bialyikar Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Na allegro są do kupienia dwa dyski 500Gb po około 350zł, ale nie mogę znaleźć na ich temat żadnych testów i wypowiedzi na forach. Może ktoś się orientuje i może powiedzieć coś na ich temat, czy są ciche/głośne, jak z transferami i czy opłaca się zakup jednego z nich. Oto te dyski: Samsung 500GB HD501LJ 7200obr/16MB Seagate 500GB ST3500630AS 16MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Na allegro są do kupienia dwa dyski 500Gb po około 350zł, ale nie mogę znaleźć na ich temat żadnych testów i wypowiedzi na forach. Może ktoś się orientuje i może powiedzieć coś na ich temat, czy są ciche/głośne, jak z transferami i czy opłaca się zakup jednego z nich. Oto te dyski: Samsung 500GB HD501LJ 7200obr/16MB Seagate 500GB ST3500630AS 16MB Oba dyski są niezłe i cieszą się sporą popularnością w stanach o czym świadczy bardzo duża liczba opinii w sklepie newegg.com, można sobie tam poczytać. Oceny i opinie jednak troche bardziej przemawiają na korzyść Samsunga za to Seagate daje 5 lat gwarancji. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Na forum też można dużo poczytać, bo przecież komentarze tyczą się praktycznie całych serii HDD, a nie poszczególnych egzemplarzy. I jak już wyżej kolega pisał, oba są popularne. Ceny, które są na allegro w powyższycyh linkach są jak dla mnie zdumiewające!! Jestem ciekaw, jakie jest ich pochodzenie, chodz moja nieufność nasuwa mi kilka myśli, ale nie będę tutaj własnych domysłów snuł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 jak byś szukał po serii a nie modelu -> opinie jest aż za dużo ;) samsung nowocześniejszy brał bym samsunga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialyikar Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 A jaka jest różnica w tych dyskach miedzy technologią NCQ i S.M.A.R.T.? Samsung nie posiada NCQ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 :lol: Ale to zupełnie dwie inne sprawy. Wszystkie nowe dyski to posiadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialyikar Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Po dłuższym czasie znów wracam do tematu zakupu dysku 500Gb. Skłaniam się ku temu "SAMSUNG 500GB HD501LJ", ale jeszcze chciałem się upewnić, czy w granicach +/-400zł nie dostanę czegoś lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Osobiście posiadam WDC WD5000AAKS-00TMA0 sztuk 4 po kilku tygodniach użytkowania mogę powiedzieć iż dyski szybsze, cichsze i chłodniejsze od poprzednich modeli WDC, jak na razie zero jakichkolwiek problemów tak więc polecam a cena obecnie 400zł w PCP co ciekawe podrożały o 10zł do kiedy kupowałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...