiedy mam mega ochote na nie to robie ich cały talerz, a zjadam 1/4 :lol:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 W sumie to ja też bym zjadł gofra...kto ma jakis dobry przepis? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Yhy dobrze trafiles z tym pytaniem bo tez mi wieelki smak na gofry przylazl :D Wiec posiada ktos ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 http://www.kuradomowa.com/kuchnia/przepis_na_gofry.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Ps jedliście kiedyś chleb który przedtem był osmarowany rozbitym jajkiem i przysmażony na oleju na patelni? Do tego ketchup i jakiś ser i jest naprawde dobre.. Polecam zrobić Żeby to raz... u mnie zwane Grzankami Francuskimi :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Topic widać potrzebuje dobrego przepisu ale userów bo jakiś tam pisanych w necie to nie tykam ;p @ Black_war dobre to jedzonko co? xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) 4 jajka, 1l mleka, mąka ok 80 dkg (prawie kilo). Ten przepis jest gut, nie ma maragaryny i innych dupereli ale 'ciasto' wychodzi swietne. Ciasto musi wyjsc troche gęstrze niz te od naleśników. Przepis sprawdzony przezemnie wiele razy ;]. Gofry wychodzą świetne, spróbujcie sami. A jak to sie robi to chyba pisać nie musze, wrzucamy wszytkie skladniki do duzej miski i używamy jakiegoś robota kuchennego aby to wymieszać. Potem zalewamy te krateczki w gofrownicy i tyle. Edytowane 18 Czerwca 2007 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) @ Black_war dobre to jedzonko co? xD A dobre tylko, że ja robie tak ze na moczony w jaju chleb tostowy od razu daje sera i przykrywam pokrywką patelnie, ser się ładnie topi a spód się przyrumienia :) dobre też jest z dżemem (bez sera wtedy) Edytowane 19 Czerwca 2007 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 @ Pioorek jakoś w tym tygodniu spróbuje zrobić te gofry. BTW z takich proporcji ile ich wyjdzie? @ Black_War-----> MNIAM [: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Ile ich wyjdzie to ciężko mi powiedzieć, zrób sam to będziesz wiedział i najwyżej troche zmodyfikujesz przepis, ale w kazdym razie po takich proporcjach z 3 osoby sie najedzą [;. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Black_War, a ja robie to w ten sposób że kroje bułkę na pół, maczam w jajku i mleku, posypuje serem i właśnie serem kładę na patelnie. Dieta wysoko tłuszczowa, ale za to jakie dobre :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 2 jaja 2 szklanki mąki ½ kostki rozpuszczonego i przestudzonego masła lub margaryny 1 ¾ szklanki mleka 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka cukru ¼ łyżeczki soli 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Z podanej ilości wychodzi ok. 10 gofrów. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Dobra, moze ktos poda przepis na naprawde dore gofry/ Al taki pewny przepis, kogos kto przyrzadzał je np do sprzedazu. Jako gowniarz robiłem ciasto do gofrow najczesciej na wyczucie, smakowały, serio.. bo nie problem jest zrobic niezłe ciasto... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Czy da rade przyżądzić gofry w tostownicy? W sumie tylko foremki inne xD Pytam z czystej ciekawości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas_85 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 ja robie zajebiste gofry i zawsze na oko:D wsypujesz do michy przesiana przez sitko make, dodajesz jajka, im wiecej maki tym wszystkiego wiecej... pozniej wsypujesz torebke proszku do pieczenia, torebke cukru waniliowego, kilka lyzek zwyklego cukru i mleko (tyle zeby konsystencja byla bardzo gestej smietany, jak wlejesz za duzo mleka to bedziesz mial sflaczle gofry... mozna tez dodac troche wysokotluszczowej smietany albo rozpusczonego masla i uzupelnic mlekiem do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Apropos smazenia gofrow w tosterze to nie radzilbym;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 przemas podaj troche dokładnieszy ten przepis jak możesz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas_85 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 przemas podaj troche dokładnieszy ten przepis jak możesz.. a malo dokladny jest??:P mowie ze na oko robie wszystko, jak nasypie za duzo maki to pozniej cala rodzina przez 3 dni gofry wpierdziela;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lolek_25 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Odświeżąm, bo gofry sa dobre zawsze i wszędzie:) Ostatnio znalazłem przepis na gofry holenderskie....mniam A to przepis http://www.pulpecik.pl/przepisy/aid/957/Go...lenderskie.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 (edytowane) ja słyszałem, że trzeba troszkę spirytusu, albo wódki wlać i wtedy się robią bardziej chrupiące. (Resztę można wypić do pysznych gofrów. ;-) ) Co do grzanek z chleba w jajku, to trik jest taki, że nawet jak masz stary, suchy chleb to wychodzą dobre i tym sposobem nic się nie marnuje. :) Edytowane 14 Czerwca 2008 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Gofry pycha! Grzanki z chleba też. Ja do jajka dodaję cukru.. Takie na słodko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...