Skocz do zawartości
jacek84

Duron 1,8 512ddr Radeon 9550, Asus A7n8x-vm\400

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nastepujacy komp

Procesor - Duron 1,8 GHz

Mobo - Asus A7N8X-VM\400

Pamiec - Kingston 2x256MB DDR 333MHz w dualu

Grafika - Gigabyte Radeon 9550

Zasilacz - Modecom Feel II 350 W, Buda - tez Modecom

Mam mozliwosc wydania kasy na upgrade ale nie wiadomo ile kasy tez nie chce wydawac. Glownie zalezy mi na szybszym procku, grafika wystarczy takiej klasy jak jest, pamiec tez narazie 512 ktore pozostaje + moze za pare miesiecy jeszcze 512 bo i tak to na ok rok czasu bo pewnie potem zmienie caly komputer. Chce sprzedac procka, plyte i grafike (tylko ze wzgledu ze plyta ponizej jest na pci-e)

Wybralem cos takiego -

Procek - Athlon 64 3500+ KLIK

Mobo - ASUS A8NE KLIK

Grafika - RADEON X600PRO KLIK

Wentyl na procka - ARCTIC - KLIK lub KLIK

Obecnie mam na procku takiego arctica KLIK i pracuje on na 1500 obrotow, procek nie podkrecany. Powiedzcie czy te na 939 nie beda halasowac bardziej niz teraz.

Razem wychodzi ok 450-470zl minus to za co sprzedam stare czesci 200-230zl takze daje 220-250zl na wydatki (w razie potrzeby moge wydac do 300zl). Do tego dochodzi pytanie jakie byly by mozliwosci OC procka w tym zestawie oraz czy wogole jest sens pakowac sie w s.939 i moze lepiej sprzedac tez ram i kupic cos na AM2, tylko niewiem czy sie zmieszcze w cenie bo pewnie wyjdzie za to plyta ze zintegrowana grafika.

Prosze o opinie i sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Abit KN-9, X2 3600+ brisbrane, 2x 1gb albo 1gb sam goodram, a-data, kingston, ocz, grafa 6600/6800 albo 7XXX. Zasilacz delta albo fortron 350-400W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli zalezy ci na 939 (glupota :|) to trzymaj sie z dala od tego asusa... :damage_wall: Kastrat jakich mało. Mialem ja jako przejsciowa plyte wiec wiem co mowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie poczytalem na temat tego asusa na s.939 i potwierdzam twoja opinie, bo skusila mnie dosyc niska cena. Zdecyduje sie chyba na AM2 z sempronem + 1gb ramu. Powiedzcie jaka Mobo ze zintegrowana grafika i z srednim oc oraz czy geforce 6100 zintegrowany dorowna temu radkowi co mam teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biostar TA690G AM2 263zł (zintegrowana karta radeon X1250)

AMD Sempron 3000+ BOX 64-bit 108zł

DDR2 1024MB PC-667 Kingston 123zł

494zł

www.znak.pl

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeden problem, mianowicie wszystkie plyty ze zintegrowana grafika maja tylko jeden kontroler ata a ja mam 2 dyski ata i nagrywarke. Pytanie czy jak podlacze jeden dysk przez taka przejsciowke KLIK

to nie bedzie zadnych problemow i czy mozna wtedy z tego dysku bedzie startowal system ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche czasu minelo zanim zdecydowalem sie na upgrade i wyszlo cos takiego:

Mobo - FOXCONN A690GM2MA-8KRS2H AMD 690G lub FOXCONN MCP61SM2MA-ERS2H

Procek - Semp 3000 lub A64 3000 (tego athlona moge miec od kolegi uzywanego jeszcze na gwarancji za takie same pieniadze co sempa)

Pamiec - 1x1024mb kingston lub goodram

Zasilka - Fortron lub Delta

Wentyl - Arctic Cooling

Czekam na opinie i sugestie co do plyty glownej oraz procesora, co do zasilacza to niewiem czy jest sens wogole zmieniac tego modecoma co mam, chociaz sprzet napewno bedzie podlegal pozniej OC jak znajde na to wiecej wolnego czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi