n30 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Poszukuje programy który potrafił by renderować grafikę na kilku pecetach. Chce pobawić się w miniklastry, ale nie umiem znaleźć odpowiedniego programy który potrafił by wykorzystywać kilka pecetów. Najbardziej zależy mi na darmowych programach, ale jakieś triale też ujdą :) Platforma: Windows. Bawiłem się w klastry na linuxie, ale niezbyt mi to wychodziło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Windows 2003 posiada klastry. Kwestia tego, jak to działa. Generalnie chyba jest coś takiego jak master i slave. I potem odpalasz program na master, a reszta liczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Z tego co się orientuje są to klastry niezawodnościowe :) Czytałem kiedyś o jakimś programie do renderowania gdzie na master "stawia się serwer", a na slave instaluje klientów i podłącza do serwera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 A wiesz chociaz w jakim probramie robisz modele do renderowania ???? Czy tylko tak dla jaj zawracasz glowe ??:P zarcik Lightwave ma wbudowany program stealth sie chyba nazywa, o ile dobrze pamietam moze sz sie tez zainteresowan BMRT darmowym odpowiednikiem Render Man pod linuxa Maya i lightwawe maja pod niego export, a w RM robili matrixa 2 czesc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...