Avatar25 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Panowie jaki LCD byscie polecili do gier - szybki i ladne kolorki . Chodzi mi tez o to aby przy rozdzialce 1280 x 1024 nie rozciagal niczego wiec raczej panoramy odpadaja . Licze na jakies cenne uwagi ;) Z gory dzieki za wskazowki ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AveVanHell Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Benq FP93G P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Wszystko ladnie ale ten LCDek ma matryce MVA to znaczy ze prawdopodobnie szybkosc jego bedzie zbyt mala a co za tym idzie moze smuzyc. Hmm a co z NECiem 90GX2 PRO ?? Ma ktos - jest tak dobry jak pisza w recenzjach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AveVanHell Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Gram w Q4 , HL2 DM ,FEAR i wiele innych ,na ustawieniu standard nic nie smuży a jest jeszcze opcja "dynamic" do gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Polecam Eizo FlexScan S1901 SlimEdge na matrycy TN - http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/Eiz...pelny,id,31905/ :) Szybki, idealnie podświetlony, żywe, soczyste kolory choć to TN :) Z matryc oferujących lepsze kolory i w miarę szybkich poszukaj monitora na S-PVA. Ale i tak jest widoczna różnica w szybkości w porównaniu z TN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) Hmm Eizo to legenda :) Masz moze jakies foty ze swojego ;) ? A moze szukac cos takiego jak S-ISP (czy jakos tam) np NEC 90WGX2 PRO - ten 20 calowy na takim szaleje Edytowane 28 Czerwca 2007 przez Avatar25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Chodzi mi tez o to aby przy rozdzialce 1280 x 1024 nie rozciagal niczego wiec raczej panoramy odpadajaNa panoramie ustaiwsz 1440x900 i nic nie bedzie porozcaigane:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Na panoramie ustaiwsz 1440x900 i nic nie bedzie porozcaigane:) Tak ale zadna gra nie ma takiej rozdzielczosci do wyboru - i tu troszke sie sprawa komplikuje - no chyba ze sie myle :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Panowie jaki LCD byscie polecili do gier - szybki i ladne kolorki . Chodzi mi tez o to aby przy rozdzialce 1280 x 1024 nie rozciagal niczego wiec raczej panoramy odpadaja . Licze na jakies cenne uwagi ;) Z gory dzieki za wskazowki ... Nie ma czegoś takiego jak Najlepszy Lcd Do Gier .... Do gier najlepsze są CRT A poza tym LCD są do d...... chyba że masz kilkadziesiąt patoli na naprawdę coś dobrego.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomasLCD Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Jasne że najlepszym monitorem go gier jest NEC MultiSync 20WGX2 PRO! S-IPS! monitory po prostu zajebisty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Tak ale zadna gra nie ma takiej rozdzielczosci do wyboru - i tu troszke sie sprawa komplikuje - no chyba ze sie myle :D ?Mylisz sie, bo jak masz 17 crt to nie widzisz rozdzielczosci panoramicznych ( no niekiedy gry pokazuja wszystkie mozliwe ) ale jak tylko odpalisz na 19 panoramie wszystkie gry pokaza odpowiednie rozdzielczosci dostepne dla danego sprzetu. Jeszcze niedawno mialem 17 crt. zadna z gier nie dawala mi wyboru ustawienia 1440x900. A teraz gram tylko w takiej rozdzialce w te same gry;) IMHO panorama jest "lepsiejsa" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 A poza tym LCD są do d...... chyba że masz kilkadziesiąt patoli na naprawdę coś dobrego....wręcz odwrotnie: im droższy LCD tym gorszy do gier, najlepsze, dla bardzo wymagających graczy , oprócz CRT, są 19" LCD - najszybsze, mały IL, matryca TN 2ms, producent: Samsung co do rozdzielczości panoramicznych to pisałem xxxx razy: masz dobre CRT? to dodaj sobie w sterownikach taką rozdzielczość np 1440x900x60Hz i juz mozesz grać/testować jak to jest na PANORAMIE :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu_:) Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Siemka. Zamierzam kupic jakiegos lcd'ka tak do 1000. Piszecie że Benq sa dobre, duzo osob chwali sobie Samsung 931BW, tyle ze ja nie chce panoramy. Zastanawiam sie nad Samsung 931c i 932B http://softon.pl/sklep/index.php?s=produkt&pid=6539 http://softon.pl/sklep/index.php?s=produkt&pid=7007 Zastanawiam sie czy to nie jest to samo co ta panorama no tyle ze nie panorama. Zalezy mi zeby monitorek byl dobry do gier, zwlaszcza fps i wyscigowych. Katy widzenia to mnie akurat srednio interesuja, ale smuzenia wolabym nie widziec. Prosze o rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fructo Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Któryś Nec : 70GX2, 90GX2 