Skocz do zawartości
The_Wayn

Geforce Fx Czy 6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

ten winfast http://allegro.pl/item206736839__winfast_l..._bcm.htmljednak 200zl wiec raczej poza norme ale takie grafy wybrales ze masakra co jedna to gorsza przeciez chyba integry sa lepsze np w abicie na am2 (x700 czteropotokowy).

Poszukaj 6600 uzywanej

Edytowane przez bryken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic nie wspominałem że chciałbym zakupić któregoś z tych 64 bitowców z pierwszego postu :D

chodzi mi tylko o to że różnią się sporo ceną, a ta druga ma tylko dwa razy więcej pamięci i nieco większe taktowanie pamięci

mój config: pentium4 1,8ghz

512 ddr ram goodram 400mhz

płyta główna taka: http://allegro.pl/item202407669_plyta_glow...przedawcy_.html

zasilacz MaxPower-300W

w ogóle pójdzie na tym 6600 GT? podpowiedzcie bo ja jestem cholernym noobem w tych sprawach :) nawet nie wiem czy pod tą płytą i tym configu będzie można całkowicie go wykorzystać...

w późniejszym czasie zapatruje się na dodatkowe 512 ramu i może jakiś silniejszy zasilacz (nie wiem nawet dokładnie jak tu określać czy nie będzie za słaby do tego configu :P ) ale na razie oszczędzam na pierwsze cztery kółka więc z kasą cienkawo :P a chciałbym w przyszłości "wdepnąć" nieco w overclocking, grafike itd (ale to w da(aaaaaaa)lszej przyszłości :) )

powiedzcie też czy w ogóle opłaca się kupować 6600 GT?o ile jego cena spadnie w ciągu roku? nie chce przepłacać bo po prostu nie gram w wiele gier i nie wiem czy byłby sens zakupu karty która ma stracić dużo na wartości... teraz (chyba od pięciu lat) jadę na geforce 440 mmx i mniej więcej do roku 2006 mi ta karta wystarczała, ale dziś potrzebuje czegoś nieco mocniejszego :)

w ogóle dzięki opowiedzi ;) pzdr.

Edytowane przez The_Wayn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi