Gość kamil2201 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Mam problem dotyczacy zmiany mobo. Gigabyte P35-ds3r już chciałem ją kupić ale strap mnie hamuje. Proc ma iść czasami do benchów nawet do 3.8GHz a będzie do e6420 chłodzony WC. Potem spojrzałem na ABITA IP35-e który kusi ceną ( 400zł ) ma ładny niebieski lamit tylko nie wiem jak u niego z OC. Rozważam też asusa p5k ale martwi mnie 3-fazowe zasialnie. Imo nie przeszkadza ale zawsze jest to ALE Płytka musi zrobić minimum 500fsb mieć dobre możliwości OC być tania jak np ABIT. Prosze o wsparcie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diablo_06 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Abit IP35 (500zł) robi ok 530fsb wiec wysoko Ci poleci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=8136 399zł ;] Prosze o dalsze wypowedzi użytkowników najlepiej ABITA ip35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 to jest IP35-E, jemu chodziło o IP35 bez "e", który jest trochę droższy i lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 tak patrze to ver ip35 rózni się chłodzeniem i wyposarzeniem płyty.. Ciekawe jak sprawa stoi z FSB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) Hmm...ciekawe czy ,,e,, nie jest wykastrowana pod względem OC....w porównaniu do pozostałych wersji ;] Edytowane 3 Lipca 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diablo_06 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) Wersja z e robi mniejsze fsb ale nie podam dokładnie jakie gdyż róznie leci użytkownikom. Niektórzy piszą że leci ponad 500 ale inni że 480 to max ;) Edytowane 3 Lipca 2007 przez Diablo_06 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Właśnie zastanawia mnie ver E bo kosztje 100zł mniej. Tylko jak to jest z FSB.. Może ktoś w temacie o tym ABICIE napisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 (edytowane) Właśnie zastanawia mnie ver E bo kosztje 100zł mniej. Tylko jak to jest z FSB.. Może ktoś w temacie o tym ABICIE napisze. Ponoć 500FSB robi ;] Ale mnie jakoś bardziej kusi ta zwykła wersja :P Ale nie wykluczone że z braku kasy wezmę ,,E,, tylko nie wiadomo jak z tymi chłodzeniami....fryzjer nie wchodzi, pentagram też, Scythe Infinity wchodzi ale....nie każdego stać na takie chłodzenie :P Edytowane 4 Lipca 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Nie wszystkie egzemplarze procków robią fsb ponad 500 z obniżonym mnożnikiem, tak więc że komuś poszła jedynie do 480 czy do 500, jest bardzo prawdopodobne, że nie z jej winy. IP35 i IP35-E różnią się wyposażeniem i chłodzeniem w zasadzie. Wersja E ma gorszy mostek południowy bez AHCI/Raid. IP35 Pro ma już inny bios i ta płyta może/nie musi mieć lepsze oc od tańszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 WDK dobrze napisał.. Raid mi nie potrzebny a chłodzenie może wcale gorsze nie być. Nie wiem czy warte jest to dopłaty 100zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Nie wszystkie egzemplarze procków robią fsb ponad 500 z obniżonym mnożnikiem, tak więc że komuś poszła jedynie do 480 czy do 500, jest bardzo prawdopodobne, że nie z jej winy. IP35 i IP35-E różnią się wyposażeniem i chłodzeniem w zasadzie. Wersja E ma gorszy mostek południowy bez AHCI/Raid. IP35 Pro ma już inny bios i ta płyta może/nie musi mieć lepsze oc od tańszych. świete słowa, powiedział bym że bardzo bardzo często tak jest. jak patrze to fsb wall przed 500 to nagminne jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 obserwuje e6420 i na fsb 500 dużo osób jedzie. postanowiłem ip35-e ,dlatego że jest tańsza a dotatkowe HP mi nie potrzebne i wyposarzenie. Ip35 i ip35-e mają ten sam bios. I raczej te same możliwości oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diablo_06 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Wdług pierwszych opini to ma mniejsze o\c ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Wdług pierwszych opini to ma mniejsze o\c ;(Jakich pierwszych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...