i 20WGX2. To monitory typowo do gier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu_:) Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Troche poczytalem i na chwile obecna moimi typami sa: 1.Belinea 1980 S1 2.Benq FP93GP 3.iiyama E1900S-B2 4.NEC 90GX2 ale jest troche za drogi prosze o rady co do wyboru. Najbardziej waham sie miedzy belineą a iiyamą. Belinea wygrala test na benchmarku, a na temat iiyamy wyczytuje same pozytywne opinie. Dzieki z gory za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 No wlasnie czytalem ze dwa najlepsze w rozsadnej cenie to Nec 90GX2 oraz Benq FP93GP. Tylko no wlasnie o ile Benq pare osob posiada o tyle NEC'a chyba nikt ?? I co tu kupic :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fructo Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Z tych dwóch BenQ jest o wiele gorzej wykonany, jest na lepszej matrycy ale do gier zdecydowanie bardziej nadaje się NEC - on jest po prostu do tego stworzony - wystarczy udać się do pobliskiego sklepu i porównać soczystość kolorów i dynamikę obrazu na tym NECu i jakimkolwiek innymi 19" panelu, reszta się chowa, wiem bo osobiście oglądałem i byłem pod wielkim wrażeniem tego NECa. Więc jeśli do gier wybór jest oczywisty - warto dopłacić parę złotych aby później mieć mega radochę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu_:) Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 A co z iiyama E1900S-B2 ? Podobno tez ma swietny obraz i nie widac smuzenia. No i jest tansza od Nec'a. Jeszcze nie spotkalem w zadnym sklepie tego Nec'a zabym mogl go sobie porownac z innymi, a szkoda bo moze rzeczywiscie bym sie przekonal. Najlepiej jakbym zobaczyl wszystkie 4 obok siebie to wtedy mialbym porownanie, ale niestety nie mozna miec wszystkiego. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 (edytowane) Ja mam Benq FP91GP - monitor ogólnie super, grać się da w miarę komfortowo, ale w niektórych gierkach kiedy mam HDR włączone i niebo jest bardzo jasne, a reszta ciemna to matryca się nie wyrabia... Jeżeli jesteś nastawiony WYŁĄCZNIE na gierki to poszukaj czegoś innego. Ale ogólnie jest to jeden z lepszych monitorów i z czystym sumieniem mogę go polecić. Edytowane 30 Czerwca 2007 przez klami85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Hmm Eizo to legenda :) Masz moze jakies foty ze swojego ;) ? A moze szukac cos takiego jak S-ISP (czy jakos tam) np NEC 90WGX2 PRO - ten 20 calowy na takim szaleje http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2666384 :) NEC MultiSync 90GX2 PRO jest świetny, ale na TN zdecydowanie zbyt drogi i tylko z trzyletnią gwarancją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inos Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 (edytowane) Poszukuje jakiegoś LCD 21-22 cale do gier który bedzie w stanie wyświetlić rozdzielczość 1600x1200 lub 1680x1050 przy co najmniej 75Hz bo podejrzewam że przy 60Hz obraz bedzie niemiłosiernie migotał.Mam do wydania 3000 zł Edytowane 1 Lipca 2007 przez inos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Poszukuje jakiegoś LCD 21-22 cale do gier który bedzie w stanie wyświetlić rozdzielczość 1600x1200 lub 1680x1050 przy co najmniej 75Hz bo podejrzewam że przy 60Hz obraz bedzie niemiłosiernie migotał.Mam do wydania 3000 zł LCD nie migoczą to nie CRT, a 60Hz jest wartością zalecaną :) Do gier to najlepiej TN ze względu na szybkość: - http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/Sam...pelny,id,36161/ 1680 x 1050, 22 cale - http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/Hyu...pelny,id,39736/ 1680 x 1050, 22 cale - http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/Eiz...pelny,id,25339/ 1600 x 1200, 21,3 cala - ale cena też odpowiednia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu_:) Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 A moze ktos wie cos i sie wypowie w koncu o iiyama E1900S-B2 ? Najwazniejsze zeby nie bylo smuzenia i ladne kolory. Czy ten monitor bedzie spelniac te jakze "niewygorowane warunki" ? Nec moze i jest fajny ale jak dla mnie za drogi, a nie zamierzam narazie wydawac tyle kasy na lcd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Hmm no tak a wiec zdecydowalem sie na NECa 90GX2 PRO ale mam pytanko odnosnie gwarancji ?? Ciekaw jestem ile daje Nec gwary na martwe piksele. Bo gdzies czytalem ze na 90WGX 20 cali w ogole takiej nie ma i bardzo duzej ilosci uzytkownikow martwy piksel pokazuje sie w przeciagu dwoch dni. Cholera to jakas zenada ?? Zreszta komenty z bodajze komputronika to potwierdzaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...