Skocz do zawartości
axl2000

Będzie Znaczący Skok Wydajności?

Rekomendowane odpowiedzi

Jest: A64 X2 3800+ @ 2,2Ghz, 1GB Goodram 533@550Mhz, GF 6800GT 256MB @370/1060Mhz

Myśle o: A64 X2 6000+ (3Ghz), 2GB Goodram 800Mhz, GF 7900GTO/GTX 512MB

nie chce podkręcać procka za bardzo dlatego model X2 6000+, grafa zalezy jaka bedzie do 800zl albo 7900gto albo gtx zalezy jak ustrzele (allegro), czy moze lepiej X1950XT ? Dodam ze zasilacz mam Tacens Valeo 480W, pociagnie to?

czy zauwaze wyrazny skok wydajnosci? gram w 1280x1024 AAx4 AFx16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odczujesz różnicę, ALE:

Zamiast procka bym wymienił ram na 2x1GB i nie 533 (które pewnie blokuje oc procka).

nawet jak ustawie ramy na 460Mhz to na 2400Mhz proc juz nie idzie, komp nie wstaje albo wywala BS'y albo sie sam restartuje, jesli bede zmieniał to 6000+ postanowione raczej, NIE CHCE kręcić, jak już to kilka % tak jak mam teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja uważam że powinieneś kupić 3600+ Brisbane. Masz dobra płytę więc szkoda nie puścić na niej proca szybciej ;) Myślę że 2,8-3GHz są na porządku dziennym (patrz sygnaturka). Co do ramu to czy weźniesz 667 czy 800MHz to różnice odczujesz jedynie w Super PI no i w wydanej kasie. Co do grafiki to nie lepiej dołożyć ok 100zł do wydajniejszego 8800GTSa?? Myślę że różnica 100 zł to niewiele w porównaniu do wydajności jaką oferuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja uważam że powinieneś kupić 3600+ Brisbane. Masz dobra płytę więc szkoda nie puścić na niej proca szybciej ;) Myślę że 2,8-3GHz są na porządku dziennym (patrz sygnaturka). Co do ramu to czy weźniesz 667 czy 800MHz to różnice odczujesz jedynie w Super PI no i w wydanej kasie. Co do grafiki to nie lepiej dołożyć ok 100zł do wydajniejszego 8800GTSa?? Myślę że różnica 100 zł to niewiele w porównaniu do wydajności jaką oferuje ;)

7900GTX na allegro mozna wyjac za 799zł :) GTO tez ;)

procka NIE CHCE podkręcać, bym musiał na mobo zmienic cooler na NB czego NIE ZROBIE BO NIE I JUŻ, a co do ramu to jeszcze zobacze w sumie, roznica w cenach zadna prawie (allegro)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto powiedział że musiał byś zmieniać?? Dajesz dodatkowy nawiew i tyle. A 3600+ po OC IMO był by zdecydowanie bardziej opłacalną inwestycją niż 6000+ - zamiast niego już bym się przesiadał na C2D.

jasne ze jest bardziej opłacalny ale nie chce @...jak juz mowilem, co do nawiewu to tez nie chce go robic bo lubie jak wszystko jest "jak fabryka dała", jak bedzie po gwarancji to moge kręcić...

dobra mniejsza o to, koniec tematu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

jak bedzie po gwarancji to moge kręcić...

A to sie traci gware przez oc? O_o Lepiej kręcić jak ma sie gwarancje niż jak sie jej nie ma, szansa że dostaniesz nowy sprzęt jest duża ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi